Ne boota se bios, No beep, AMD XP konfiguracija

poruka: 5
|
čitano: 1.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD XP konfiguracija, Ne boota bios, No beep.

Bok ljudi.

Ukratko: Kompjuter radio bez ikakvih problema. Zatim isključen iz struje, skinut ventilator sa CPU (ne i heatsink, znači samo vent). Otprašen pomoću pinela i vlastite snage pluća :).

Nakon spajanja na sve potrebne kablove, uključen, ali se ne boota. Nema beepa ni slike.

Ima tko ideju što bi moglo biti? Jednostavno ne mogu vjerovati da sam uspio oštetiti CPU bez upotrebe sile na odvijaču dok sam skidao ventilator (pazite, ventilator a ne AL heatsink, znači nisam ni vidio CPU).

Pada mi na pamet jedino statički elektricitet ali nisam nigdje dirao po matičnoj, osim ako se pinel prilikom otprašivanja taknuo negdje... al to je prilično "long shot".

p.s. pokušao resetirati bios, izvaditi bateriju... ali nema mi smisla jer praktički nisam ništa dirao ni mijenjao da bi imao razlog ne raditi.

Ima tko ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Izvadi memoriju i grafičku, upali komp. Ako ne pišti, crkla matična. Ako pišti, živa je, nešto drugo je krepalo.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jedna glupa konstatacija,jesi ga ukopčao u struju,moža utičnica u zidu ne šljaka,možda letva sa utkačima nije na crvenom gumbu upaljena,osigurači ili....

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ne boota se bios, No beep, AMD XP konfiguracij

Ali sve je utakano kako je i bilo prije. Nisam ništa dirao. Probao sam istakati vent od CPU da vidim jel se grije, i da, grije se, znači..hm..hm.. možda radi...

Probat ću popodne to ištekavanje i utakavanje pojedinih komponenti. Nadam se samo da je memorija crkla. To bi bio najmanji problem... ali kad je memorija u kvaru onda, što kažeš, pišti. Jedino kad crkne proc onda ništa ne kaže nego samo mudro šuti :D

17 godina
neaktivan

UPDATE: Ipak sve radi na kraju.

Proces izgledao ovako: Istakao disk- isto ko prije- no beep

Izvadio RAM- isto ko prije- no beep

Izvadio grafičku- BEEP!

Uh, pao kamen sa srca. Znači da nije MBO/CPU. Vratio grafičku unutra i sve se bootalo bez problema, ko i prije.

Zaključak: Vjerovatno se kućište malo zamaknulo dok sam ga okretao u ležeći položaj prilikom čišćenja prašine (otvoreno kućište, bez stranice je "mekano") pa se grafička pomakla u slotu i izazvala nekakav krivi spoj. Sreća da nije što pregorilo. Me happy :P

Pozdrav svima & hvala na savjetima i prijedlozima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice