Koji RAMi na x58 maticnu?

poruka: 13
|
čitano: 2.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozz!
Evo namjeravam kupit ASUS P6T SE pa me zanima, dali ja mogu staviti bilo koje DDR3 rame gore ili poraju ici posebni (vidio sam u jednom ducanu da pise rami za x58 chipset, pa me to zbunilo)?

Hvala!

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Naravno da su posebni! X58 treba trokanalnu memoriju. Vidi na web stranici proizvođača matične ploče listu testiranog rama koji radi sa tom pločom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji RAMi na x58 maticnu?
phoenix2003 kaže...

Naravno da su posebni! X58 treba trokanalnu memoriju. Vidi na web stranici proizvođača matične ploče listu testiranog rama koji radi sa tom pločom.

gledao sam i tamo pise da mogu ti trokanalni ali i neki dvokanalni

pa me zanima dali ja mogu otic kupit normalne rame, 2 keksa, i stavit da mi radi?

15 godina

Ne može dvokanalna memorija. Mislim da je danas trokanalna jeftinija ali nisam siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 21:50 (Svrzic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Trebala bi da radi bez problema ali za svaki slučaj nadogradi BIOS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Trebala bi da radi bez problema ali za svaki slučaj nadogradi BIOS.

ok, znaci teoretski, ja mogu kupiti bilo koji ovakav komplet, 3x1gb, 3x2gb?

13 godina
neaktivan

Teoretski da, mislim da nema veze koliko je memorije samo da je trokanalna 

pero
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 0:13 (Lord Pero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lord Pero kaže...

Teoretski da, mislim da nema veze koliko je memorije samo da je trokanalna 

nisi ti mene shvatio, ja sam pitao, dali ovi kitovi, sta su 3x1gb, 3x2gb... u paketu, dali su oni trokanalni ili ne?

15 godina

Ovo je trokanalna memorija. http://www.directron.com/998585.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Ovo je trokanalna memorija. http://www.directron.com/998585.html

ok hvala

daj mi samo odgovori, posto mi nitko nije odgovorio, znaci, u ducanima, ako vidim da se prodaju rami u kutiji 3 komada, dali to odma znaci da rade u tripple channelu ili ne?

16 godina
phoenix2003 kaže...

Ne može dvokanalna memorija. Mislim da je danas trokanalna jeftinija ali nisam siguran.

Može dvokanalna memorija, samo je treba staviti u prave slotove(pogledati u upute)

@svrzic ne postoji trokanalna memorija, svaka pločica je za sebe, a kasnije matična kombinira onako kako je posložiš. Ako staviš 1 biti će single-channel, ako staviš 2(u prave utore) dual, 3 triple, a da imaš X79 bi mogao imati i quad sa 4. Dakle ta memorija može raditi kao trokanalna

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 1:36 (power_user).
15 godina
power_user kaže...
phoenix2003 kaže...

Može dvokanalna memorija, samo je treba staviti u prave slotove(pogledati u upute)

@svrzic ne postoji trokanalna memorija, svaka pločica je za sebe, a kasnije matična kombinira onako kako je posložiš. Ako staviš 1 biti će single-channel, ako staviš 2(u prave utore) dual, 3 triple, a da imaš X79 bi mogao imati i quad sa 4. Dakle ta memorija može raditi kao trokanalna

Slažem se, provjerio sam, može se dvokanalna memorija ugraditi na X58 (stvarno do sada to nisam niti načuo). Ipak ako će nekad koristiti Photoshop i slične aplikacije i ako u obzir uzme cijenu bolje da uzme triplechannel kit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice