Kompjuter mi se nece upaliti.

poruka: 18
|
čitano: 3.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Znaci,kompjuter kada upalim,ventilator radi i sve normalno ali nema nikake slike na monitoru ali se cuje ono "beep".. 

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Kompjuter mi se nece upaliti.
filip_342 kaže...

Znaci,kompjuter kada upalim,ventilator radi i sve normalno ali nema nikake slike na monitoru ali se cuje ono "beep".. 

Koliko puta se cuje to beep? Koja konfiguracija je u pitanju?

11 godina
neaktivan

Non stop se cuje znaci,ide beep beep beep beep beep beep beep beep beep beep beep beep beep i tako dok ga ne izgasim

300 w napajanje

Intel Coleron 2.40 GHz 

RAM 256 mb

Graficka GIGABYTE GV-R955128T

Maticna ploca Albatron PX484PV Pro

HDD Hithaci 80 GB

0 0 hvala 0
12 godina

- Pozdrav meni se to desilo na starom kompu.. nemoj vise palit komp.. vjerojatno ti je napajanje otislo .

Moj PC  
0 4 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jesi siguran?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
filip_342 kaže...

Jesi siguran?

Ne,nije siguran,jer nema pojma!

Dugo nisam naletio na Albratonku,ali ako se dobro sjecam,u pitanju je problem sa ramima.Bezuspjesno sam ti probao traziti beep codove za tvoju pilu,tako da cu ti ovako "iz rukava"

RAM ili napajanje,nema nista drugo,ali ipak dajem prdnost ramima!

Izvadi taj svoj keksić rama i dobro ocisti kontakte,takoder bilo bi super kada bi kompresorom ispuhao utore za rame,te lagano alkoholom preci kontakte!

Ako opet isto shere:

Onda rastavi sve,dobro ispuši i očisti,spoji!

Ako opet nece:

Mislim da za tvoju maticnu nije pametno jumperom restartirati BIOS(imao sam loša iskustva XD),izvadi baterijicu biosa,te ju nakon 5-7 min vrati nazad!

Ako ni tada neće:

Zamjeni taj keks rama drugim!

Ako ni tada nece:

Onda moras probati sa drugim napajanjem!

To je postupak kojim bi ja išao!

PS:svaka cast na tvojoj konfi koja jednostavno prkosi vremenu!RESPECT!{#}

11 godina
neaktivan

Svakako cu probat sve taktike i puno hvala na savjetima,a kad restartiram BIOS,jel moram izvadit baterijicu dok je komp upaljen ili izgasen?

HAHAHAHA i ja se slazem da prkosi {#}{#}

1 0 hvala 0
14 godina
filip_342 kaže...

Svakako cu probat sve taktike i puno hvala na savjetima,a kad restartiram BIOS,jel moram izvadit baterijicu dok je komp upaljen ili izgasen?

HAHAHAHA i ja se slazem da prkosi {#}{#}

Bilokakvo harware-sko rastavljanje+sastavljanje se radi dok je komp ištekan iz struje!

Dakle,obavezno ištekaj dok vadiš baterijicu,također nemoj bateriju držati vani duže od 8-10 minuta!

16 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Bilokakvo harware-sko rastavljanje+sastavljanje se radi dok je komp ištekan iz struje!

Dakle,obavezno ištekaj dok vadiš baterijicu,također nemoj bateriju držati vani duže od 8-10 minuta!

Još bih dodao:

kada isključiš komp iz struje, ako na napajanju imaš prekidač, staviš ga na 0, dakle isključeno. Nakon toga stisneš dugme za paljenje, da se isprazni preostali elektricitet. Poslije toga slobodno čačkaj.

15 godina
odjavljen

Evo baš prije narednih par dana slična situacija je bila i kod mene, upalim komp i vrti se ventilator a niš od slike na pozadini, resetiram BIOS i upalim ga opet neče ući u Windowse sam od sebe se konstantno ukrug resetira i pnovo pokušava dići Windowse, Odlučim se ja tako reinstalirati Windowse i pri pokretnju instalacijskog diska mi se opet resetira. Zamijenim disk drugim ATA diskom i ponovo nemogu ništa napravit. Zamijenim treći disk i kliknem DEL za ulazak u BIOS i među postavkama gdje bi mi trebao disk biti učitan kao Master nepiše mi ništa koda ga nisam ni stavio. Sam sam zaključio da imam tri pokvarena diska. a pošto se radi o konfi staroj cirka deset godina ni ne želim kupovati novi disk jel se bojim da za par sto kuna ne dobijem isto disk koji će mi raditi kratko.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 21:28 (vip_tip).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj još eventualno sa drugim kabelom, ako imaš...

Iako ne mora ni biti da su diskovi u pitanju, možda je matična crkla... Ako možeš, probaj diskove u nekom drugom računalu koje je ispravno.

15 godina
odjavljen

Da, nisam napisao da sam u među vremenu mijenjao i matićnu, probao ubacit i dva diska koji je popratio i drugi kabel sa dva utora itd...

Sve u svemu odustao sam od servisa i okrenut ću se modernijim računalima.

PS; operacija uspjela, kompjuter je mrtav.  {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

znam za sve te postupeke i pravila,ali nisam znao samo za BIOS.. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Probao sam zamjeniti i RAM i Graficku karticu te i napajanje ali opet ista stvar..{#} Zna li netko sta iduce pokusat haha

0 0 hvala 0
14 godina
filip_342 kaže...

Probao sam zamjeniti i RAM i Graficku karticu te i napajanje ali opet ista stvar..{#} Zna li netko sta iduce pokusat haha

Jako je bitno razlikovati te BEEP-ove.Djele se na duge i kratke bipove!

Naveo si da ti se cuje beep,beep,beep,sto nas je navelo da su u pitanju dugi beepovi,sto opet znaci RAM.No,naveo si da si probao mjenjati memoriju,grafiku i napajanje,sto dolazimo do zakljucka da se ipak kod tebe cuje bip,bip,bip,bip....Kratki beepovi,što opet znaci visoka temperatura procesora!

-Skini boćni lim kučišta i provjeri dali se uopce ventilator od procesora vrti!

-Očisti prašinu sa hladnjaka procesora!

-Promjeni pastu sa procesora!

-Provjeri da slucajno nisi kontra okrenuo ventilator na procesoru(u biti ne bi trebalo u tome slucaju zezati prilikom paljenja)

11 godina
neaktivan

Hocu svakako hvala na savjetu {#}

11 godina
neaktivan

Upravo sam to ucinio,ali opet ista stvar..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice