Pomoć pri određivanju pokvarene komponente

poruka: 4
|
čitano: 1.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Oke, prije par dana sam posto kako imam display driver error glupi, ali na tragu sam nečemu.

Nakon čačkanja na netu, skužih da je taj error jako čest jer se događa zbog mnogo raznih stvari: pregrijavanje matične, grafičke, rami pokvareni, ili softverski problem.

U mom slučaju se dogodi kad god budem u nekoj igri neko vrijeme, stoga mogu biti par stvari:
Pregrijavanje matične, pokvareni rami, pregrijavanje grafičke, pokvarena grafička memorija.

Matična + procesor mi (ne) dođu na 100° dok igram igru, piše da je 100, ali na dodir uopće nije vruće (ni hladnjak na procu niti pojedini dijelovi matične)

Grafička je konstanto na 40-60°.

Jedino što može biti je memorija, ali nisam siguran koja.

Kada odem na canyourunit.com i izaberem igru, kaže mi da mi grafička ima 1.7 GB Video RAMA, dok mi je prije uvijek govorila da imam 1 GB.

Moja grafička je HD5770 od samo 1 GB, a jedino što imam 2 GB su RAMi (1x2).

Dali netko zna jel kriva grafička ili baš RAM pločica? (probao sam premjestiti u sve slotove)

PS: Trenutno ne mogu promijeniti RAM, tako da nisam siguran.

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stvarno mi treba pomoć, a znam da netko od vas mora znat i da je netko imao iskustva s tim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri određivanju pokvarene komponente
MatejD kaže...

Stvarno mi treba pomoć, a znam da netko od vas mora znat i da je netko imao iskustva s tim

Ovako kod igre obično igra ulogu rada grafičke jer tad ako se kod igre on postepeno poraste temperature i od toga javlja smrzavanje, pa čak i javlja kocke na slici. Ako se kod igri više neigra tad se grafička vrača u normalu.

Ovako ako nisi siguran koja memorija prave probleme, testiraj sa Memtestom a u rami ostaviš jednu ram da čisto testiraš ako nema errore i mora proči skroz, ako ta nema errore izvadi i stavi druge i testiraj opet.

Ako na rami nema nijedne greške to znači da je ISPRAVNA.

A za grafu testiraj sa OCCT

Prije svega staviš programom Speccy i instaliraj ga. I zaigraj igru i nakon 10 min i otvori Speccy i pogledaj dali je od koja najviše zagrijava i tako da dođeš do zaključka.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri određivanju pokvarene komponente

Hvala.

Dali još tko ima neki prijedlog?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice