Pc se pocne paliti

poruka: 21
|
čitano: 2.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
pc krene pa stane sa paljenjem

kanta je normalno radila i nije bilo nikakvih problema dugo vremena, neki dan sam mjenjao napajanje za jace a za to sam trebao maknuti hladnjak sa procesora,i dok sam nabavljao novo napajanje kanta je stajala iskljucena iz struje i otvorena par dana na stolu. u medjuvremenu sam odlucio promjenit i graficku. danas sam htio upalit kantu da skinem nvidia drivere (nova kartica je ati) no kanta se palila par sekundi-dodje u biosu? do citanja koja je graficka u kanti i tu se svaki put iskljuci. to sam pokusavao bez nove paste i na svoje mjesto fiksiranog cpu hladnjaka. moze li to biti problem?

monitor se pokrene. probao sam ubaciti windows disk no nista ne reagira. iskljucio hard disk,przilicu,graficku,nema razlike. probao upalit sa prikopcanim cpu hladnjakom no bez fiksiranja i paste 0_o,nema razlike. nisam dirao proc ni ram ni u jednoj fazi ove pustolovine. citao sam nesto o paljenju maticne statickom strujom o_o,kako se to postize? proc je pentium D 930 socket je 775 i ploca je neka asrock pci-e

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: pc krene pa stane sa paljenjem
kolac kaže...

kanta je normalno radila i nije bilo nikakvih problema dugo vremena, neki dan sam mjenjao napajanje za jace a za to sam trebao maknuti hladnjak sa procesora,i dok sam nabavljao novo napajanje kanta je stajala iskljucena iz struje i otvorena par dana na stolu. u medjuvremenu sam odlucio promjenit i graficku. danas sam htio upalit kantu da skinem nvidia drivere (nova kartica je ati) no kanta se palila par sekundi-dodje u biosu? do citanja koja je graficka u kanti i tu se svaki put iskljuci. to sam pokusavao bez nove paste i na svoje mjesto fiksiranog cpu hladnjaka. moze li to biti problem?

monitor se pokrene. probao sam ubaciti windows disk no nista ne reagira. iskljucio hard disk,przilicu,graficku,nema razlike. probao upalit sa prikopcanim cpu hladnjakom no bez fiksiranja i paste 0_o,nema razlike. nisam dirao proc ni ram ni u jednoj fazi ove pustolovine. citao sam nesto o paljenju maticne statickom strujom o_o,kako se to postize? proc je pentium D 930 socket je 775 i ploca je neka asrock pci-e

Probaj novu pastu, ništa te ne košta.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina
neaktivan
kolac kaže...

to sam pokusavao bez nove paste i na svoje mjesto fiksiranog cpu hladnjaka. moze li to biti problem?

POkušao si bez paste i hladnjaka ili bez paste, a s hladnjakom?

"paljenje" statičkim elektricitetom ne podrazumijeva stvarno paljenje nego uništavanje komponenti koje su izrazito osjetljive. Za svaki rad u računalu trebaš imati potrebnu opremu da se osiguraš od toga, ili, ako nemaš opremu, onda dodirnuti kučište dok je uzemljeno.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
14 godina
neaktivan
Pc se pocne paliti

pokusao sam bez paste, hladnjak je radio u mojoj ruci tj. nije bio userafljen.

posebnu opremu? znaci nesmijem odserafiti graficku ili napajanje o_0

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pc se pocne paliti

Let me get this straight...

Upalio si PC...bez da si na procesor stavio pastu...I još nije bilo ventilatora na njemu?!?!

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Pc se pocne paliti

kraljevi svaki dan na forumu,me gusta.

BF3 FlamingKing
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kolac kaže...

to sam pokusavao bez nove paste i na svoje mjesto fiksiranog cpu hladnjaka. moze li to biti problem?

probao upalit sa prikopcanim cpu hladnjakom no bez fiksiranja i paste 

Reci da se zajebavaš.

- stavi pastu i hladnjak. 

Sve ima svoju cijenu.. ;)
14 godina
za neke stvari treba fkt 2 put procitat da bi vjerovo :O
uzeo si hladnjak s cpu i drzal ga u ruci, a istovremeno upalil komp??
vrlo vjerojatno si ostal bez cpu, bez hladnjaka se tolko brzo zagrije da ga rijetko koja maticna na vrijeme iskljuci i to je to...
probaj s drugim procom al ne vjerujem da je ikaj drugo osim ako nisi spojil napajanje kako treba
15 godina
neaktivan
Re: Pc se pocne paliti
kolac kaže...

pokusao sam bez paste, hladnjak je radio u mojoj ruci tj. nije bio userafljen.

posebnu opremu? znaci nesmijem odserafiti graficku ili napajanje o_0

ajme-sve sam doživel al ovo {#}..skuril si proca 99%,.makar ima termalnu zaštitu..garant nisi imal poštelano v biosu da ti se komp gasi kod određene temperature(kad se pregrije npr na 70stupnjeva) proca..tak da je mali prdnul na rosu..pogotovo ovi pentium d procesori koji se griju u 3pm....

Bahrija
14 godina
protjeran
Pc se pocne paliti

Intelov je proc i možda još ima šanse (ali čisto sumnjam). A što misliš,zašto postoje servisi i strućno osoblje?

Rad na unutrašnjosti stroja nije tako jednostavan kako ste možda čuli ili kako su Vam rekli.Opreza nikad dosta,a iskustvo svakako poželjno.

