Phenom am3 na am2+ socket

poruka: 9
|
čitano: 1.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ahoj

zanima me dali bi mogo ugurat phenoma x4 na svoju maticnu (pogled na moj pc)
dali bi mi to bilo dobra investicija ili ne...
i gledo sam na sluzbenim stranicama i podrzava ali svejedno nije mi svejedno dat pare za phenoma ako nece ic

unaprijed se ispricavam ako je vec negdje odgovoreno za am2+ socket
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako je to ova ploča:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=2&gid=5&sgid=341&pid=234&psn=&lid=1&leg=0

Onda ti je ovo CPU Support list: http://eu2.sapphiretech.com/archive/gm/driver/527.pdf

Prema kojemu možeš staviti Phenom II x4 procesor ALI samo AM2+ varijantu (par modela) dakle AM3 procesori ti NE odgovaraju.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
aha a vidio sam to na netu al sad pitanje je di nabaviti phenoma am2+ socet i koji mi je nabolji i dali cu mu moc otkljucat sve jezgre btw je to je ta maticna XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Phenoma II koji su baš za AM2+ socket ima jako malo i nisu baš prodavani. Mislim da ih čak novih više nećeš ni nači.

I ako nađeš neki npr Phenom II 940 Am2+ ne možeš ništa na njemu otključati jer je u startu x4.

Evo popis AMD AM2+ procesora - http://products.amd.com/en-us/desktopcpuresult.aspx?f1=&f2=&f3=&f4=512&f5=AM2%2b&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=True

Vidim da npr u ADM-u imaju Phenom X3 8650 za 550 Kn (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=5709).

To je izgleda najjači procesor što možeš kod nas u Hrvatskoj kupiti nov a da ti paše na matičnu.

Na njemu ne možeš ništa otključati.

I da imaš procesor kojem se može otključati jezgra i da ti paše na matičnu, đaba to sve jer ti matična ne podržava otključavanje.

Razlog zbog kojeg ti ne pašu AM3 procesori i zašto nema otključavanja ti je u čipsetu, ploča koristi SouthBridge 600 a to je jako star SB.

Da je SB 710 ili 750 odgovarali bi ti i AM3 procesori i imao bi otključavanje vjerojatno.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Vidim na Bug oglasima da forumaš 55pero prodaje Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev. 1.1 matičnu za 300 Kn.

Ako bi uzeo tu matičnu od njega, mogao bi staviti gore bilo koji Phenom II x4 bez problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gle al fora je u tome kaj se meni neda sad kupovat i novu maticnu samo radi proca
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Fora je u tome što za tu svoju matičnu nemaš kupit jakog proca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A dobro kaj sad fora je u tome kaj je komp star 2god tada je to bio jedan od najacih sb koje sam vidio jer mi i sam probavac preporucio to sobzirim da sam moro mjenjat stalno komponente jer il ih nije bilo il mije bilo u zgu -.-" mozda mi je cqk bolja varijanta prodat ovaj komp i kupit drugi al opet kome cu ga prodat nebi ga dao ispod 3,5k a platio sam ga 7k
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ima taj komp puno više od 2 godine, barem što se procesora tiče.

Đaba ti jak SB kad NB nije dobar; SB 790 + NB 600 je fail kombinacija.

Mislim nije nešt loše ali nije nadogradivo, na to je trebalo pazit u startu.

Komp koji imaš prije 2 godine nema šanse d aje vrijeio 7000 Kn, realnije 3500.

Pratim tržište več dosta dugo i jednostavno znam kako je bilo tada, cijene i ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice