Nova graficka HD 6770 a slika skace

poruka: 5
|
čitano: 3.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
pozdrav
trebam pomoc strucnjaka i nestrucnjaka ,nakon sati i dani provedenih citajuci forume i surfajuci nigdje nisam naisao da netko ima isti ili slicni problem,,

prije desetak dana kupio sam novu graficku karticu GIGABYTE HD 6770 1GBM PCI-E 2.1 ,namjestim ja svoju novu graficku karticu i evo cuda na rez (samo sa kabelom dvi-vga)1280 x768 60 hz(koja je ujedno i preporucljiva za taj tv pc ulaz) slika lagano poskakuje milimetar gore dole inace slika je cista i bistra ma savrsena samo sto skace ,,inace komp mi je spojen na tv lcd soni bravia hd ready inace graficka radi odlicno npr rage i skyrim 40 do 60 fps

ono sto sam ja pokusao da to rijesim je: instalirao nove drivere,,instalirao nanovo windowse ista greska se javlja na windowsima XP i na win 7 nove drivere bios na maticnoj .posudio monitor spojio komp na njega i sa slikom je sve uredu
cudno mi je to da mi samo jedna rez titra (skace )dvi-vga 1280 x768 a npr 1024 x786 sa njom je sve uredu i sakce mi slika jedino ako je komp spojen dvi-vga kabelom (prije sam imao isti komp samo stara graficka je bila ATI RADEON 3870 sa njom nisam imao problema )
a zelim da mi je komp spojen sa tim kabelom jer tako dobijam najciscu sliku ,a prilikom sapajanja HMDI-HMDI nema skakanja slike ni na jednoj rezoluciji al je slika nije bista slova su necitka ,,nevolim hmdi jer vjerovatno je slab ulaz na tv cak sam i pleyku spojio drugacije preko komponentnog kabela Y PbPr,,,probao sam i vratit staru graficku HD 3870 a sa njom je sve ok dvi-vga 1280x786 ne skace slika
jedino sto samo primjetio da sa novom HD 6770 kad je komp hladan tek ga upalim nema skakanja slike a kad se malo zagrije pocne skakutanje ....
zanima me vase misljene dali je hardverski ili softverski problem
ps pitanje dali se komp moze spojit na tv preko komponentnog kabela dvi-Y PbPr ako moze to mi je rjesenj br 2
moje misljeni o kvaru je da nisu kompitabilni graficka i maticna ploca
moj komp mbo k9n platanium .cpu 64x2 athlon 4600.vga gigbyte hd 6770 napajanje 550w
unaprjed hvala svima na strpjenju i citanju....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mozda ti je najbizarniji problem - kabel kojim spajas grafičku na tv,ili monitor....a da ti matična i grafička nisu kompatibilni,

sumnjam da bi ti davala ikakav signal a kamoli takav FPS kakav si rekao...koje ti je napajanje...neko no name ili ?

bez uvrede ali piši malo čitkiji tekst i razumljiviji jel će ti teško tko se mučiti komentirati ovo i razumjeti : )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Industrijski standard za 720p je 1280x720, a ne 1280x768, pa probaj podesiti na tu rezoluciju.

Također mnogim HD ready televizorima nativna rezolucija panela je 1366x768 pa ako prvi prijedlog ne uspije probaj tu rezoluciju.

Na kraju ako TV ima crni kvadrat oko slike poigraj se sa "Scaling Options" u CCC-u.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
da, napajanje je no name,, nativna rezolucija panela je 1366x768 ali tv na pc ulazu prihvaca samo cetiri rezolucije od kojih je naj visa 1280x786 ...a 1280 x720 ne prihvaca ,,,,,,
Alkaline kaze ""Na kraju ako TV ima crni kvadrat oko slike poigraj se sa"Scaling Options" u CCC-u. ""
e to bi moglo proradit ,ali prepoznaje mi ulaz samo kao vga display i nemam opciju scaling options nego screen position and size ,,vec sam se igrao sa pozicijom ekrana ,kad tocno namjestim ekran malo je bolje ali isto skace slika ,,,,
al to je to samo neka sitnica neka banalna stvar,,,,,samo jedan klik ;-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja imam istu grafičku samo što je proizvođač sapphire i kada recimo igram jednu igricu sat dva i za vrijeme dok igram na ekranu se pojave neke smečo crne trake i nekad se maknu a nekad se pojavi plavi ekran i piše nešto neznam do čega je to imam mozda malo pre slabo napajanje antec su-380 dali je zbog toga ili je do neke druge komponente .Inače ja sam isto srusio pa dignuo sistem i instaliro nove drajvere

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice