Monitor pali iz drugog puta

poruka: 6
|
čitano: 873
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Nakon instalacije nove grafičke kartice računalo se uredno pali svaki put, ali monitor ne. Potrebno je na power tipku ugasiti računalo i ponovno ga upaliti. Tada se prikaže slika na monitoru. Zna upaliti i iz prve, ali rijetko. Šta bi moglo biti izgledni problem? 

0 0 hvala 0
4 godine
Re: Monitor pali iz drugog puta

Predpostavljam da je Amd gpu?

Ako je to je poznati problem da gpu salje krive informacije monitoru pa ne radi iz prve..ako mozes probaj s nekim drugim monitorom, tv cisto da vidiš oce raditi s tim, probaj hdmi, dp neki drugi izlaz na gpu jer na nekima moras bas ustekat u pravi  "primarni" iako nema logike no nekad pomaze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2025 11:56 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
S nvidia grafičkom je moguć problem ako je monitor spojen s DP.
Pokušaj spojiti s HDMI ako već nisi.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Fast boot možda?

Inače imao sam sličan problem davno je to bilo, mislim da sam novi pozlaćeni kabel kupio u čipoteke i sve se popravilo. U mene se palio na svaki 3-4 put, a nekad sam od sebe normalno.

Neki čak prepručaju ako imaš recimo 144Hz staviti na 143Hz.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Da AMD Gpu. Probao sam umjesto DP HDMI i isto je. Probati ću sa drugim monitorom / drugim kablom. Monitor je OLED 165Hz.

EDIT: smanjio osvježavanje na 160 hz i evo pet puta zaredom paljenja iz prve. Zasada radi  Hvala svima na brzim odgovorima!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2025 12:38 (archeron_cro).
4 godine
archeron_cro kaže...

Da AMD Gpu. Probao sam umjesto DP HDMI i isto je. Probati ću sa drugim monitorom / drugim kablom. Monitor je OLED 165Hz.

EDIT: smanjio osvježavanje na 160 hz i evo pet puta zaredom paljenja iz prve. Zasada radi  Hvala svima na brzim odgovorima!

Onda probaj s drugim kabelom, ocigledno nesto ne štima! Moralo bi raditi pod normalno i na 240hz a ne da smanjujes ista ako je zadnja verzija!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice