Izgorila 2 napajanja

poruka: 61
|
čitano: 16.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Izgorila 2 napajanja

Imam prilično staro računalo koje je savršeno radilo svo do prije nekih 3 tjedna. Računalo je bilo upaljeno te se je samo odjednom ugasilo. Izgorilo je napajanje. Stavio sam drugo napajanje sa kojim je računalo radilo 2 tjedna te se je ponovilo isto jucer. Ponovo je izgorilo napajanje. Posudio sam napajanje od prijatelja koje je sada u računalu. Imam u planu kupiti Corsair CX400W i jos neke stvari iz ADM-a. Rastavio sam izgorjela napajanja da vidim jeli možda samo pregorio osigurač. Osigurač nije pregorio već je nekakav mali tranzistor na oba napajanja jednostavno je pukao na pola. Napajanja koja su izgorila su bila marke MS. Jedno je MS KY-400W ATX P4, a drugo je MS 300W ATX P4. Zašto su ova napajanja izgorila? Jer ne želim da i Corsair izgori.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

zato sto su MS

Bilo bi zgodno ... ali nije potrebno

20 0 hvala 0
14 godina
RE: Izgorila 2 napajanja
rebelsy kaže...

zato sto su MS

Kako mogu zbog toga izgorjeti?? Mislim da marka nije bitna, bitno je zbog čega su izgorila.

15 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

ocito da nisi shvatio ... izgorila su zato sto su to najveca smeca od napajanja ...

ovo sto pise 400W ili 300W uopce nije bitno jer ne daju toliko snage ..

citirat cu nekoga:

'' ne bi ni vazu stavio na njih .. ''

Bilo bi zgodno ... ali nije potrebno
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 15:06 (rebelsy).

25 0 hvala 0
17 godina
Izgorila 2 napajanja

Iskreno sumnjam da bi oba dva naajanja riknula jer su ms. kratki spoj nije jer nije osigurac izgorio. moje misljenje je da imas velike oscilacije struje u svojoj mrezi.

rapidshare premium and warez-bb user
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
rebelsy kaže...

ocito da nisi shvatio ... izgorila su zato sto su to najvece smeca od napajanja ...

citirat cu nekoga:

'' ne bi ni vazu stavio na njih .. ''

Pa u redu. Kako ti kažeš. Vjerovat ću ti. Kupit ću Corsaira ali ako i on izgori i ako je problem negdje drugdje poslat ću ti račun od napajanja.

16 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

MS napajanja su ne kvalitetna, isto ti je to ko s autima, jeftin auto, veće šanse za kvara, iako se danas i jeftini auti dobro drže!?
Uglavnom, Corsair ti neće izgorit, nema šanse, a i ak se šta desi, imaš garanciju 5 godina!?
MS napajanja ne bih koristio ni kao podmetače a ne stavio u komp, greška su MS napajanja a ne neki strujni udari il već nešto drugo kao što ti misliš!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
Ivsa kaže...

MS napajanja su ne kvalitetna, isto ti je to ko s autima, jeftin auto, veće šanse za kvara, iako se danas i jeftini auti dobro drže!?
Uglavnom, Corsair ti neće izgorit, nema šanse, a i ak se šta desi, imaš garanciju 5 godina!?
MS napajanja ne bih koristio ni kao podmetače a ne stavio u komp, greška su MS napajanja a ne neki strujni udari il već nešto drugo kao što ti misliš!?

Pa zašto je baš onda sad izgorilo??? Držalo je dobrih 5 godina, možda i malo duže.

14 godina
Lord_Marko kaže...

Iskreno sumnjam da bi oba dva naajanja riknula jer su ms. kratki spoj nije jer nije osigurac izgorio. moje misljenje je da imas velike oscilacije struje u svojoj mrezi.

To je odgovor kakvom sam se nadao. Osmijeh

15 godina
protjeran

MS je MSan šrotix...

Nema nikakvu ulaznu ni izlaznu zaštitu, niti osigurača...

Made in Čajna for Kroeiša...

400W MS = 200dg.

400W Enermax = 1.8kg.

Pa ti sad usporedi...

