Lenovo Legion Y520

poruka: 4
|
čitano: 1.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Lenovo Legion Y520

Nabavio sam jedan laptop koji se čudno ponaša.

Znači, kako god i kad god bih ga probao upaliti, nema Boga da dođem do windowsa, do BIOS-a ili nesto, tek nakon onako 15-20 pokušaja.

Pokušao sam svašta i sad među zadnjim stvarima, ono što mi je dalo mogućnost, u BIOS-u sam maknuo discrete GPU na onu integriranu na procesoru (UHD 630).

Za sada, sve radi, ne šteka, nikakvog problema nemam, punjač i baterija, sve radi dobro, ali samo sa iGPU.

Kad prebacim na ovu discrete, onda opet isti problem - upalim laptop, ugasi se, upalim laptop, svjetli bijela LED-ica da je upaljen, no slike niotkuda i tako jedno 15 puta opet sve ispočetka, dok ne uspijem doći do BIOS-a i opet prebaciti na integrušu.

Onda opet sve teče kako treba.

Pretpostavljam da je GTX-ica izdahnula, no isto tako, nije zamijenjiva pošto je zalemljena na ploču. Koje mi mogućnosti preostaju osim ostati na iGPU i tako ostaviti i samo koristiti dalje laptop kao takav?

Ako imate još neke ideje, volio bih čuti. Mjerio sam voltažu na kablu od napajanja i na MOSFET-ima, sve ispravno sve dobro radi, stvarno mislim da je samo do grafike i to je to.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lenovo Legion Y520

Znači, nakon flasha BIOS-a na najnoviju verziju iz 2019. godine, instalacije svega i svih drivera, upravo testiram GTX-icu u FurMarku i radi, ne grije se i sve je okej.

Ne znam sto se desilo, no sada sve radi dobro hvala Bogu.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lenovo Legion Y520

I dalje se ruši. Dopušta rad od pola sata-sat vremena, i onda se ugasi sam od sebe laptop. Na integriranoj grafici mi to ne radi. Provjerim event viewer i javim sto sam otkrio. Mozda jos nekome pomogne u buducnosti.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lenovo Legion Y520

Znaci odvrtio sam gotovo pola sata s njim furmarka - bez i jednog problema. Odjednom se ugasi. Opet isti problemi, cak je i stucalo sada sa integriranom grafikom, jedva upalio i dosao u windows.

Event viewer kaze Kernel power 41, no on se gasi sam od sebe i ovako, ne samo u windowsima. Jbg, ici ce za dijelove nazalost jer polovne maticne ploce za taj model su od 130€ nadalje...

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2025 20:59 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice