Naime, ovo mi je dosta čudan problem. Bez nekog posebnog razloga komp mi više neće podići Windowse. Nakon dosta situacija u kojima sam izazvao nekakav elektricitet u dodiru sa kompom par puta se zablokirao a danas više neće ništa. Samo učita početni ekran od matićne i stoji. Mogu ući u Bios ali to je sve. Ne vjerujem da je problem do Windowsa.
Neće podići Windowse
- poruka: 18
- |
- čitano: 10.492
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Memorija je osjetljiva na statistički elektricitet. Pa ako imaš 2 modula izvadi jedan pa probaj i obratno.
AMD Athlon 64 X2 4200+, NVidia 9800 GT, 3 GB Ram, Vista Ultimate.
AMD Athlon 64 X2 4200+, NVidia 9800 GT, 3 GB Ram, Vista Ultimate.
Ne razumijem?
Možda ti je do harda,slično je bilo kod mog frenda..samo učita sliku od matične i može u bios....zato samo boot s win xp napravio i tek pri petom -šestom pokušaju učitao
XP i podignuo nekako i napravio provjeru diska ...kad ono bad sectora koliko voliš ...i naravno XP se srušio vrlo brzo i eto novi hard....
Onda mi preostaje samo izbaciti taj hard jer ionako imam tri komada i instalirati Windowse na neki drugi, ako je do toga stvar. Probat ću nešto od toga. Hvala na savjetu.
Možda ti je do harda,slično je bilo kod mog frenda..samo učita sliku od matične i može u bios....zato samo boot s win xp napravio i tek pri petom -šestom pokušaju učitao
XP i podignuo nekako i napravio provjeru diska ...kad ono bad sectora koliko voliš ...i naravno XP se srušio vrlo brzo i eto novi hard....
Naime, ovo mi je dosta čudan problem. Bez nekog posebnog razloga komp mi više neće podići Windowse. Nakon dosta situacija u kojima sam izazvao nekakav elektricitet u dodiru sa kompom par puta se zablokirao a danas više neće ništa. Samo učita početni ekran od matićne i stoji. Mogu ući u Bios ali to je sve. Ne vjerujem da je problem do Windowsa.
A ...ne uvijek....ne uvjek! Šteta što nemam slike da pokažem ali mučio sam se dva tri dana jer svi zvukovi su bili ok,ništa nije pokazivalo
na kvar harda...i chkdisc nakon učitavanja XP-a lijepo pokaže bad sectora koliko voliš!Novi hard je sve riješio.
A ...ne uvijek....ne uvjek! Šteta što nemam slike da pokažem ali mučio sam se dva tri dana jer svi zvukovi su bili ok,ništa nije pokazivalo
na kvar harda...i chkdisc nakon učitavanja XP-a lijepo pokaže bad sectora koliko voliš!Novi hard je sve riješio.
Vjerojatno je mislio na "reallocated sectors"
Od kud da znamo sto je on mislio.....
To je onda već malo veći problem. Ne pomaže ni kad pokušam instalirati Windowse na neki drugi hard. Samo sporo dođe do instalacije i stoji, i stalno se čuju neki zvukovi u kompu, ne pišti nego nešto kucka stalno.
Što uopće pitaš kad si sam sebi odgovorio....kad do toga dođe riješenje je novi hdd..a upravo to se desilo ljudima koje ja znam.
Od silnih problema koji mogu biti na kompu i to je jedan.Prema tome do oštećenja itekako dolazi ne brini.