Kad MS procvrči, onda pvoli ponesti nešto sa sobom.

Ako hoćeš dobar jeftinjak, kupi si LC Power Office,

ima osigurač i zaštitu prema van.

2 godine jamstva za napajanje od 130-140kn.

Prodao sam LCP 420W Office preko 300 komada,

samo jedan neispravan odmah iz kutije, dok MS

odmah iz kutije oscilira u naponu,

od 10 kupljenih 8 ne radi kako spada...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
IroniX kaže...
Lord_Marko kaže...

To je odgovor kakvom sam se nadao. Osmijeh

Zbog ovog podcrtanog, da imaš neko kvalitetno napajanje, to se ne bi desilo, jer Corsair i ostala kvalitetnija napajanja imaju razne zaštite u sebi koji osiguravaju da se ne desi to što se desilo MS-ovima!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 15:11 (Ivsa).
14 godina
Izgorila 2 napajanja

U redu. Hvala svima što ste mi pomogli. Ukratko hvala na odgovorima. Danas naručujem Corsair CX400W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ništa te ne košta provjeriti eventualne oscilacije u naponu koji dolazi do tvog računala. Prije svega napravi to.
Neovisno o nekvaliteti MS napajanja lako je moguće da je zbog toga došlo do problema. A ako zbilja imaš veće padove u naponu to će štetiti bilo kojem napajanju. Možda neće crknuti ali će mu sigurno smanjiti radni vijek.

Provjeri imaš li padove u naponu i ako imaš sredi kućnu instalaciju ili u najmanju ruku nabavi UPS.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
14 godina
Danny_HR kaže...
Ništa te ne košta provjeriti eventualne oscilacije u naponu koji dolazi do tvog računala. Prije svega napravi to.
Neovisno o nekvaliteti MS napajanja lako je moguće da je zbog toga došlo do problema. A ako zbilja imaš veće padove u naponu to će štetiti bilo kojem napajanju. Možda neće crknuti ali će mu sigurno smanjiti radni vijek.

Provjeri imaš li padove u naponu i ako imaš sredi kućnu instalaciju ili u najmanju ruku nabavi UPS.

U redu. Hvala. Neka se njemu smanji radni vjek ali neka bude dok jos garancija traje. Osmijeh

15 godina
protjeran
Izgorila 2 napajanja

meni su isto 2 ms prigorila u roku 2 miseca sad mi trece drzi odlicno vec 5 miseci

X

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ćema kaže...

meni su isto 2 ms prigorila u roku 2 miseca sad mi trece drzi odlicno vec 5 miseci

Vjerojatno ti ni to neće dugo, a za 3 si mogo kupit pošteno napajanje, jedina sreća je što ti ništa drugo nije izgorilo!?

15 godina
Izgorila 2 napajanja

bolje zamijeniti ms napajanja sa kvalitetnijim Corsair,Forton.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

MS je definitno loš, pod opterećenjem ti neće dugo durat, imao sam 400W MS koji je izdušio, zatim MS od 550W iz kojieg su izlazile temperature i temperature, sad sam nabavio Fortron BS II 400 W koji ima 150W manje od prijašnjeg napajanja a ne grije se uopće, i nekim čudom sam dobio i bolje peformanse čitavog kompa.

IRebic
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 16:49 (IRebic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ako sumljaš na oscilacije u mreži uzmi unimer i izmejri voltažu i gledaj koliki pad napona imaš tako ćeš se najbolje uvjeriti u čemu je problem...ako nemaš unumer kupi ga za kojih 30 kuna ali pazi da ga staviš u mod 220 izmjenično i da mjeriš napon. ako imaš veliki pad napona ..recimo u minuti ti se napon od 220 smanji na 180 pa dostigne 199 pa170 pa 230..e onda imaš problem sa strujom što je čisto moguće kako ti kompa kaže..u tom slučaju nemoj kupiti neko zvjerka napajanje koje ćeš da platiš 600 ili više kn jer će da ti i ono izgori a garancija ti neće vrjediti..moguće je da prije 5 godina u tvojoj ulici nije bilo toliko velikih potrošaća..sada svi ljudi imaju grijalice uštekane recimo po zimi klime a sigurno imaš i gomilu drugih susjeda koji koriste aparate za varenje recimo trofazne cinkulare bez sklopke zvjezda trokut i tako ti sve to skupa tebi radi probleme...najbolje rješenje ti je u tom slučaju da si kupiš UPS..Ne neki skupi već najeftiniji koji ćeš moći da nađeš..ups ti nije samo neprekidno napajanje već je ispravljač napona..Kupnjom Ups a rješiti ćeš sve svoje probleme a i produžiti ćeš vjek trajanja svog računala.. i da u inat uzmi MS napajanje i ono će ti služiti svrsi..
istina je da je šroteks ali ako imaš računalo koje nema previše jakih konponenata jak proc i iaka grafa i ako ne radiš OC MS napajanje će te poslužiti još barem 10 godina..
Ako imaš gamersku platformu s 2 uparene grafe od koje svaka dodje 3500 kn i ako nemaš najjači i7 procesor i 10 diskova od 1TB.. i još ako sve to nisi OC još 30 posto proc i grafa..
Ms napajanje će te vjerno služiti .bilo ono šroteks ili ne..
ali ako imaš 600kn viška kupi si pravo napajanje ali bolje da za razliku novaca odeš na sladoled ..jer ja to tako radim
15 godina
Izgorila 2 napajanja

Mislin da ti je do toga došlo zbog toga jer imaš oscilacije u naponu, preporučan ovo šta je kolega poviše napisa da provjeriš sa unimerom dali stvarno ima takvih oscilacija ili je zbog nečeg drugog prigorilo.

Također oko ups-a se slažen, bilo bi bolje da njega uzmeš i slabije napajanje (ms?) nego skuplje pa da se opet ista stvar dogodi. Naravno ako postoje oscilacije u naponu.

That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and it makes me sad.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Izgorila 2 napajanja

Prvo napajanje otišlo je od starosti (jednostavno komponente u njemu odradile svoje). Ili od nestabilnog napona. Ili je pak bilo slabo za komp. Nov MS od 400W daje najviše nekih 300W (oko 75% deklarirane snage), nakon koje godine to padne i na manje od 65% (dakle 260W).

Drugo napajanje ti je otišlo odmah jer je u biti bilo preslabo za komp. Čim se malo opteretilo, ode... Nisi razmišljao da ti komp troši možda do 225W (max iznos novog MS 300W napajanja) samo u IDLE radu, a kamo li pod opterečenjem?

Nebi MS od 400W koštao 150 Kn a neko kvalitetno 400W recimo 350 Kn (više od duplo veća cijena) da ono MSovo išta valja. Osim toga, MS nema nikakve zaštite. Budi sretan što ti još nešto nije riknulo, jer to ti je kao da si dobio sedmicu na lotu. Inače kad MS ode, povlači sa sobom što više komponenti moguće (zato ta napajanja zovemo i bombašima samoubojicama).

Dakle navedi nam fino mudro koje komponente imaš i koliko novaca imaš na raspolaganju d aznamo koje napajanje da ti preporučimo. I nemoj sad reći 200 Kn za napajanje, za te pare nemaš ništa dobro ma što god na njemu pisalo.

Svakako provjeri da nemaš ogromne oscilacije napona na utičnici jer to ti kasnije može izazvati probleme koje god napajanje da uzeo. Recimo moj UPS radi barem 50% vremena u načinu rada s regulacijom napona (AVR tojest automatic voltage regulation) jer napon nam u lijepoj našoj varira od 210 do skoro 250V (što je previše), zna nekada i pasti na ispod 200 ali rijetko. Zato pak nerijetko nestaje struje.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 20:11 (191x7).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Složio bih se sa tobom kolega 191x7 u nekim stvarima ali u ne baš svim da istina je što se tiće ms napajanja 300 podjeliš sa korijen iz 2 i dobiješ pravu snagu koju napajanje ima 300 W ima 212 stvarnih wata u praksi se to pokazalo točnim.

..ali kolega nebih se složio da baš ta napajanja ništa ne valjaju..

.ja nemam prezahtjevno računalo sasvim normalno računalo bez ikakvih ekstrema i zadovoljan sam MS napajanjem.

.imam ga već godi.nama i radi bez greške.. u ovom primjeru se radi o klasičnoj oscilaciji napona i izgori baš taj dio koji kompa stavlja na forum

.. da li ste ikada čuli za grecov spoj.. ovo je klasični promjer kako baš on izgori jer ne stigne stabilizirati napon zbog prevelikih oscilacija..

svakako kupi UPS neki najeftiniji.samo da služi svrsi_nemoj pretjerivati kupi si najeftinije smeće  koje nađeš_ups je ups_zanima te samo stabilizator a ne koliko će ti izdržati kada nestane struje. ups sam po sebi ima ispravljač koji radi i gladi napon kada je to potrebno tako da ti ne opterečuje napajanje a samim time i komponente na matičnoj ploči jer tvoje napajanje može matičnoj isporučiti stabilne 12V i 5V napone

Kolega moj kolega..da ta Ms napajanja nisu dobra nebih ih koristio.

.Nemaju svi korisnicu ubojite gamerske mašine i nemaju svi 10000kn da bacaju na komponente..

evo ti i statistika 

89% ljudi kupuje najeftinije konfiguracije s integriranom grafičom

jer zanaju da nemaju love da si kupe neko vrhunsko računalo i znaju da im takvo netreba.

. za 2000kn moguće je kupiti sasvim solidno računalo za ispunjavanje 99% svih korisnikovih prohtjeva za računalom_zabava_net_filmovi_glazba_facfebook_youtube__i sl..

10 posto je onih koji daju još 500kn i kupe si malo jaču grafu za igranje a tek onih 1% kupuje računala za 10 i više tisuća kuna.

.

e sada ovaj korisnik mi ne spada u gamera znači kupi si MS i UPS spada u onu srednju klasu+grafa za 500kn opet kupi si ms i UPS U ovu najnižu svakako ne sapada a i da spada opet uzmi MS i ups

a evo još jedne zanimljive statistike 79%ljudi misli da ima dobro računaloonih

10%ljudi si namjerava sastaviti gamersko računalo pa skuplja lovu za njega

20 %ljudi koji imaju para ko blata kupuju si šit računalo za 2000kn i MS napajanje(znaju što da rade s parama)

jer ih čisto zaboli ona stvar za računalo jer ako se žele igrati platiti će si sat vremena ili cijeli tjedan igranja u igraonici i to im neće predstavljati nikakav problem

90 % zagriženih gamera nema lovu da si kupi vrhunsko ultimativni računalo stoga kompa prvo gledaj na široko a ne na uski krug korisnika koji si mogu priuštiti takve stvari o kojima pričaš

ja se nalazim ispod one granice ljudi moji si kupuju računalo za 2000kn stoga MS je šit nevalja sranje je od napajanja nema osigurače nema zaštitu ali je zakon

zakon

zakon

zakon

i zakon jer 80% konfiguracija mo od kreće upravo taj MS kojeg svi tako mrzite.to što izgore neka napajanja od MS a to je čisto radi spleta okolnosti jer namaju nikakvu zaštitu

grom prevelike oscilacije napona korisnički nemar u ostalim stvarima MS je zakon

a da potvrdim tu tvrdnju 

uslikati ču ti svoju arhivu napajana koja nisu  MS pa da vidiš majstore kako gore napajanja od 600 i 1000kn..slijedeći tjedan..imam ih punu kutiju a nisu MS

Mislim da sam bio jasan

pogledaj u novčanik koliko imaš love

kupi UPS jer mora da ga kupiš

a napajanje već ako imaš viška novaca kupi si neko bolje ali samo ako imaš viška novaca

17 godina
horvativ kaže...
...

Koliko si ti prijatelju maloprije gluposti napisao. Ne znam koje si struke, niti bih u to ulazio.

Rastavim MS napajanje, rastavim Corsair napajanje. I jedno i drugo piše 400W.

Gledam što je sve od spojeva i komponenti tu, gledam veličinu i kvalitetu korištenih komponenti.

Valjda znam o čemu pričam. Ipak mi se tu radi o struci i stvari koja me zanima.

MS jednostavno nikome ne preporučam. Kao ni CodeGen i slična. Ima ih puno.

Prije bih spojio komp na napajanje koje bih sam napravio (vjeruj mi, znam dobro kako ga napraviti).

Na napajanju se nesmije štediti, razmisli malo, to je najbitnija komponenta.

Što se UPS-a tiče, slažem se da ga je dobro imati.

No opet, ne slažem se s nečime što si rekao, a to je da treba uzeti najjeftiniji.

Treba uzeti onaj koji mu može napajati računalo koje ima + monitor + ostalo što želi na UPS spojiti (recimo ruter,...).

Dakle bitna je snaga UPS-a. Ako je UPS slabiji nego što se od njega traži, pištat će i gasit se - bit će preopterećen.

Ukratno, obrnuto od onoga što ti je misao vodilja.

Za napajanje uglavnom treba dati barem 10 - 20% ukupne cijene računala.

Za UPS treba dati onoliko koliko dođe UPS koji može napajati ono što treba i to samo ako UPS uistinu i treba.

Što će UPS nekome tko ima jeftin/star komp kojeg rijetko koristi a sa strujom mu je sve u redu?

Misliš da je mudro za komp od <2000 Kn dati 500 Kn za UPS?

UPS treba korisnicima koji barataju sa bitnim stvarima ili skupom opremom.

Recimo meni UPS treba jer mi je komp relativno skup za primanja koja imam (ne mogu svako malo keširati tisuće za komp),

jer mi je potrebna pouzdanost istog (da se ne kvri zbog gluposti kao što je nestanak struje) i jer mi o kompu ovisi dosta toga.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

u redu prijatelju..molim bez vrjeđanja dok nadjem vremena uslikati ći ja ta tvoja napajanja pa da vidiš koliko ih imam u kutiji izgorena..i uopće ne pomažeš neko spamaš temu...

UPS će dotičnom forumašu slušiti samo kao ispravljač a ne kao dodatan izvor napajanja u slučaju nestanka struje.stoga Belji se..

ups nije samo napajanje već je regulator napona što je u ovom slučaju jako potrebno. Šutimpardon

možeš i sam da sastaviš napajanje ali će da košta masne pare i neće biti ni do koljena MS napajanju..Smijeh.

da napajanja nevaljaju ne valjaju ali su dobra i rade.. svaka roba ima svog kupca...

10 % konfe napajanje pa MS napajanje košta 200kn sasvim okViče

ups forumašu treba i ovako i onako pa da kupio i avion i mac i neznam šta ako ima velike oscilacije u mreži,,

ali opet kažem kupi si ups..i napajanje opet MS ili neko drugo..koliko para toliko muzike..MS ti je bar provjerena firma ako ništa drugo(200kn napajanje kakvo si i imao služiti će te)..ne bacati novac ako nije potrebnoBelji se

"i ja znam da je ferari bolji od fiće ali šta mi vrjedi kada nemam ni za ferari ni na fiću"

http://protis.hr/products/details/belkin-ups-400va-line-interactive--avr-bu304000ej/22761

evo ups

"The "Active" UPS is equipped with boost and buck AVR to stabilise the input voltage range"

napajanje 

http://protis.hr/products/details/napajanje-550w-msi-pro-203-p4-pasivni-pfc-hladenje-dva-ventilatora-od-8cm/3797

evo ovo je najaće 200kn

ovisi o konfi..možda će ti biti i dovoljno ono za 100kn..

ili si kupi kako kolega kaže

http://protis.hr/products/details/napajanje-600w-xilence-gaming-edition/14995

a onda ako ti izgori zbog prevelikih oscilacija u mreži onda dodji kod kolege na reklamaciju pa ga za šiju uhvati..

svaka roba ima svog kupca

samo je važno da kupac prepozna svoje potrebe

"ako svaki dan kupuješ mlijeko ne treba da kupiš i kravu da bi imao mlijeko "_stara narodna (ili trebaš)Šutim

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Kolko ja vidim vlasnik teme je iz Zagorja, a jako je dobro poznato da je tam elektricna mreza sve samo ne kak treba.Nevinašce Oscilacija napona ima itekak, kolko hoćeš kad je mreza i sve ostalo prastaro nist cudno UPS tu rjesava problem kaj drugo. Kaj se tice MS napajanja tu se sve zna odavno, ak treba jeftino tu su druge marke a MS šroteks sigurno ne to se baca kroz prozor ili nizbrdo pa nek se kotura do mile volje.NevinašceCool

17 godina
Izgorila 2 napajanja

Kladim se da kolega horvatim radi za msan. Drugi svi koji imalo znaju bježe od MS Industrial napajanja.

I treba bježati od njih. Ako se već mora uzeti jeftinjaka, onda barem nekog što odmah u startu nema prevelike oscilacije na izlazima...

Takvih ima, čist primjer LC Power.

UPS od 400VA dajeje nekih 240-250W, a horvatim sam preporuča napajanje od 400W.

Zdravom logikom 400W napajanja + 45W LCD Monitor = 445W.

Dakle to je dobrih 200W više nego što taj UPS uopće može održavati.

Spojiš takav komp na taj UPS neće ti raditi. UPS če signalizirati preopterečenje i gasit se.

Ugašen UPS - ugašen komp.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgorila 2 napajanja

Kladim se da kolega horvatim radi za msan. Drugi svi koji imalo znaju bježe od MS Industrial napajanja.

I treba bježati od njih. Ako se već mora uzeti jeftinjaka, onda barem nekog što odmah u startu nema prevelike oscilacije na izlazima...

Takvih ima, čist primjer LC Power.

UPS od 400VA dajeje nekih 240-250W, a horvatim sam preporuča napajanje od 400W.

Zdravom logikom 400W napajanja + 45W LCD Monitor = 445W.

Dakle to je dobrih 200W više nego što taj UPS uopće može održavati.

Spojiš takav komp na taj UPS neće ti raditi. UPS če signalizirati preopterečenje i gasit se.

Ugašen UPS - ugašen komp.

halooo..prestani spamati post i ne pričaj o nečemu o čemu pojma nemaš

da 400 podjeliš sa korijen iz 2 i dobiješ pravu snagu..

i da naravno da ne ups će samo da ušteka u računalo a ne u monitor..

ako ima srednje jaku konfiguraciju so 2000kn to će biti sasvim odgovarajuće

naravno da mora da provjeri potrošnju svog računala ali ja iskreno ne mislim da troši više od 250W

ako troši znati će..

monitor nije toliko osjetljiv na oscilacije pa ga i nema smisla prištekavati na ups bezpotrebno..

kolega i ja svakako ne radim ni u jednoj info branši već prosto seljački imam iskustva

znači slušam ljude i vidim ljude..nemaju svi sve vrhunsko..čak i oni koji si to mogu priuštiti nemaju jer im nije potrebno!!!!

ne možeš da preporučiš nešta skupoga jer ako to ljudima nije potrebno zašto da bacaju novac..bolje neka odu na sladoled

po pisanju tvojih postova ti si propustio mnogo sladoleda..

i daj mi reci za koliko ćeš ti moči da prodaš svoje napajanje koje si platio 1000kn za 3 mjeseca..za 300kn najviše stoga dosta spamanja..

sva napajanja su ista plus minus.12V nikada nije 12 V..mjeri pa vidi pod opterećenjem..ili 5V ili -5V koliko je..

znaći sve ovisi šta imaš u kutiji seljački rečeno...

naravno ako imaš računalo za 8000kn bez monitora nećeš da u njega staviš napajanje od 200kn nego ćeš da uzmeš modularno 1kW ili ili napajanje od 600-800kn..nećeš da štediš lovu..ali ako imaš kutiju za 1700kn napajanje od 100kn ti je dovoljno..

molim pomoć forumaša da razuvjere nevjernog Tomu..u životu sam sklopio najmanje 500 računala  pa znam o čemu pričam..

zbog ovakvih ljudi kao ti da ne vrjeđam ljudi prosječnog znanja ili ispod kupuju nešta što nikada neće iskoristiti ili kupe toliko ne izbalansirano računalo za toliko skupe pare..a bespotrebno..10% svega toga iskoriste ako i toliko..

na računalu od 1700kn može da radiš sve isto kao i na računalu od 10000kn ali ne možeš da se igraš...ne zanima sve ljude igranje na PC..99%ljudi radi na računalu a onaj 1%radi da bi ga imao..postoje i konzole za igranje ali to je već offtopic tema za sebe...

kompa javi kakve komponente imaš u kutiji da ti ne spamamo post i javi da li si ispitao kučnu mrežu i oscilacije u njoj..pa ako treba da ti damo pravi savjet a ne da se prepucavamo bez vezeBelji se

15 godina
Izgorila 2 napajanja

Muahahahhaha izgorila mu 2 komada u 3 tjedna , hahahha , a nema tu razloga , drzi se dalje od ms-a i tjt , ako ti netreba prejako napajanje ,lijepo jedan uredni mali corsair cx430 i miran si , pa garancija 7 godina sve govori , bilo koje visokokvalitetno napajanje nemoze tek tako odapnit , pa prijatelj mi ima 4 godine starog antec the power trio 1000w i neki dan smo zaklali 8800gtx sli na njemu , pa progutalo ih za doručak , kupi sta valja pa si miran , doduse ja sam ms-a 5 godina imao i jos radi u prijateljevom kompu , jedino sam vent mijenjao jer se raspao , jos se ta stara škovaca i griju puno , tako daa... a ups mi je nekako skupa igračka , da imam para kupio bi ali ovako ne , kad grmi ionako gasim komp a kad pada napon komp mi se ne gasi zbog milog mog tx-650,sta se otga tice ima super te zastite i kad poprilicno padne napon komp se ne ugasi :) , tako da kupi lijepo jedno malo slabije ali uredno napajanje i miran si.

EDIT: i jos jedan razlog da se neigras s ms-om , stari imaš ludu srecu sto ti ta 2 ms-a nisu povukla pola konfiguracije sa sobom, pa prijatelju mi je ostisao ms, odvukao ploču, hdd , memoriju i grafulju , pa 3000kn stete je napravio zato sto mu se nije kupovalo skupo napajanje jer je mislio da mu nije vazno za gaming, i stavio na njega 4850 i za tjedan zaiskrilo , pa se ti igraj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 16:19 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
horvativ kaže...

Oprosti sto je offtopic,ali tvoje postove mi jednostavno se neda citat,em je dugacak,em neznas napisat VELIKO slovo,zarez,tocka i tak to..Oci me bole kad to vidim.

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
17 godina
horvativ kaže...
...

Mislim da si ti taj koji pojma nema, za tvoju informaciju ja sam prvostupnik inženjer računarstva i na diplomskom sam studiju, točno to o čemu pričamo mi je struka. I razumijem ju dovoljno dobro, o tome nemamo što raspravljati.

Ne znam otkud ti glupost s korijenom od 2. Vjerojatno brkaš nešto s jalovom i prividnom snagom što pak s ovim slučajem nema veze. Radi se o čistoj iskoristivosti napajanja kao takvog zbog samih komponenti u njemu (recimo transformatora), zbog spojeva i svega ostalog što jednostavno mislim da nema smisla ovdje nabrajati.

Monitor nije osjetljiv na oscilacije, a otkad to? Sad još reci da radi i bez struje pa da bude poptuna slika o tvom "seljačkom" znanju...

Jao si ga onima kojima tvoje "seljačko iskustvo" pomaže (ako se uopće može nazvati pomoći), vidi se da ni pisati ne znaš. Ni čitati (jer nisi ni čitao šta imam a optužuješ za nešto).

Na računalu od 1700 Kn ne možeš raditi sve što i na računalu od 10000 Kn, bavio se igranjem ili ne. Nisu sva računala trgovinske blagajne.

Za AutoCAD i ostale CAD alate (pogotovo za 3D), MATLAB, PhotoShop, Premiere, alate za 3D renderiranje, dizajnerske alate i hrpu ostalih trebaju jaka računala, skoro jača od mnogih koja se koriste za prosječan gaming.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice