Komp zamrzava u igricama

poruka: 14
|
čitano: 2.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Komp zamrzava u igricama

Pozdrav!

Dakle, komp mi se zamrzava u igricama, ne samo igrica nego cijeli komp i onda jedino sto mogu je restartirat ga iako nekad ni to ne radi te ga moram ugasit te ponovo palit i to tako od kad sam ga kupio.

Kada se zamrzne nekad budu neke crte na monitoru te se zvuk ponavlja, nekad se monitor samo ugasi, nekad izbaci poruku "Not optimum mode Recommended mode: 1920x1080 60Hz.

Koliko sam skuzio to se dogada sasvim random nekad cijeli dan ne freeza nekad i po mjesec dana, ali nekad cim udem u igricu.

Najnovija igrica koju sam igrao a da mi freeza je Rust i to u prvih 5 min, u FC 3 prvi put kad sam igrao sve normalno radio a drugi put bi freezo samo na prvoj misiji poslije toga sve normalno.

Stvarno vise neznam sta mu je {#}

Od stvari sto sam isprobao:

Novi Windows, s W7 na W8 svi novi driveri i formatirani disk i opet freeza.

Prebacio grafu u drugi PCIe slot radio je 10-15 min u Rust-u i opet.

Isprobao sam i s starim i beta driverima za graf.

Temperature su po meni normalne graf oko 60° na 100% loadu, procesor i maticna oko 50°

Komponente:

Proc: Intel i5 3450

Mbo: Asrock z77 extreme4

Graf: Ati Radeon HD6750 1g

Ram: Kingston 1333MHz 4gb

HDD: WD Blue 500gb

Psu: Thermaltake Smart 430W

#1 #1
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Komp zamrzava u igricama
Vekyy kaže...

Pozdrav!

Dakle, komp mi se zamrzava u igricama, ne samo igrica nego cijeli komp i onda jedino sto mogu je restartirat ga iako nekad ni to ne radi te ga moram ugasit te ponovo palit i to tako od kad sam ga kupio.

Kada se zamrzne nekad budu neke crte na monitoru te se zvuk ponavlja, nekad se monitor samo ugasi, nekad izbaci poruku "Not optimum mode Recommended mode: 1920x1080 60Hz.

Koliko sam skuzio to se dogada sasvim random nekad cijeli dan ne freeza nekad i po mjesec dana, ali nekad cim udem u igricu.

Najnovija igrica koju sam igrao a da mi freeza je Rust i to u prvih 5 min, u FC 3 prvi put kad sam igrao sve normalno radio a drugi put bi freezo samo na prvoj misiji poslije toga sve normalno.

Temperature su po meni normalne graf oko 60° na 100% loadu, procesor i maticna oko 50°

Komponente:

- Probaj update BIOS-a

13 godina
neaktivan
Komp zamrzava u igricama

Skeniraj pc da nije neki virus.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 22:25 (ivo0).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Komp zamrzava u igricama

Je li na matičnoj najnoviji bios?

Prema screenshootu rekao bih da je problem do grafičke. Normalno vrti FurMark OpenGL kao i FurMark Direct3D?

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Komp zamrzava u igricama

- Brži način. :D

- Posudi od nekoga grafičku karticu i napajanje, isprobaj jedno po jedno i vidi jel problem nestaje. ;D

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...
Vekyy kaže...

Pozdrav!

Komponente:

- Probaj update BIOS-a

Probat cu sad.

191x7 kaže...

Je li na matičnoj najnoviji bios?

Prema screenshootu rekao bih da je problem do grafičke. Normalno vrti FurMark OpenGL kao i FurMark Direct3D?

Sad sam odvrtio FurMark burn-in bench 15 min bez ikakvih problema.

Valentin17 kaže...

- Brži način. :D

- Posudi od nekoga grafičku karticu i napajanje, isprobaj jedno po jedno i vidi jel problem nestaje. ;D

Kad bi imo od koga {#}

FurMark FurMark
17 godina
Komp zamrzava u igricama
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Aha. To sam odradio nekih 10min isto bez problema temp oko 67-68°, ali budem stavio duze.

btw. Updateo sam BIOS sad moram provjerit jel jos freeza.

edit. Opet isto, idem sad stavit FurMark.

edit2. Odvrtio FurMark kao sto je opisano 30min opet bez problema, temp 67-68°.

Stvarno vise neznam {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 18:30 (Vekyy).
14 godina
Komp zamrzava u igricama

Vekyy

- Pa imaš valjda kojega prijatelja ili neprijatelja da ti posudi, samo za probu, pa nećeš "pojest" grafu ako ju posudiš na sat ili dva.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Vekyy

- Pa imaš valjda kojega prijatelja ili neprijatelja da ti posudi, samo za probu, pa nećeš "pojest" grafu ako ju posudiš na sat ili dva.

Ma imam al je svima tesko vadit grafu iz kompa {#}

Vidit cu sutra mozd uspijem koga nagovorit.

14 godina
Vekyy kaže...

Ma imam al je svima tesko vadit grafu iz kompa {#}

- Nađi nove prijatelje.{#}

11 godina
neaktivan

preslabo napajanje? ...ili si malo igrao se po BIOS-u i tweakao procesor?

pokusaj odstekati jedan disk ili dvd rom ili nesto sto ti netreba i pokusaj zaigrat igru.

14 godina
Komp zamrzava u igricama

zbreski

- Kolega ima samo jedan HDD, ako ga otpoji, kako bude isprobao jel problem nestao ili ne? ;D

- Napajanje nije preslabo (neispravno, možda, ali ne vjerujem), to računalo troši cca. niti 300W, a HDD i njemu slični su mali

potrošači (HDD = 30W po kom., on ima samo jedan), DVD rom vjerojatno nije u funciji

(ne vrti neki medij dok dolazi do problema, potrošnja struje je zanemariva kod njega) i njihovo "otpajanje"

ne može pomoći. :D

- Kolega ima nesipravnu grafičku karticu, provjera, posudi drugu i proba (već predloženo).

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 13:46 (Valentin17).

0 0 hvala 0
10 godina
Komp mi se zamrzava. Zamrzne se slika ili nekad bude samo crn ekran, ledica od sklopke ostaje svjetliti na kučištu. Prošao ram test i hd tune test ssda.
Cpu kuler radi na 1600, ventovi 2 komada rade na 1100rpm, temperature su ispod 50. Sumnjam ili na napajanje ili na skolpku na kućištu jer sam neki dan skidao prednji panel jer sam mjenjao prednji vent ii komp nije htio upaliti dok nisam ponovno skinuo i vratio front panel, jel moguće da se sklopka zablesirala pa da radi probleme, ili je matična ? Kućište je zalman z1.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice