Imam laptop Acer Aspire 5742g star godinu dana. Laptop nije moj nego mamin tako da neznam šta je zeznula. Naime laptop se gasi svakih 5 min i kad se uključi ventilator radi na maksimum cijelo vrijeme tako dugo dok se ne isključi. Nije vruč uopće znači ne pregrijava se nego samo vent radi. Probao sam naći virus ali jednostavno u procesu skeniranja laptop se ugasi. Mjerio sam i točno 5 min radi i onda se ugasi. Probao sam ući u safe mode ali ista stvar. Neznam šta da radim i ma neko savjet? bio bih jako zahvalan :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam laptop Acer Aspire 5742g star godinu dana. Laptop nije moj nego mamin tako da neznam šta je zeznula. Naime laptop se gasi svakih 5 min i kad se uključi ventilator radi na maksimum cijelo vrijeme tako dugo dok se ne isključi. Nije vruč uopće znači ne pregrijava se nego samo vent radi. Probao sam naći virus ali jednostavno u procesu skeniranja laptop se ugasi. Mjerio sam i točno 5 min radi i onda se ugasi. Probao sam ući u safe mode ali ista stvar. Neznam šta da radim i ma neko savjet? bio bih jako zahvalan :)
Daj provjeri HW monitorom i postaj ovdje temperature mora da je do prasine kad se tako gasi.
Šta je najtragičnije laptop je skroz hladan, samo vent radi jako glasno, tako da nije pregrijavanje sigurno. Dal postoji mogućnost da je to neki virus jer je stara vjerojatno bila na svakakvim stranicama (tražila je čestitke -.-) A ako je neznam ni kako da ga se rješim jer mi se lap ugasi za 5 min, ništa ne stignem napraviti -.-
Daj postaj ti samo temperature nista te ne kosta i pokreni ovo hijackthis i postaj log ovdje.
Ako si ubjeđen da je virus, pokušaj onda sa nekom od live CD distribucijom Linux-a (Ubuntu ili Mint) pa vidi kako će se ponašati pod linuxom. Ako bude zezao opet savjetujem ti da ga ne otvaraš ako nisi nikad, bolje ga odnesi na servis.
Pozdrav!
Evo sad sam probao i nema šanse laptopu treba 3 min da se boota i da dodje k sebi da uopce mogu pokrenuti neki program i za 2 min se izgasi.
Nosi u servis ili nekom strucnom mozda je otisao HDD.