Mrežna kartica

poruka: 10
|
čitano: 11.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Prvo oprostite ako je krivi topic ali mislim da ovo spada pod software i hardware :P

Ovako, preko vikenda sam bio kod prijatelja i brat kdo kuce bio na mom kompjuteru (inace je na laptopu) i tako kaze on da internet ne radi. kaze da je (igro je wow) mu se samo discconectovalo i vise nije bilo interneta. mozda se pitate kako ovo saljem, e pa wifi radi pa laptop moze na net i ps3.

gledo sam po internetu i kazu da je problem u network adapteru i da trebam drivere updateat (kad odem device manager pod network adapter imam realtek 8168/8111 bla bla family i kad otvorim error code 10). updateo sam drivere sa cda maticene, drivere od maticne i etherneta, pa onda sa interneta par verzija i opet nista. onda su neki rekli da iz struje iskljucim skroz na par minuta kao da se resetira i opet nista. danas sam windowse opet instaliro i drivere opet i opet nista.

zanima me dali da zovem svog operatera iskona ili je to problem bios-a/os-a/software-a ili se mozda mrezna pokvarila

hvala unaprijed

phoda

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mrežna kartica

Ako ni nakon reinstalacije Windowsa nije moguće pokrenuti mrežnu karticu, prilično lako moguće je da je neispravna.

Srećom, mrežne kartice nisu skupe...

KaeR
12 godina
neaktivan
Mrežna kartica

kad driver instaliram kaze da nemoze prepoznat i da je u deep sleep modeu ili tako nesto i trebam prikopcat kabel ali sve je spojeno.

gori zelena lampica na lan uitoru i na routeru ali je nemoze prepoznat. to je onda harware problem ? znaci kupit novu?

samo da dodam jos. kad pokusam update preko device manager kaze da mi je naslo driver ali da nemoze installirat pa ako pomogne

phoda
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 22:21 (phoda).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Provo provjeri sa laptopom jel kabal ispravan i LAN izlaz na routeru, ako se možeš spojiti sa laptopom odradi još jedan test. Pokreni neku linux 

distribuciju live modu i vidi imaš li interneta, ako ni tada ne bude interneta morat ćeš zamjeniti mrežnu karticu. 

12 godina
neaktivan

mislim da je kartica. nakon 100 puta reinsaliranja drivera (matične, mrežne pa čak i grafičke :P kad sam bio ocajan), reinstaliranja windowsa zobg kojeg ce mi trebat mjesec dana da vratim komp u prvobitno stanje, GOTOVO sam siguran da je mrežna kartica

probao sam spojit laptop preko routera i radi dok comp ne radi. posudit cu usb wifi prikljucak dok ne odem kartivu zamijenit.

samo me zanima koliko bi kostalo na servisu da mi zamijene mreznu i dali ima veze jeli intergrirana ili ne (ja sam dobio realtekovu odmah sa msi matičnom)

phoda
13 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Promjeni u postavkama kartice brzinu na 10mbps.

0 0 hvala 0
17 godina

Nova mrežna kartica košta oko 50 kn, tako da mislim da je neisplativo plaćati servis za to. Ako se ne usudiš sam ugrađivati, zamoli nekoga da ti stavi karticu u PC.

Postojeća mrežna kartica (na ploči) ne može se zamijeniti, nego je samo isključi u BIOS-u.

KaeR
12 godina
neaktivan

e kad si to spomenuo. preso sam na iskon internet prije 2 tjedna.

prije sam imao tcom-ov od 4mbps i sad iskon prevarom mi stavio 2mbps (meni je bilo receno da ce ostat 4mbps) mozda je tu problem, sad cu prec na 10mbps pa hoce li mozda proradit nakon toga.

i kako se mijenja to u postavkama. 

hvala na pomoci.

phoda
13 godina
neaktivan
Mrežna kartica

Imao sam takav problem na svom kompjuteru sa iskonovim routerima...i ovo ga je rjesilo....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pogledo sam to i bilo je i prije na "10mbps first", promijenim na 100 i vratim na 10mbps first i opet isto, mislim da se kartica sama od sebe pokvarila.

phoda
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice