Kompjuter se ugasi sam od sebe pa se upali

poruka: 23
|
čitano: 4.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam problem vec mesec dana .. menjao sam 2 graficke .. ne mogu da nadjem problem .. moj sastaw komp je : Maticna MSI -BIG BANG X -POWER x58 .. Ram - 12 gb Kingston hyperx ... PRocesor : Intel i7 i960 3.2 ghz .. Grafika : MSI 580 gtx twin forze .. SSD black series hard disk .. 500gb hard disk 7200rpm .. napajanje 700 w cooler master ..  Kad sam ga sastawio radio je jedno 2-3 meseca normalno sve .. i samo jednom dok sam igrao jednu igru .. ugasi se bez ikakvih upozrenja pa se opet pali , gasi sve tako . dok ne ugasi napajanje pa malo sacekam .. uradim sistem i ono jedno 2-3 dana ne gasi se .. pa opet pocne .. Stvarno ne znam sta je ovde problem .. ako moze neko da mi pomogne , hvala ? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da je do napajanja. Bilo bi dobro da probaš sa drugim napajanjem. Testiraj CPU i grafu i napiši koje su temperature prilikom testiranja postigli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se ugasi sam od sebe pa se upali

Evo .. sve sam ja proveravao .. al mi nije jedno jasno .. da je do napajanje .. trebalo bi onaj isti dan da se tako gasi .. a ne posle 2 meseca

18 godina

Je li na matičnoj najnoviji bios? A na SSD-u najnoviji firmware? Je li išta clockano?

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne znam za bios .. ja sam to kupio i nisam nista dirao na bios .. a na hard disk mislio sam da je on problem , pa sam njega ugasio i opet se gasi .. a nez fabricki sam stawio to .. i nije nista clockovano

13 godina
neaktivan

Slika ti je premala/loša. Napiši kolika je temperatura grafe i proca pod opteraćenjem (full load).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

grafika je 66 tako nes kad igram medal of honor .. a max na proc je 63 

13 godina
neaktivan

Temperature su u granicama normale, mada bi trebao očistiti hladnjak i promjeniti pastu na CPU. I dalje mislim da se napajanje pregrijava i radi problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam sta da cistim .. nije ni moglo da se isprlja .. to je sve staro 2 meseca .. a da je do paste bilo bi jaca temparatura .. normalna kad ne radim nista je 38 stepeni .. kad igram na primer najacu igru na ultra je 63 .. jedino napajanje ili maticna ploca.. al nisam toliko pametan da kazem da je nesto .. nez stwarnoo

13 godina
neaktivan

i cooler od napajanja radi sve .. nije se pojaivljalo to prwi mesec .. 

13 godina
neaktivan

Dali dobivaš BSOD i/ili samo restartanje kompa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na primer radim nesto sta bilo .. na facebook ili igru .. samo odjednom se ugasi .. isto kao kad ga gasis na napajanje ono dugme nasilno ..i pocne sam da se pali , ponekad ne moze da se ni upali , pa nego vise puta se pali gasi .. 

13 godina
neaktivan

Kad uradim sistem .. ono nece prwi 2 dana da se ugasi .. evo skoro sam mu uradio sistem .. igrao sam 2 dana nonstop .. ove nove igre  sve .. mislio sam da se problem resio kad sam promenio grafiku .. bile su dve amd 7850 . pa sam uzeo gtx 580 .. i ono poce ponovo

13 godina
neaktivan

a  moze da je i maticna problem .. kad si me vec pitao za taj bios .. on ima onaj koji je vec dosao sa njim ... stari ..

13 godina
neaktivan

Dobro prouči ovu temu i napravi sve preporučene testove. Ako ikako možeš, probaj sa drugim napajanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Flashaj najnoviji dostupan bios na ploču. I najnoviji firmware za SSD na SSD.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Videcu da probam drugo napajanje :) 

14 godina
neaktivan

ako je star samo 2 mjeseca , sigurno ima garanciju , odnesi ga na servis i neka ti oni to riješe ... 

nemoj sam pokušavat popravit ako ne znaš što mu je točno , jer možeš nešto sjebat pa ti neće priznat garanciju !!!

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Noxer kaže...

ako je star samo 2 mjeseca , sigurno ima garanciju , odnesi ga na servis i neka ti oni to riješe ... 

nemoj sam pokušavat popravit ako ne znaš što mu je točno , jer možeš nešto sjebat pa ti neće priznat garanciju !!!

Ma di će bit star samo 2 mjeseca, pa i7 960 je LGA 1366 procesor, toga u prodaji po trgovinama nema već jako dugo.

Nema ni matične. Starije je to, dosta.

14 godina
neaktivan
Benyy kaže...

Nemam sta da cistim .. nije ni moglo da se isprlja .. to je sve staro 2 meseca ..

pa evo kaže čovjek tako {#} 

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
13 godina
neaktivan

Složijo ga je prije 2-3 mjeseca....barem sam ga ja tako skužio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Benyy kaže...

Ja sam ovaj pc Dugo sastawljao .. prwo bio kupio maticnu .. pa posle ostale delove .. ali imam jos na sve garanciju .. Ma nema nikakav servis ovde .. sve sranje ,niko ne zna .. a kako se flashuje bios ?

To mi je maloprije na privatnu poslao.

Bios flashahs prema uputama proizvođača. Imaš ih na stranici matične i u samom manualu ploče.

17 godina
neaktivan

Probaj nabaviti negdi malo jače napajanje moj prvi pick je na njega, sumnjam da budeš fleširanjem šta postigao, a uvijek postoji riziko ak nisi doma sa tim stvarima da trajno zmrdaš  ploču..

serviser info opreme
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice