Znaci kupio sam novi cpu cooler za komp (imate ga pod moj pc) i stari stock cooler je imo 4 pin konektor a ovaj ima 3 pin konektor i sad mene zanima sljedece:Gledao sam u biosima i nemogu smanjit brzinu vrtnje jel stvarno nema potreba da se vrti ta 2300rpm jel pokaziva mi temperaturu na idle 15 stupnjeva a max je na mom procesoru 70.Druga stvar je koristenje onog speedfana al kolko vidim prek njega mi neda smanjit brzinu tj neda mi pa mene zanima sta da sad radim,da idem mjenjat za 4pinski ili se to nekako da smanjit da nije tolko bucan na idle?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ustekaj ga u tri pinski iskljuci cpu fan error, i namjesti brzinu rijesen problem.
ustekaj ga u tri pinski iskljuci cpu fan error, i namjesti brzinu rijesen problem.
ako mu ploca ne podrzava regulaciju preko 3 pinskog "djaba" mu ikakvo namjestavanje! no to je valjda vec probao...
Pise da uopce nije to cpu fan nego power fan zato jer na maticnoj je prije stock bio spojen na 4 pina i tad je pisalo cpu fan speed.Molio bih neko rjesesenje samo da smanim brzinu da nije ovolko glasan kad je stalno na maximumu
Izvini ako je glupo pitanje, ali gde si utakao taj ventilator? Na 4-pinski konektor gde ti je i ranije bio CPU fan, ili na neki drugi, 3-pinski? Trebalo bi da ga staviš na isti konektor koji si ranije koristio. Na samom priključku bi trebalo da imaš s jedne strane "grbe" zahvaljujući kojima se 3-pinski konektor može instalirati samo na određena 3 pina 4-pinskog konektora.
Uspio sam tako da sam novi ventlirator skinuo i montirao stock na novi hladnjak(stock ima 4 pina) i max temp je 35 na full loadu.I gledao sam ako neko ima isti problem kao moj moze izvadit crvenu zicu s koneketora kod 3 pinskog i stavit na konektor 4 pinskog gledao sam tamo je napajanje duplo manje pa ce se duplo manje vrtit vent umjesto 2300 1150rpm.Meni je bilo to svejedno prebucno pa sam vratio orginalni vent.

Andreabuterer