Komp ne zeli bootat normalno

poruka: 18
|
čitano: 2.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovo mi je novi komp i nesto mi je mozda pokvareno...kad ukljucim komp on zavrit sve,ali grafa se ne zavrti,i onda moram deset puno vadit struju,restart i tek onda upali...a OC nemoguc,jos gore,nece palit bez CLR-CMOS...nezz sta da radim...ovo je novi komp i zelio bih ga i OC malo,a nemogu se ni posteno naigrat kad trebam 30 min da upalim.

A drugo je to sto mi je temp od proca jako los...45-49 idle i do 57 full load(winrar + pes09)

Molim pomozite,sta da radim?

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

itko? molim vad,trebam pomoc!!!

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp ne zeli bootat normalno

pa ako je novi što ga neodneseš u servis ,nesmiješ ti ništa raditi bez servisa ,pod garancijom ti je.

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478
16 godina
neaktivan

pa nisu bas svi dijelovi novi(grafa i hdd),trebam pomoc!!!

nemogu vjerovat da niko nece pomoc,dajte malo!!

NIŠTA PAMETNO!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 21:57 (šiloman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp ne zeli bootat normalno

Kad ti se to sa graf pocelo dogadat, odmah nakon ugradnje ili nakon sto si pokusao OC ili nesto drugo...?

16 godina
neaktivan

ma komp ima 1 mj i cijelo je vrijeme tako,a ovo sa grafom sa slucajno skuzio

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj sa rušenjem sustava i ponovnom instalacijom! To je meni pomoglo!

EDIT: Sve je uredu samo mi se napajanje čini sumnjivim,probaj uzet 450W.

- Dakle ili je problem u napajanju ili te neki (softver - virus) zeza pa trebaš rušit sustav!

btw: Wattage calculator

GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 18:54 (F!cho*).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo...cini se da je grafa...sad iam 8600gt staru moju...ali corsair 400w je super napajanje,to znam i sam inace nebi uzeo.

ali iam problem,8600gt mi se grije 54C idle,a samo 30% je fan,kako da promjenim na 100%?

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

skini riva tuner i napravi profil sa postavkom venta na 100% i klikni na  autostart, tako da ti se pali odma sa Win i problem riješen

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

u rivi tuneru stavim na 100% fan i prestane radit.lol.i onda na 25% i pocne na 75% radit

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

lako moguće da je u biosu kartice namješteno da se vent pali tek na primjer 50 stupnjeva i da radi na intenzitetu 25% sve dok ne dođe na više temperature gdje se onda automatski pojačava.....mada se ne trebaš sa tim zamarat tih 54 stupnja nije previše....skini si atitool pa sa njim optereti karticu ali pri tome ostavi dignut profil od venta u riva tuneru ali da bude na automatski, pa gledaj pod opterečenjem kako i kojim postotkom se povećava vent, a sa everestom usput prati temperature....bude ti barem onda malo jasnije!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a koje su temp od proca ok?50C je sada na OC samo na 2.65 jer zelim do 2.8...a koji je proc do 150kn naj ?vemil pls

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

e sada si ga nerazumljivo napisao pa da ja malo mislim a??Osmijeh

Vjerujem da si mislio na cooler za CPU....za do 150kn je jako dobar Freezer 7, a 50 stupnjeva u iddle je previše, dok je 50 na full load odlično.....kod tebe je rijeć o iddle stanju vjerujem??

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 19:53 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

idle je 50C,stock cooler,to je puno?

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najvažnije je koliko je u full load....to je pitanje.....preko 75 nije nikako zdravo....pošto vidim da imamo iste procesore savjetujem ti da kupiš AC Freezera, sa njim imaš mx-2 pastu (mislim da je na bazi nanešena original) te da staviš njega na cpu.....poboljšaj si malo i protok zraka kroz kučište....koliko ventova imaš na kučištu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1 samo,ispuh,ali kupim jos 2 min

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

igram pes09 i temp se ne mjenja

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

skini program prime 95 i onda ga optereti pa prati temperaturu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice