Pregorila mrežna kartica?

poruka: 14
|
čitano: 7.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

danas je grmilo al računalo je bilo ugašeno, zaboravio sam ga iskopčat iz struje na jedamput je sjevnulo i iskre počele letit posvuda iz štekera ko u onom filmu star wars.

kasnije kad je prestalo upalim računalo sve je bilo ok al nema interneta, sve sam probavo, router reset ponovo ukopčat i iskopčat al ništa, primjetio sam da zelena lampica pokraj utora za mrežni kabel ne blica pa predpostavljam da je sigurno mrežna kartica u kvaru, zatošto na internet preko laptopa radi (wireless) ako je kolko bi koštala nova kartica?

malware master
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eh bit ce ok ak je sam mrezna otisla ( 50 kn ) 

ali su ti vjerovatno otisli i LAN portovi na ruteru ( probaj neki drugi komp spojit zicno da vidis ) 

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

nadam se da nisu, max tv i na routeru sve radi kak treba, ok vidit ču. sve lampice na routeru radi tak da je valjd ok. trebam nabacit ****** gromobran....

malware master
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 22:53 (Omniscient).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pregorila mrežna kartica?
Omniscient kaže...

nadam se da nisu, max tv i na routeru sve radi kak treba, ok vidit ču. sve lampice na routeru radi tak da je valjd ok. trebam nabacit ****** gromobran....

Ne treba ti baš Gromobran uglavnom dobro si prošel ovaj put,{#} zapravo jako dobro mnogi nemaju te srece za ubduče drže se preventive uzmi si ovaj APC model koji sam dole spomenul pa ga pravilno spoji i onda si miran.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan

Meni je na routeru dok sam bio u T-scummu {#} pregorio port od interneta, ali maxtv je uredno radio{#}

Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
aha tam sam vidio da je mrežna kartica osjetljiva na pražnjenja tak da je to to. Ajd fala bogu pa nova ne košta 200kn.
malware master
15 godina

probaj jedan trik koji pali inace kod gromova jer mrezna ostane samo blokirana.

znaci udi u bios diseble mreznu karticu i restartaj komp udi u windowse. opet retartaj komp udi u bios i enebled mreznu karticu i udi u winse trebala bi radit

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Ili samo iskopčaj komp iz struje i ostavi ga tako neko vreme pa probaj ponovo, meni je ovo pomoglo dva puta na jednoj mašini kada posle grmljavine mrežna nije radila.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

brze i bolje je to sa diseble i eneble provjereno radi.. xD jer mrezna samo ostane blokirana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lacko dobro kaže. Imao sam takav slučaj nekidan.

Nestalo je napajanja na sekundu, komp se resetirao i internet vise nije radio.

U control panelu se mrežna sama od sebe onemogucila.

www.dreamteh.com
13 godina

Pozdrav!

Evo da ne otvaram novu temu napisati ću ovdje. Prije 2 mjeseca bila je velika grmljavina te su mi zbog groma pregorili LAN portovi na ruteru, no ruter je i dalje (polu)ispravan, no da bi stvar bila još gora nastradala mi je mrežna kartica na matičnoj.

Sad mene zanima dali to vrijedi reklamirati? Mogu li oni ikako dokazati da je zbog groma?

I da bi stvar bila još gora matična je kupljena u Extreeme digitala.Inača matična je sama po sebi šrot te bi pristao vratiti ovu a da mi zauzvrat daju bolju, naravno uz moju nadoplatu.

Hvala

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Kupi mrežnu za 30kn i ne prigovaraj. Nisu serviseri glupi, naravno da će skužiti da je od groma, tj., od neke vrste prenapona a garancija ne pokriva takve gluposti.

My name is Legion... For we are many!
13 godina

Očito mi ništa drugo niti ne preostaje...

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
subi91 kaže...

Pozdrav!

Evo da ne otvaram novu temu napisati ću ovdje. Prije 2 mjeseca bila je velika grmljavina te su mi zbog groma pregorili LAN portovi na ruteru, no ruter je i dalje (polu)ispravan, no da bi stvar bila još gora nastradala mi je mrežna kartica na matičnoj.

Sad mene zanima dali to vrijedi reklamirati? Mogu li oni ikako dokazati da je zbog groma?

I da bi stvar bila još gora matična je kupljena u Extreeme digitala.Inača matična je sama po sebi šrot te bi pristao vratiti ovu a da mi zauzvrat daju bolju, naravno uz moju nadoplatu.

Hvala

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-To-LAN-RJ45-Ethernet-10-100Mbps-Network-Card-Adapter-blue-for-PC-2P-/111322500447?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19eb568d5f

radi ko zmaj

http://www.soundstream.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice