Instalacija canon drivera na Win7

poruka: 8
|
čitano: 1.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Instalacija starog canon drivera na Win7

Pozdrav!

Molim pomoć!

Imam scaner star 10 godina koji još šljaka. I kako sam nadogradio komp i ubacio Win7, više ne prepoznaje instalaciju za tu seriju scanera. Jer je star a i na officialnom canon sajtu gotovo da nema drivera za taj model za Win7.

Poznanik mi je natuknuo da postoji programčić koji se može skinuti s torrenta i koji omogućava instalaciju svih starih drivera koji inače nebi radili na Win7 već su rađeni za XP. On radi neku prijemosnicu.

Možete li mi reći koji je to programčić i ima li neko bolje rješenje osim da kupujem novi scaner samo zato jer windovsi ne prepoznaju??

Radi se o modelu scanera: CanoScan 3200F!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 10:31 (MarkoDj).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uradi Windows update, driver-i znaju biti u paketu. Rezervna opcija je virtualka sa Linux distrom koja ce sigurno prepoznati hardware i koju koristis po potrebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Instalacija canon drivera na Win7
phoenix2003 kaže...

Uradi Windows update, driver-i znaju biti u paketu. Rezervna opcija je virtualka sa Linux distrom koja ce sigurno prepoznati hardware i koju koristis po potrebi.

Rizično mi je ic opet na windows update pa da me zahebava windows genue problemi oko toga jer su piratski. Vec imam traume od toga.

A navodno da 64bitni windovsi uopce ne podrzavaju stare drivere i da nema pomoći.

12 godina
neaktivan
obruT kaže...

ja sam skidao isto sve moguće s tog sajta. Pogledaj i vidit ces da vise gotovo ni nema win7 drivera. A kad instaliram jednog koji je tamo, uopće ne funkcionira. Mozda je razlika u tome jesu li ti windowsi 64bitni ili ne.

Dali je moguće da tvoji nisu?

11 godina
neaktivan

Imaš pravo. Mislim da ni meni nisu radili nego mi je netko rekao da instaliram Vuescan.

http://www.hamrick.com/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
obruT kaže...

Imaš pravo. Mislim da ni meni nisu radili nego mi je netko rekao da instaliram Vuescan.

http://www.hamrick.com/

I vuescan sam instalirao i govori mi da ne prepoznaje scaner na kompu....

17 godina
Re: Instalacija starog canon drivera na Win7
MarkoDj kaže...

..

Radi se o modelu scanera: CanoScan 3200F!

-nema drivera. (imam scaner, btw za printere je trebalo skoro godina dok su se pojavili driveri, bezobrazluk ali i 'legitimno pravo').

-možeš koristiti ako si na 32bita (driver za XP) ili XPmode/VM.. postoje upute za slične modele npr serija Lide ali ne za ovaj. Još nisam pokušao npr napraviti .inf (vjerojatno bi napravo da nemam Virtualce..) samo što je to za većinu nepraktično petljanje.

-programćić postoji ali nije free (watermark).. ali npr epson bar ima link (Hamrick/VueScan) dok su canonovci bezobrazni.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 12:58 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice