Monitor ne radi

poruka: 14
|
čitano: 12.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Monitor ne radi

Prijatelj ima monitor i kad pali komp sam jednom blicne slika i onda se pojavi  crno i ništ više...probali smo prištekat na drugi komp,probali smo drugi kabal al nije pomoglo...reko mi je da je probo malo iza mrdat po kablu pa je jedno sat vremena proradio,ali jutros opet neće...Možda je netko imo sličan problem?!

Ima ovakav: http://www.yopi.de/image/prod_pics/83/e/83870.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor ne radi

.....{#}.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Monitor ne radi

Tesko se tu moze nesto napraviti osim da ga nosi na servis ili kupi novi..{#}

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Monitor ne radi

Pozdrav svima!

Moj problem je slijedeći: kad uključim računalo, kućište radi sasvim normalno, odnosno svijetli i normalno se čuje kao i uvijek, ali monitor (lg) mi ne radi, upali se zelena lampica, na ekranu piše GESTAO DI ENERGIA u plavom kvadratiću i onda se lampica ugasi i ne mogu ga uključiti, a kućište radi i dalje, onda ga moram iskopčati iz struje kako bih ga ugasila. Ima li itko ideju što mu je i što da napravim? Mislim da je iz posta vrlo evidentno da se ne razumijem pretjerano u kompjutere pa molim da ako itko zna što je da mi to objasni korak po korak.

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Monitor ne radi
Holly Golightly kaže...

Pozdrav svima!

Moj problem je slijedeći: kad uključim računalo, kućište radi sasvim normalno, odnosno svijetli i normalno se čuje kao i uvijek, ali monitor (lg) mi ne radi, upali se zelena lampica, na ekranu piše GESTAO DI ENERGIA u plavom kvadratiću i onda se lampica ugasi i ne mogu ga uključiti, a kućište radi i dalje, onda ga moram iskopčati iz struje kako bih ga ugasila. Ima li itko ideju što mu je i što da napravim? Mislim da je iz posta vrlo evidentno da se ne razumijem pretjerano u kompjutere pa molim da ako itko zna što je da mi to objasni korak po korak.

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav.

Prvo da te pitam jesi li što kojim slučajem mijenjala postavke jer inače GESTAO DI ENERGIA na portugalskom znači upravljanje energijom tipa power saving mode probaj to naći pa isključiti u opcijama monitora također namjesti kabel ako je kojim slučajem kabel ispao iz monitora i provjeri ima li svinutih pinova.Lg ima dosta problema s tim power saving i nažalost ima dosta uzroka tomu pogledaj ovo http://www.ehow.com/how_6801901_disable-power-save-mode-lg.html.Također bilo bi dobro kad bi mogla monitor testirati kod nekog frenda ako je moguće.Bilo bi isto dobro kad bi mi mogla reći točan model Lg tako da pogledam manual(uputstva) na netu.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
18 godina
Monitor ne radi

Imam problem pa da ne otvaram novu temu. Friend je kupio nove komponente ali mu je napajanje bilo preslabo pa sam mu ja posudio svoje. Znači moj komp je bio nekoliko dana skroz bez struje. Sad sam vratio napajanje. Komp se uključi i nema nikakvih čudnih zvukova, ali monitor se ne pali, ne radi hdd led i ne radi reset gumb. Isključim ga na struji i ponovno upalim, ali opet isto. Što se dogodilo?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jesi ubo na ploču dodatno napajanje za procesor? Onaj sa četiri pina.
13 godina
neaktivan
Igor kaže...

Imam problem pa da ne otvaram novu temu. Friend je kupio nove komponente ali mu je napajanje bilo preslabo pa sam mu ja posudio svoje. Znači moj komp je bio nekoliko dana skroz bez struje. Sad sam vratio napajanje. Komp se uključi i nema nikakvih čudnih zvukova, ali monitor se ne pali, ne radi hdd led i ne radi reset gumb. Isključim ga na struji i ponovno upalim, ali opet isto. Što se dogodilo?

Možda ti je baterija od biosa prazna?-probaj reset biosa..

Uključio sve kabele od napajanje na matičnu ploču?

18 godina
lonewolf21 kaže...
Jesi ubo na ploču dodatno napajanje za procesor? Onaj sa četiri pina.

Nisu samo 4 nego 8, svi su spojeni.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
18 godina
TomySt kaže...
Igor kaže...

Možda ti je baterija od biosa prazna?-probaj reset biosa..

Uključio sve kabele od napajanje na matičnu ploču?

Reset biosa? To je ono clear cmos ne? Probao sam to.

Svi kablovi su spojeni.

13 godina
neaktivan

Onda ti je mozda problem u 24pin konektoru ..probaj ga ponovo isključiti i uključiti..ljudi znaju kad vade taj konektor čupati za kabele..pa isčupaju pin iz konektora..

18 godina
TomySt kaže...

Onda ti je mozda problem u 24pin konektoru ..probaj ga ponovo isključiti i uključiti..ljudi znaju kad vade taj konektor čupati za kabele..pa isčupaju pin iz konektora..

Provjereno i dalje ništa. Inače ne čuje se nikakav beep a prije ga je bilo jel moguće da je napajanje otišlo?

13 godina
neaktivan

Pa odnesi ga opet kod prijatelja i probaj...to je bar najlakše..

Ili spoji zelenu i crnu na 24pin....pa provjeri sve napone sa voltmetrom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 17:35 (TomySt).
18 godina
Monitor ne radi

Riješio! Otišle su dvije memorijske pločice. Stavljao sam jednu po jednu. Dvije su radile ok, kod treće je situacija bila ista kao i na početku, a kod četvrte se čuo neprekidni beep kao da uopće nema memorije. Stavio sam ove prve dvije i sad je sve ok. Samo što sad imam samo 2 gb rama-a. Ne znam koji je bio razlog kvara ali bojim se da još nešto nije u redu jer su otišle dvije u isti mah. Hvala na pokušaju pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice