Nabavio sam jedan laptop koji se čudno ponaša.
Znači, kako god i kad god bih ga probao upaliti, nema Boga da dođem do windowsa, do BIOS-a ili nesto, tek nakon onako 15-20 pokušaja.
Pokušao sam svašta i sad među zadnjim stvarima, ono što mi je dalo mogućnost, u BIOS-u sam maknuo discrete GPU na onu integriranu na procesoru (UHD 630).
Za sada, sve radi, ne šteka, nikakvog problema nemam, punjač i baterija, sve radi dobro, ali samo sa iGPU.
Kad prebacim na ovu discrete, onda opet isti problem - upalim laptop, ugasi se, upalim laptop, svjetli bijela LED-ica da je upaljen, no slike niotkuda i tako jedno 15 puta opet sve ispočetka, dok ne uspijem doći do BIOS-a i opet prebaciti na integrušu.
Onda opet sve teče kako treba.
Pretpostavljam da je GTX-ica izdahnula, no isto tako, nije zamijenjiva pošto je zalemljena na ploču. Koje mi mogućnosti preostaju osim ostati na iGPU i tako ostaviti i samo koristiti dalje laptop kao takav?
Ako imate još neke ideje, volio bih čuti. Mjerio sam voltažu na kablu od napajanja i na MOSFET-ima, sve ispravno sve dobro radi, stvarno mislim da je samo do grafike i to je to.