Pomoc oko win 7 i brisanja win xp

poruka: 14
|
čitano: 2.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Prije koji dan priajtelj mi je instalirao na starom kompjuteru win 7.. Ali smjestio je win7 na Local Disk(E:), a Win Xp je ostao na Local Disk(C:).. Jel taj win Xp sada obrisan? i Kod win7 nemogu na internet jer kad god pokusam instalirat cd od internet usb, izbaci mi poruku "you require windows administrator rights to use this wizard."

Ja nemam pojma o kompjuterima, zato vas molim da mi pomognete..

0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj XP ti je vjerojatno ostao i imaš dual-boot XPa i 7. A ovo što na win 7 ne radi internet, vjerojatno treba pronaći (ako u opće postoje, pošto se radi o starijem računalu koje možda ni ne podržava Win 7), skinuti i instalirati drivere za mrežnu karticu.

Zovi prijatelja koji ti je to radio, neka ti to riješi.{#}

Valentin B.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko win 7 i brisanja win xp

On kaze da nema pojma sta je to.. Kako mogu izbrisat taj Xp? I kako mogu saznat jel računalo podržava win 7?

14 godina
RoP kaže... Kako mogu izbrisat taj Xp? I kako mogu saznat jel računalo podržava win 7?

XP možeš izbrisat tako da ponovno pokreneš instalaciju Win 7 (boot sa instalacijskog medija), kad dođeš do particija, odeš na DRIVE OPTIONS, opcijom DELETE pobrišeš sve particije, opcijom NEW kreiraš nove i opcijom FORMAT ih formatiraš, na jednu (ne na ovu system reserved) particiju instaliraš win 7 i to je to.

TEMA.

A da bi znao da li računalo podržava Win 7, moraš znati točno o kojoj konfiguraciji se radi, znači moraš znati točan model procesora, matične ploče, grafičke kartice, količinu RAM memorije.

Ako to ne znaš, možeš pogledat sa programom Aida ili Everest. Pogledaj sliku.

SLIKA SLIKA
Valentin B.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 10:31 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Zahvaljujem, sada vidim da mi je instaliran win 7 64bit na RAM od 1 gb..

12 godina
neaktivan

I moze jos pomoc kako da deinstaliram win7 ako nije na local(c:) nego na local (e:) ? Na google samo objasnjavaju kako se deinstalira ako su na istome instalirani

14 godina
RoP kaže...

Zahvaljujem, sada vidim da mi je instaliran win 7 64bit na RAM od 1 gb..

1 GB RAMa je premalo na Win 7, bio to x32 ili x64, XP bude na tome radio bez brige.

Skini si Everest, pogledaj sistemski izvještaj (Summary) (slika u postu prije), stavi sliku na forum, da pogledamo.

EDIT: Zovi nekoga tko se dobro kuži u to, neka ti to sredi, ovako budeš si samo zakomplicirao život.{#}

Može radit po ovome, ako ovo slijediš korak po korak, bez problema možeš izbrisat windows 7.

Valentin B.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 13:40 (Valentin17).
16 godina
RoP kaže...

I moze jos pomoc kako da deinstaliram win7 ako nije na local(c:) nego na local (e:) ? Na google samo objasnjavaju kako se deinstalira ako su na istome instalirani

-ne diraj.. pvro moraš naučiti osnove ili postoji velika šansa za problemom. Prolistaj teme.

Za sad (jedini navedeni problem) je instalacija mrežnog drivera i admin pristup (isključi UAC). Ostalo ne diraj.

Valentin17 kaže...
..

- dobro je pomoći, još bolje je znati kako, ponekad pomaganje može biti uzrok problema. Zato, smanji entuziazam ili budi spreman u skoro vrijeme objašnjavati početniku kako 'popraviti' PC.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Evo opet problema Win Xp nemogu pokrenut pri pokretanju računala kada se pojavi boot manager ja ne mogu odabrati previous windows, jer moja tipkovnica pocne funkcionirati tek kada se pokrene windows.. Postoji li neki drugi nacin za pokrenut XP? Ili da odemo po novu tipkovnicu?

16 godina
RoP kaže...

Evo opet problema Win Xp nemogu pokrenut pri pokretanju računala kada se pojavi boot manager ja ne mogu odabrati previous windows, jer moja tipkovnica pocne funkcionirati tek kada se pokrene windows.. Postoji li neki drugi nacin za pokrenut XP? Ili da odemo po novu tipkovnicu?

Jeli ti tipkovnica spojena preko USB porta ili?

Softwer
12 godina
neaktivan

Da

14 godina

To trebaš!

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

U biosu omoguci USB keyboard i  radit ce

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 11:55 (next'24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
next'24 kaže...

U biosu omoguci USB keyboard i  radit ce

USB Legacy Support postavi na Enabled

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice