Problem je sljedeći, radi se o laptopu Toshiba Satellite Pro A100, laptop je dosao s 512 MB rama koji su pokvareni pa sam kupio ram. E sad imam 1 GB ddr2 (tačan model SAMSUNG 1GB 2Rx8 PC2-5300S-555-12-E3) ali kad izvadim tih 512 MB i stavim ovih 1 GB laptop se ne moze upaliti, kad stavim zajedno pokvarenih 512 MB i novih 1 GB laptop se pali bez problema. Nadogradio sam BIOS na zadnju verziju ali i dalje se laptop ne pali ako je u njemu samo ram pločica od 1 GB.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Si isprobao tu plocicu od 1GB na svim utorima ?
Pokusao sam sve moguce kombinacije znaci sto se tice rama imam raznih plocica (nabavio od frenda sve ispravne) pokusao razne kombinacije 1 GB u oba utora nece, 2x1 GB nece 2x512 MB nece samo 512 MB u oba utora nece, jedina kombinacija koja radi je 512 MB koji su dosli u laptopu + bilo koja od ovih sto imam, kako sam malo istrazio dosao sam do zakljucka da u ovom laptopu jedino moze da radi ram koji je testiran i provjereno radi u ovom laptopu a takvih je malo. Naisao sam na slicne probleme korisnika ovog laptopa i svi su imali isti problem i jedina opcija je bila kupovina ram plocice koja je od strane toshibe navedena da ogovara.