Poruka na ekranu: Hz ?

poruka: 10
|
čitano: 3.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Poruka: Hz ?

Evo ovako.. imam problem sa kompom.. upalim ga i krene mi sa učitavanjem windowsa i onda mi se ekran zacrni i na njemu se pojavi pravokutnik u kojem dobijem poruku "Hz  ?". Nikad nisam sreo takvo nešto pa sam mislio zna li netko ovdje kako da riješim taj problem??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Poruka: Hz ?

To je zbog toga što monitor ne podržava frekvenciju koji grafička šalje pri toj rezoluciji. Upali u safe mode, uključi opciju da ne dopušta veće frekvencije nego monitor podržava ili deinstaliraj driver od grafičke. Za detaljniju pomoć, napiši koji ti je OS i koji monitor imaš.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
problem je u tome što nije moj komp. pa ne znam konfiguraciju.. To sam susjedu pokušava popravit.. Pokušava sam uć u izbornik da odaberem safe mode ali nije moglo..
17 godina
ero-s-onoga-svijeta kaže...
problem je u tome što nije moj komp. pa ne znam konfiguraciju.. To sam susjedu pokušava popravit.. Pokušava sam uć u izbornik da odaberem safe mode ali nije moglo..

možeš otići u control panel i tamo naći namještanje rezolucije, a možeš podesiti i herce (samo postaviš na maksimalno dozvoljeni), također se oni mogu podesiti u control panelu grafičke (samo što su tamo prikazani i maksimalni herci kojom grafička može raditi pa je potrebno postaviti na maks monitora, ne grafičke) (ako imaš pristup zbog zatamljenog ekrana)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 8:11 (igy).
15 godina
neaktivan
ne mogu ništa pokrenut ni otvorit.. Ekran je potpuno crn i to leta po ekranu..
17 godina
ero-s-onoga-svijeta kaže...
ne mogu ništa pokrenut ni otvorit.. Ekran je potpuno crn i to leta po ekranu..

ima li još jedan video ulaz, probaj spojiti na njega

17 godina
Poruka: Hz ?

uzmes svoj monitor i doneses i stavis, normalno ako je tvoj monitor "bolji", podrzava vise Hz.

Ili izvadi grafu ubaci neku drugu, ali onda ces sje8ati drivere.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Poruka na ekranu: Hz ?

Startaj računalo, klikni F8 nakon BIOSa da dobiješ onaj boot meni, i onda odaberi Boot to VGA mode, računalo će se bootati u 800x600, 60 Hz grafički mod. Nakon toga se ulogiraj i promijeni rezoluciju i refresh rate u onu koja ti odgovara. To isto možeš napraviti u Safe modu, no onda te čekaju dva restarta umjesto jednog...

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Poruka na ekranu: Hz ?
hvala na savjetu, pokusat cu tako.. :)
15 godina
neaktivan
RE: Poruka na ekranu: Hz ?
hvala na savjetu, pokusat cu tako.. :)
1
Nova poruka