trebam pomoc strucnjaka i nestrucnjaka ,nakon sati i dani provedenih citajuci forume i surfajuci nigdje nisam naisao da netko ima isti ili slicni problem,,
prije desetak dana kupio sam novu graficku karticu GIGABYTE HD 6770 1GBM PCI-E 2.1 ,namjestim ja svoju novu graficku karticu i evo cuda na rez (samo sa kabelom dvi-vga)1280 x768 60 hz(koja je ujedno i preporucljiva za taj tv pc ulaz) slika lagano poskakuje milimetar gore dole inace slika je cista i bistra ma savrsena samo sto skace ,,inace komp mi je spojen na tv lcd soni bravia hd ready inace graficka radi odlicno npr rage i skyrim 40 do 60 fps
ono sto sam ja pokusao da to rijesim je: instalirao nove drivere,,instalirao nanovo windowse ista greska se javlja na windowsima XP i na win 7 nove drivere bios na maticnoj .posudio monitor spojio komp na njega i sa slikom je sve uredu
cudno mi je to da mi samo jedna rez titra (skace )dvi-vga 1280 x768 a npr 1024 x786 sa njom je sve uredu i sakce mi slika jedino ako je komp spojen dvi-vga kabelom (prije sam imao isti komp samo stara graficka je bila ATI RADEON 3870 sa njom nisam imao problema )
a zelim da mi je komp spojen sa tim kabelom jer tako dobijam najciscu sliku ,a prilikom sapajanja HMDI-HMDI nema skakanja slike ni na jednoj rezoluciji al je slika nije bista slova su necitka ,,nevolim hmdi jer vjerovatno je slab ulaz na tv cak sam i pleyku spojio drugacije preko komponentnog kabela Y PbPr,,,probao sam i vratit staru graficku HD 3870 a sa njom je sve ok dvi-vga 1280x786 ne skace slika
jedino sto samo primjetio da sa novom HD 6770 kad je komp hladan tek ga upalim nema skakanja slike a kad se malo zagrije pocne skakutanje ....
zanima me vase misljene dali je hardverski ili softverski problem
ps pitanje dali se komp moze spojit na tv preko komponentnog kabela dvi-Y PbPr ako moze to mi je rjesenj br 2
moje misljeni o kvaru je da nisu kompitabilni graficka i maticna ploca
moj komp mbo k9n platanium .cpu 64x2 athlon 4600.vga gigbyte hd 6770 napajanje 550w
unaprjed hvala svima na strpjenju i citanju....