Imam hp elitebook 2740p koji treba disk. Disk u njemu je 1.8'' toshiba 160 gb, ali ima delayeve te je zbog toga užasno spor i šteka. Razmišljao sam da kupim isti takav disk, ali na ebayu dođe 270 kn. Pa sam došao na ideju da kupim msata ssd od 128 gb ovaj i kupim ovaj konverter. E sad stvar je u tome da taj hp ima posebni konektor ovo. Ja imam taj konektor na trenutnom hardu pa me zanima da li ga mogu bez problema skinuti i da li bi mi ovo rješenje uspjelo? Da li bi ja na ovaj konverter mogao staviti konektor od ovoga harda?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bilo ko?
Na tvom mjestu ja ne bi eksperimentirao sa ovim od tvoje strane predloženim hardverajem. Možeš samo potrošiti novce, a na kraju ništa za to korisno ne dobiti. Ja bi odnio laptop npr. u Links i s njihovom tehničkom službom dogovorio što i kako. Svojedobno sam svoj hp laptop odnio u nekdašnji Vemil i tamo su što sam zahtjevao ugradili.
Problem je u tome da se u Hrvatskoj nikad nisu prodavali 1,8'' hdd-ovi, a i da ih idu nabavljat iz inozemstva vjerojatno bi mi naplatili puno više nego što vrijedi.
OK. Ali kupuješ mačka u vreći. Na tebi je odluka, nadam se da nećeš pogriješiti.
ako imaš na laptopu esata nabavi si e sata na sata+power converter i ssd zaljepi iza ekrana LOL
Pa onaj konverter u laptopu ti ionako ima s druge strane sata konektor, tak da možeš uštekati bilo koji sata uređaj u njega(naravno,ovisi o dimenzijama).
A budući je hard koji je bio unutra veći od onog pci na sata konvertera koji si linkao, morao bi stati unutra zajedno s ssd-om.
Jedino pročitaj na internetu kaj ljudi kažu kak ti konverteri šljakaju, odnosno jesu li kompatibilni sa svim uređajima, premda ne vidim razloga da ne budu, jer je to samo konverzija konektora, bez aktivne elektronike.
Ak ti to ne uspije, da umjesto pržilice ubaciš disk?
Hvala na odgovoru. Da, trebao bi stati. Čak sam čitao da su ljudi neki pisali da su te msata ssd-ove stavljali na mjesto gdje je bluetooth kartica jer su iste veličine i isti konektori. Ali bolje da probam s tim konektorom. U najgorem slučaju ću prodat ssd na njuškalu ako neće raditi.
Nema pržilice taj laptop. Ima samo jedno mjesto za hard. Inače bi ja već to napravio jer su 2.5'' hdd-ovi puno jeftiniji od ovih 1.8''. Ali moram ili 1.8'' hdd ili msata ssd+konverter. Ista je cijena, a razlika u brzini bi trebala biti itekako vidljiva.