Pozz!
Evo namjeravam kupit ASUS P6T SE pa me zanima, dali ja mogu staviti bilo koje DDR3 rame gore ili poraju ici posebni (vidio sam u jednom ducanu da pise rami za x58 chipset, pa me to zbunilo)?
Hvala!
Pozz!
Evo namjeravam kupit ASUS P6T SE pa me zanima, dali ja mogu staviti bilo koje DDR3 rame gore ili poraju ici posebni (vidio sam u jednom ducanu da pise rami za x58 chipset, pa me to zbunilo)?
Hvala!
Naravno da su posebni! X58 treba trokanalnu memoriju. Vidi na web stranici proizvođača matične ploče listu testiranog rama koji radi sa tom pločom.
Naravno da su posebni! X58 treba trokanalnu memoriju. Vidi na web stranici proizvođača matične ploče listu testiranog rama koji radi sa tom pločom.
gledao sam i tamo pise da mogu ti trokanalni ali i neki dvokanalni
pa me zanima dali ja mogu otic kupit normalne rame, 2 keksa, i stavit da mi radi?
Ne može dvokanalna memorija. Mislim da je danas trokanalna jeftinija ali nisam siguran.
dali bi ova pasala http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10666-6-gb-mushkin-silverline-frostbyte-998585-ddr3-1333mhz-kit-3x2gb&option=artikl&id_kategorija=05121011&id_artikl=051.210.136?
Trebala bi da radi bez problema ali za svaki slučaj nadogradi BIOS.
Trebala bi da radi bez problema ali za svaki slučaj nadogradi BIOS.
ok, znaci teoretski, ja mogu kupiti bilo koji ovakav komplet, 3x1gb, 3x2gb?
Teoretski da, mislim da nema veze koliko je memorije samo da je trokanalna
Teoretski da, mislim da nema veze koliko je memorije samo da je trokanalna
nisi ti mene shvatio, ja sam pitao, dali ovi kitovi, sta su 3x1gb, 3x2gb... u paketu, dali su oni trokanalni ili ne?
Ovo je trokanalna memorija. http://www.directron.com/998585.html
Ovo je trokanalna memorija. http://www.directron.com/998585.html
ok hvala
daj mi samo odgovori, posto mi nitko nije odgovorio, znaci, u ducanima, ako vidim da se prodaju rami u kutiji 3 komada, dali to odma znaci da rade u tripple channelu ili ne?
Ne može dvokanalna memorija. Mislim da je danas trokanalna jeftinija ali nisam siguran.
Može dvokanalna memorija, samo je treba staviti u prave slotove(pogledati u upute)
@svrzic ne postoji trokanalna memorija, svaka pločica je za sebe, a kasnije matična kombinira onako kako je posložiš. Ako staviš 1 biti će single-channel, ako staviš 2(u prave utore) dual, 3 triple, a da imaš X79 bi mogao imati i quad sa 4. Dakle ta memorija može raditi kao trokanalna
Može dvokanalna memorija, samo je treba staviti u prave slotove(pogledati u upute)
@svrzic ne postoji trokanalna memorija, svaka pločica je za sebe, a kasnije matična kombinira onako kako je posložiš. Ako staviš 1 biti će single-channel, ako staviš 2(u prave utore) dual, 3 triple, a da imaš X79 bi mogao imati i quad sa 4. Dakle ta memorija može raditi kao trokanalna
Slažem se, provjerio sam, može se dvokanalna memorija ugraditi na X58 (stvarno do sada to nisam niti načuo). Ipak ako će nekad koristiti Photoshop i slične aplikacije i ako u obzir uzme cijenu bolje da uzme triplechannel kit.