Avira+FPF+TF
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
kolac kaže...

kanta je normalno radila i nije bilo nikakvih problema dugo vremena, neki dan sam mjenjao napajanje za jace a za to sam trebao maknuti hladnjak sa procesora,i dok sam nabavljao novo napajanje kanta je stajala iskljucena iz struje i otvorena par dana na stolu. u medjuvremenu sam odlucio promjenit i graficku. danas sam htio upalit kantu da skinemnvidia drivere (nova kartica je ati)no kanta se palila par sekundi-dodje u biosu? do citanja koja je graficka u kanti i tu se svaki put iskljuci. to sam pokusavao bez nove paste i na svoje mjesto fiksiranog cpu hladnjaka. moze li to biti problem?

Šteta što nemamo više Hall of Shame!

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 14:38 (sudy_freak).
14 godina
protjeran
Pc se pocne paliti

Da,ali nećemo se ovdje rugat nikom,već smo tu da pomognemo dečku...stoga,dajte mu dobre prijedloge umjesto likovanja i naslađivanja na tuđi račun!

Avira+FPF+TF
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
epos kaže...

Da,ali nećemo se ovdje rugat nikom,već smo tu da pomognemo dečku...stoga,dajte mu dobre prijedloge umjesto likovanja i naslađivanja na tuđi račun!

Evo, da ja pocnem. Ostavi se prckanja i daj nekome tko se razumije, tko zna sto si sve sprzio.

Ofc.
15 godina
neaktivan
epos kaže...

Da,ali nećemo se ovdje rugat nikom,već smo tu da pomognemo dečku

Tako je, na greškama se uči. {#}

@autor teme:

za početak očisti hladnjak i zamijeni pastu (ako je nemaš kupi)

kako se mijenja imaš ovdje temu: Stavi hladnjak pričvrsti ga, i provjeri da li je 'sjeo' kako treba.

kad sve spojiš/napraviš onda upali PC i nadaj se da je proc ispravan. Sretno. {#}

Sve ima svoju cijenu.. ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 15:47 (mario1990).
16 godina
Pc se pocne paliti

ma neka ga odnese u servis,još će ga stresti struja jer je "čuo nešto negdje" da se može itd itd.pravac servis !

BF3 FlamingKing
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pc se pocne paliti

ajde dobro bar smo se malo nasmijali. neznam dali cu stici danas raditi na tome no hvala na podjeljenom znanju. 

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pc se pocne paliti

sa heatsinkom i pastom još bi se nekako nadao da je preživio ali bez paste i bez coolera...

Ne znam, vidi, možda imaš sreće

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pc se pocne paliti

evo sve sam spojio i radi - procesor sigurno ako nista drugo{#} no javi poruku "1394 guid are invalid both in cmos and flash", cini se da je maticna stradala? uglavnom ne vidi ni tastaturu a pretpostavljam ni mis. windowsi su nudili neke opcije i vrtili se,restartali par puta no nisu se sami mogli popraviti. najbolje sto sam nasao je ovo no malo sam sumnjicav http://www.tomshardware.co.uk/forum/274638-12-1394-guid-invalid-cmos-flash a evo i jos nesto http://ubcd4win.com/forum/index.php?showtopic=15839 {#}

uglavnom 1394 nisam nikad koristio. sumnjam da cu se petljati po biosu no ako je netko cuo o ovom problemu i da se zna da je otisla maticna ustedjeti ce mi truda.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kolac kaže...

evo sve sam spojio i radi - procesor sigurno ako nista drugo{#} no javi poruku "1394 guid are invalid both in cmos and flash", cini se da je maticna stradala? uglavnom ne vidi ni tastaturu a pretpostavljam ni mis. windowsi su nudili neke opcije i vrtili se,restartali par puta no nisu se sami mogli popraviti. najbolje sto sam nasao je ovo no malo sam sumnjicav http://www.tomshardware.co.uk/forum/274638-12-1394-guid-invalid-cmos-flash a evo i jos nesto http://ubcd4win.com/forum/index.php?showtopic=15839 {#}

uglavnom 1394 nisam nikad koristio. sumnjam da cu se petljati po biosu no ako je netko cuo o ovom problemu i da se zna da je otisla maticna ustedjeti ce mi truda.

Imaš Jumpere na ploči za reset BIOS-a (obično negdje pored baterije) ili ako ne nađeš,izvadi bateriju,sačekaj malo,vrati ju i probaj ponovo bootat. (ovo sve radiš sa ISKOPČANIM kompjutorom iz struje,dakako!)

Avira+FPF+TF
14 godina
protjeran
Pc se pocne paliti
Eto, ode on i ne javi se više!...sad ti znaj šta mu je sa strojem? :/
Avira+FPF+TF
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pc se pocne paliti

evo i vrati se on,hvala ti na trudu. kupio sam novu plocu. strucnjaci u servisu su tvrdili da je krivi bios na maticnoj o_0 i da ne radi ni optika (stavljali se sve u drugo kuciste) no ja, kao sto se bug auditorijum uvjerio, jos veci strucnjak, sam samo ukopcao strujni kabel do kraja u optiku-nije bio ukopcan lulz, pa je optika cudesno proradila. ko zna sta je s maticnom, a pare cure. uglavnom covjek je sam prepusten sebi. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice