Nece bootat nakon bios updatea

poruka: 13
|
čitano: 1.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

pozz, znaci updateao sam bios i sad nece bootat niti uci u windows. Probao sam vadit bateriju al ni to ne pomaze jer verzija je ostala i dalje f12 a ne f4 kao pocetna, pa ako neko mozda zna bio bih zahvalan:P inace maticna je Gigabyte ga-p35-ds3p rev. 2.1. ,hvala:)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nece bootat nakon bios updatea

Moguće je da se naogradnjom BIOS-a sve postavilo na tvorničke postavke, koje ne odgovaraju postavkama instaliranih Windowsa (nisi naveo koji je OS) - tu prvenstveno mislim na postavke SATA kontrolera (AHCI ili "legacy" IDE mod rada, RAID ili ne...). Probaj prvo to promijeniti, možda samo to sprečava Windowse da se pokrenu.

KaeR
16 godina

Nisi napisao kakvu poruku dobiješ...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

aha da, windows 7 je.

U postavkama biosa pod Integrated Peripherals mi je ovako:

SATA RAID/AHCI Mode: Disabled

SATA Port0-3 Native Mode: Disabled

i malo dolje:

Onboard SATA/IDE Device: Enabled

Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: IDE

probao sam optimized defaults i to su onda te tvornicke i stavljat razne kombinacije i nejde..

edit: nema poruke, kad se makne logo,od biosa, pojavi se crna slika di se kao boota i nakon toga se resetira

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 17:07 (lukah).
16 godina

probaj omogućiti AHCI mod. Ili će dignuti windowse ili ćeš dobiti BSOD. Javljaj!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

probao sam ovo prvo ahci pa disabled, raid pa disabled i oboje i enabled i nista a ovo drugo isto ahci ili oboje ahci al mislim da je za ahci pisalo not found il not installed, tako nesto. I dalje ga resetira

16 godina

Isključi sve komponente koje imaš spojene i HDD. Ostavi samo grafiku i memoriju. Onda pokušaj boot-ati i vidi šta se događa. Ako je opet isto, nešto se zbrljalo s pločom kod flashanja. Pronađi verziju BIOS-a koju si imao prije i deflashaj ga. Ako bude radilo, spašen si, u protivnom skurio si ploču i pomoći nema.

Još jedna napomena s obzirom da imamo sličnu ploču...verzija F12 je ostala u trajnoj beti i NE RADI na svim pločama, a posebno onima DS3. Ja imam DS4 i uspio sam je kod sebe nakeljiti. Ti pronađi verziju F11 ili nižu, pa probaj onda.

Naravno, to ćeš sada morati napraviti preko floppy diskete jer ne možeš u windowse. nadam se imaš floppy. Dakle, pronađi ISPRAVNU disketu, formatiraj je, kopiraj na nju sve što treba i boot-aj s floopyja. Ako ne želi bootati, onda ne znam kako bi ti više pomogao. Znaći da je ploča uništena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 17:56 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lukah kaže...

probao sam ovo prvo ahci pa disabled, raid pa disabled i oboje i enabled i nista a ovo drugo isto ahci ili oboje ahci al mislim da je za ahci pisalo not found il not installed, tako nesto. I dalje ga resetira

flashanje BIOSa bez da si ikad pogledao (i zapamtio) postavke? Zato postoje pravila, prvo pitaš, gledaš.. sad nema druge nego na ćoravo pogoditi koja postavka je bila.

-ta MBO ima dva kontrolera, vidi dio do ruba. Ovisno gdje je priključen hdd, vjerojatno na intel chipset. Može biti Ahci-Raid-IDE. Drugi kontorler je gigabitov, obično se koristio za RAID, možeš ga i isključiti ako nije ništa spojeno.

-ako je sad zbrljavljen boot, tad sama promjena neće pomoći (to bi već prošlo do sad). Moraš nakon svake promjene, bootati s install-repair medija i popraviti boot. Nakon tog možda bootne OS ili ponoviš s drugom postavkom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 17:58 (ihush).
16 godina

Ne vjerujem da bi mu flash biosa poremetio AHCI-IDE postavke!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

E daj samo malo, kazes da bi vjerojatno radila stara verzija? Zbog cega disketa? Updateao sam ga u biosu na onom q-flash. Citao sam da gigabyte moze s nove verzije biosa na staru dok neke druge ploce ne. Jer ovo je sad f12 verzija najnovija, dok je tvornicka f4. Prije ove f12 sam stavio f8 i radilo je normalno pa reko ajde stavim f12:D

16 godina

f12 radi OK. (to je tad kod GA bila praksa.. stoji kao beta dok se ne pojavi noviji, više se ne updatea..)

-jedini mogući problem je flashanje s pogrešnom verzijom, ali predpostavka da je provjerio reviziju (jer je i napisano, rev.2.1)

@ BlackMoon, da, bios se resetira flashanjem, to je stara praksa. Tadašnji defaulti su vjerojatno drugačiji i tu kreće problem, jer se sigurno prebacilo u IDE mod, dok su win vjerojatno bili na AHCI. To nije stvar vjerovanja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina

Njemu bios radi..dakle to nije zeznuto.....jedino je pitanje jeli pravi bios za tu ploču ?

Nisam odavno mjenjao bios ali uvjek je nudio taj programčić da spremim  postojeću verziju (beckup).

Bios nisam mjenjao odavno jer nisam imao  probleme sa MBO da bi radi toga gledao novije verzije tj. da li su taj problem riješili.

Neznam koji problem je kolega imao da je morao mjenjati bios ????

Poslije flešanja jesu defoult  postavke ... ali nek podesi ako zna sve pregledavajući od datuma, ahci itd do kraja.

11 godina
neaktivan

evo, radiii!!!!!:D stavio sam verziju F8 isto preko biosa na q-flash, a postavke u biosu su iste kao i prije, znaci nije bilo do toga nego do ove verzije biosa.

Hvala svima na pomoci:)

i jos samo jedno pitanje ako neko zna i ako je imao problema s time jer mi se neda bezveze otvarat temu:P

graficka je Nvidia geforce gt 430, nakon instaliranja drivera se pojavi BSOD i pise nvlddmkm.sys

novi driver je izasao sad negdje u 6. mj i ni taj ne radi a ni svi ispod toga, a probao sam neki stariji i cak se ne pojavi blue screen ali onda je u device manageru pod Display adapters ono zuto ko usklicnik neki il sta vec, tj da nije instalirano a vidim po stranim forumima da dosta ljudi ima taj problem.. zna neko?:)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice