Neće podići Windowse

poruka: 18
|
čitano: 10.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

Naime, ovo mi je dosta čudan problem. Bez nekog posebnog razloga komp mi više neće podići Windowse. Nakon dosta situacija u kojima sam izazvao nekakav elektricitet u dodiru sa kompom par puta se zablokirao a danas više neće ništa. Samo učita početni ekran od matićne i stoji. Mogu ući u Bios ali to je sve. Ne vjerujem da je problem do Windowsa.

I am Borg...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Neće podići Windowse
koja je konfa
16 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

Memorija je osjetljiva na statistički elektricitet. Pa ako imaš 2 modula izvadi jedan pa probaj i obratno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

AMD Athlon 64 X2 4200+, NVidia 9800 GT, 3 GB Ram, Vista Ultimate.

I am Borg...

0 0 hvala 0
17 godina
davorsite kaže...

AMD Athlon 64 X2 4200+, NVidia 9800 GT, 3 GB Ram, Vista Ultimate.

probaj ovo s modulom rama to zna bit problem kad imas 3gb
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P
17 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

Ne razumijem?

I am Borg...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda ti je do harda,slično je bilo kod mog frenda..samo učita sliku od matične i može u bios....zato samo boot s win xp napravio i tek pri petom -šestom pokušaju učitao

XP i podignuo nekako i napravio provjeru diska ...kad ono bad sectora koliko voliš ...i naravno XP se srušio vrlo brzo   i eto novi hard....

Private
17 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

Onda mi preostaje samo izbaciti taj hard jer ionako imam tri komada i instalirati Windowse na neki drugi, ako je do toga stvar. Probat ću nešto od toga. Hvala na savjetu.

I am Borg...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Private kaže...

Možda ti je do harda,slično je bilo kod mog frenda..samo učita sliku od matične i može u bios....zato samo boot s win xp napravio i tek pri petom -šestom pokušaju učitao

XP i podignuo nekako i napravio provjeru diska ...kad ono bad sectora koliko voliš ...i naravno XP se srušio vrlo brzo   i eto novi hard....

Obično je to praćeno sa neobičnim zvukom nešto kao tak, tak.
16 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Naime, ovo mi je dosta čudan problem. Bez nekog posebnog razloga komp mi više neće podići Windowse. Nakon dosta situacija u kojima sam izazvao nekakav elektricitet u dodiru sa kompom par puta se zablokirao a danas više neće ništa. Samo učita početni ekran od matićne i stoji. Mogu ući u Bios ali to je sve. Ne vjerujem da je problem do Windowsa.

Prije nego bilo što napraviš, izvuci kabal od konfe iz napona. Zatim skini svu sintetičku odjeću sa sebe. Uhvati se rukama za radijator ili slavinu. Otvori konfu. Lagano izvadi sve RAM module van. Izvuci i sve kablove od dodatnih uređaja (cd-a, dvd-a, floppy-a itd). Otspoji također i dodatne fanove ako ih imaš ugrađene u konfi. Nek ti pod naponom ostane samo hdd master i ram. Upali konfu i uđi u BIOS. Klikni na Load Optimized Defaults. Zatim promjen i stavke na stare (znači vrati stare postavke koje si imao prije). Snimi i izđi iz BIOSA. Onda F8 i u Safe mod. Ako ne učita windoze onda good by, a ako učita, klikni Yes i uđi u windoze. Resetiraj komp, pitat će te na koji sad način da učita windoze, klikni na normalno učitavanje. Ako učita, na konju si. Ugasi komp. Vrati module po redu kako su bili vodeći pri tome računa da su kablovi dobro spojeni, naročito crni i žuti (zna nekad doći do titranja napona jer je žičica malo vani na napajanju). Provjeri i vidi trebaš li nadograditi BIOS, u odnosu na sve zakrpe koji si dobio u zadnje vrijeme. A ne bi bilo loše pogledati i temeljne drajvere od matične. Puno sreće.
16 godina
neaktivan

A ...ne uvijek....ne uvjek! Šteta što nemam slike da pokažem ali  mučio sam se dva tri dana jer svi zvukovi su bili ok,ništa nije pokazivalo
na kvar harda...i chkdisc nakon učitavanja XP-a lijepo pokaže bad sectora koliko voliš!Novi hard je sve riješio.

Private
16 godina
neaktivan
Private kaže...

A ...ne uvijek....ne uvjek! Šteta što nemam slike da pokažem ali  mučio sam se dva tri dana jer svi zvukovi su bili ok,ništa nije pokazivalo
na kvar harda...i chkdisc nakon učitavanja XP-a lijepo pokaže bad sectora koliko voliš!Novi hard je sve riješio.

BTW kako dođe do bad sectora na hdd-u. Meni se to nikad nije dogodilo, pa me zanima što uzrokuje bad sectore?
16 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

Vjerojatno je mislio na "reallocated sectors"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

Od kud da znamo sto je on mislio.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neće podići Windowse

To je onda već malo veći problem. Ne pomaže ni kad pokušam instalirati Windowse na neki drugi hard. Samo sporo dođe do instalacije i stoji, i stalno se čuju neki zvukovi u kompu, ne pišti nego nešto kucka stalno.

I am Borg...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Private kaže...

BTW kako dođe do bad sectora na hdd-u. Meni se to nikad nije dogodilo, pa me zanima što uzrokuje bad sectore?
 Upiši u google bad sector repair pa pogledaj rezultate i što je to jer mi se ne da objašnjavati zašto i kako.Ako se recimo to tebi nije nikada desilo to znači
da imaš sreće .Jer to su nepovratno izgubljena područja na hardu koji je tad spreman na otpis.eto za one koji ne znaju što sam mislio jer se vjerojatno
još nisu sreli s tim problemom po njihovu sreću!

Private
16 godina
neaktivan
Private kaže...
Kalea kaže...
Private kaže...

Upiši u google bad sector repair pa pogledaj rezultate i što je to jer mi se ne da objašnjavati zašto i kako.Ako se recimo to tebi nije nikada desilo to znači
da imaš sreće .Jer to su nepovratno izgubljena područja na hardu koji je tad spreman na otpis.eto za one koji ne znaju što sam mislio jer se vjerojatno
još nisu sreli s tim problemom po njihovu sreću!

Koliko sam ja upućen u rad hdd-a, on radi na principu da se magnetna metalna ploča vrti brzinom od npr.7500/min te time stvara potisak koji podiže ''iglu'' i drži je iznad ploče u visini promjera jedne vlati kose. Ukoliko zbog trešnje, udarca u konfu, ili nekim drugim naglim pomjeranjem konfe, dok je računalo upaljeno, može doći do dodira igle sa pločom. To je oštećenje u biti fizičko, te se tretira kao ''bad sector''. Tome su se posvetili najviše proizvođači laptopa, jer su najčešća oštećenja bila upravo na njima (dakle njihova mobilnosti). Djeca znaju često skakati pored kompjutera (moja ne, strogo sam im zabranio i objasnio o čemu se radi), pa mislim da nije u pitanju sreća. Zašto se hdd-i ne kvare u skladištima u kojima ih radnici dobacuju jedni drugima? Zato jer dok su u gašeni, igla nije iznad ploče i u tome leži cijela mudrost, ali nažalost i istina da danas moraš imati dosta sreće da bi kupio nešto što će te služiti godinama. Koliko je meni poznato, servisi su prepuni novih konfi. Kako proizvođači hardwera ispituju to što proizvode? Tako da nama idiotima to prodaju i ''osluškuju naše reakcije''. To se odnosi i na automobile, kvalitetu vode koju pijemo.... i da ne nabrajam dalje. Malo duži post, sorry.
16 godina
neaktivan

Što uopće pitaš kad si sam sebi odgovorio....kad do toga dođe riješenje je novi hdd..a upravo to se desilo ljudima koje ja znam.

Od silnih problema koji mogu biti na kompu i to je jedan.Prema tome do oštećenja itekako dolazi ne brini.

Private
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice