HP ProBook 4515s hard disk krepao

poruka: 7
|
čitano: 2.843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Poštovanje ljudi, poprilično sam siguran da mi je hard disk kihnuo. Kak i svi mi, gore imam dokumente koji život znače, pa me zanima dali bi mi možda neki servis mogao izvući neke dokumente i ostalo? Jel ima tko takvog iskustva? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Uh kako je se HP sam na sebe "pokakio" kad je stavio Seagate u ProBook seriju. Od dvadesetak ProBookov 45xx,44xx serije imali smo problema s diskovima gdje je kod dva disk samo stao raditi bez upozorenja. click, click, crk, krep, smrt...

Sve se moze vratiti samo je pitanje koliko ($$$) ti znace ti podatci. Ako imas srece i necujes gore opisane zvukove onda si jedan od sretnih. Pokusaj izvaditi HDD i spojiti ga na drugo racunalo. AKo neznas sam kako to uraditi, onda u servis i neka ti iskopiraju sve na drugi disk.

0 0 hvala 0
17 godina

nažalost čujem baš te zvukove klik klik klik,šmmm i nejde dalje od windows startup logo-a... jaaaj upucal se budem... kolko bi otprilike $$$ došlo da mi pokušaju izvući bar nešto? Iskreno još niti neznam kaj sam sve imal gore, nisam još ni svijestan da sam popušil skoro 400 GB podataka... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Vidis Windows logo??? to je dobro, znaci da je jos u fazi click,click i nije dosao do crk,krep,smrt faze :D... samo nemoj ga paliti vise...

Idi u servis da ti iskopiraju to na vanjski diski. 100tinjak kuna mozda 150.

Naravno mozes pokusati boot u neki linux i onda iskopirati ali u svakom slucaju ces morati mjenjati HDD tako da ti je bolje odmah otici u servis.

U slucaju da je otisao na vjecna lovista onda ti samo mogu reci da ce to biti puuuuno $$$$$... sigurno vise nego sto si platio cijeli laptop.

500GB seagate 2.5" shrot... groar...

0 0 hvala 1
17 godina

huh, to je sitnica... zanimljivo da mi je već neko vrijeme ono bil spor laptop, ali to sam prepisivao drugim komponentama, a danas u jutro nisam mogao više 2 taba u chromu otvoriti i nakon toga blue screen i svaki put je od onda došao samo do win. logo-a... već kupujem novi disk, može preporučit neki koji neće tak brzo krepat? ili bar da mi veliš koje da izbjegavam :D 
nisam trenutno pri novcima da kupujem novi laptop 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pogledaj malo po webshop-ovima sta ti ulazi u budzet.

Preporuka bilo koji noviji Hitachi na 7200rpm. Cijene neznam za HR ali ovdje (Kina) se krecu oko 400kn za 500GB model, 3 godine garancija.

Kad instaliras win na laptop moj ti je savjet da instaliras i popratne programe za pracenje zdravlja diska i "gasenje" u slucaju pada. Svi su na DVD-u koji si dobio s laptopom a ako ga nemas odi na HP stranicu i skini ih.

Sretno.

1 0 hvala 1
17 godina

Hvala puno! Evo već sam kontaktiral servis, sad samo moram disk kupiti. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice