Kako prepoznati kvar na hardwareu?

poruka: 106
|
čitano: 69.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav, danas dok sam bio na kompu ekran se smrznuo i nekakva čudna buka je izašla iz slušalica (nisu mi bile na glavi)  Resetiro sam komp ali ništa od beepova. Vent na procesoru se vrti, na grafi ne. Izvadio sam grafu ali i dalje nema beepova (kad je stara grafa crkla izvadio sam ju i bilo je beepova). Probao sam i izvadit bateriju ali ništa. Znate li što bi mogao biti problem?

Edit: kad sam otvorio komp osjetio sam neki čudan miris ko da je neš pregorilo. Izvadio sam i RAM i hard, nema beepova...znači vjerovatno matična?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 12:20 (Mandalore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Provjeri kondenzatore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Kako prepoznati kvar na hardwareu?
Mandalore kaže...

Pozdrav, danas dok sam bio na kompu ekran se smrznuo i nekakva čudna buka je izašla iz slušalica (nisu mi bile na glavi)  Resetiro sam komp ali ništa od beepova. Vent na procesoru se vrti, na grafi ne. Izvadio sam grafu ali i dalje nema beepova (kad je stara grafa crkla izvadio sam ju i bilo je beepova). Probao sam i izvadit bateriju ali ništa. Znate li što bi mogao biti problem?

Edit: kad sam otvorio komp osjetio sam neki čudan miris ko da je neš pregorilo. Izvadio sam i RAM i hard, nema beepova...znači vjerovatno matična?

provjeri napajanje 

12 godina
neaktivan

Nemam od koga posudit drugo napajanje, 3 kondezatora su oštećena. Jel to isplativo popravljat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Isplativo je ako imas lemilicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nemam nikakvog alata, ima u kvartu tip koji popravlja elektroniku pa ću njega pitat kolko bi računao. Više me muči da nije još nešto otišlo. Hvala svima na savjetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

imam čudan problem

komp od klinaca se povremeno neće upaliti, odnosno čini se da se upalio ali ne daje signal prema monitoru

kad izvadim grafu i spojim na integriranu proradi, a proradi i kad vratim ovu nvidiu unutra i onda tako radi danima i nakon nekog vremena opet se ne da upaliti pa moram ponavljati postupak, što mi laganini ide na jetra

grafa kad radi, radi bez problema i satima ako treba na najvećem opterećenju

proc: e8400 core2duo

matična: asus p5kpl am

grafa: gtx 550ti

ram: 2gb+1gb ddr2

psu: lc 600h-12

što bi mogao biti najvjerojatniji problem?

baš da mi se uzima nova grafa dok im je ova 550ti još uvijek zadovoljavajuća za ono što curke igraju i nije mi neko rješenje, pogotovo ako će se situacija ponoviti jer možda i matična zahebava ili napajanje, a nemam rezervi koje bi stavio unutra za dužu probu

grrrr, nema mi ništa gore nego ovakve glupaste situacije, ajd kad nešto crkne, lako je naći što je crklo i zamijeniti, ali ovako radim-ne radim me izluđuje

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Naletih na ovu temu te bi bio zahvalan jako kad bi mi netko otprilike mogao reći u čemu je problem s mojim laptopom. 

Model je hp 6720s. Prolilo mi se par kapljica vode samo po ekranu te se slijevalo niz monitor, al pošto je bio nagnut prema natrag nije upala nigdje drugo.

Uskoro je izgledalo kao da monitor radi al je svjetlo bilo sve slabije i slabije. Nakon što bi ga stisnuo na trenutak bi radio. Ugasio sam laptop te ga nakon toga nisam više mogao uopće upaliti.

Na tom dijelu gdje je ušla voda smrdi po spaljotini. Zanima me jel moguće da je možda kakav kratki spoj oštetio matičnu ili je u pitanju ekran?

Hvala dobri ljudi

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

LP!
Imam LCD ekran za komp,e sad on dobi signal i prikaze se slika i nakon 2 sec nestane.Zna neko kaj to moze bit?

Grafa i sve ostalo je 100% ispravno,jer sve drugo radi na drugom LCD-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nakon sinocnjeg nevremena normalno da će se meni nešto pokvarit..prvo sam isprobavao napajanja, ništa..napajanja rade ali čim spojim na maticnu neće uopće pokrenuti ništa..onda uzmem staru maticnu koja mi zadnje 2 godine stoji spremljena, za koju sam 100% uvjeren da radi..spojim sve i krkljanac, opet ništa da bi se pokrenulo..zna li tko možda u čeme je problem..malo mi je cudno da baš i jedno i drugo ne radi

0 0 hvala 0
15 godina
kiky94 kaže...
Nakon sinocnjeg nevremena normalno da će se meni nešto pokvarit..prvo sam isprobavao napajanja, ništa..napajanja rade ali čim spojim na maticnu neće uopće pokrenuti ništa..onda uzmem staru maticnu koja mi zadnje 2 godine stoji spremljena, za koju sam 100% uvjeren da radi..spojim sve i krkljanac, opet ništa da bi se pokrenulo..zna li tko možda u čeme je problem..malo mi je cudno da baš i jedno i drugo ne radi

Po opisu napajanje ako ni s jednom pločom ne radi. Probaj s drugim.

Čekaj, spominješ NAPAJANJA, dakle, probao si i s drugim? Onda CLR CMOS.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 22:19 (softwaremaniac).
17 godina
S tri napajanja sam probao.. Corsair tx650, seasonic ss-430 i Corsair cx430..sva tri dok nisu spojena na maticnu rade, čim ih spojim neće niti jedno se pokrenut.. Trenutna koju koristim je ga-770t-d3l, a stara koja je garant radila je asus m2n-e
15 godina

Jesi probao Clear CMOS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jesam, nula bodova
13 godina

Meni se čini da ti je procesor otišao u vječna lovišta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To i ja mislim..Al da je i drugi isto otišao, a znam da je radio mi je jako cudno...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice