HDD problem

poruka: 10
|
čitano: 1.544
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDD problem

Pozdrav...

Poslije zimskih praznika mi je PC počeo padati (restarta se i na kod boota kaže nekaj tipa No Boot Device Found...)

Disk sam isključio iz matične te ga spojio na drugi komp gdje ga je uredno čitao...kupio sam novu matičnu (asus p5q deluxe lga775) za moj komp i vratio disk.
Na ovoj matičnoj mi disk čita u BIOSu no ne u win7 setupu... (piše nekaj no device drivers were found; ja uzmem load drivers, loadam ih sa CD-a, intaliram ih no na kraju kaže da nisu signed)
Disk sam zaboravio formatirati na ovom drugom kompu (možda je u tome problem?) a kad ga sad spojim ne čita ga.

Disk je seagate barracuda 320 gb 7200 rpm-a. Opis kompa je pod Moj PC. Ako netko ima kakav savjet ili informacije o takvom ili sličnom problemu neka posta u temu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD problem
any1?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HDD problem

Jesi li uštimao BIOS ? Prebaci za početak SATA/IDE, mislim probaj i jednu i drugu opciju. Provjeri da nisi uključio SATA kabl u  rezervisane SATA konektore za RAID? Uključi SATA kabel sa HDD-a na obični (crveni - vertikalni) SATA konektor i testiraj šta će se desiti. Ne zaboravi instalirati AHCI driver radi korištenja SATA. 

14 godina
neaktivan
HDD problem

bio sam i na AHCI i na IDE...driveri ne rade nigdje...

BIOS mi je na nekoj starijoj verziji koja ne podržava moj proc no na stranici piše da ako proc radi na starom BIOSu da ga ne treba updateat...

frendica mi je otišla za tailand tako da ću vjerojatno sljedeći tjedan dobiti novi disk od 1 TB...možda je do diska?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDD problem

Jesi li provjerio u koji SATA port je uštekan HDD(koje boje i kojeg položaja)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD problem

sad nije ni u jednom, prvo je bio u 1, pa u 5 jer mi ti driveri nisu radili pa sam ga prebacio u drugi port 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 16:49 (flateR7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
flateR7 kaže...

sad nije ni u jednom, prvo je bio u 1, pa u 5 jer mi ti driveri nisu radili pa sam ga prebacio u drugi port 

Pazi, HDD kada ga koristiš samog a ne u RAID polju MORA biti priključen na SATA konektore crvene boje koji su montirani vertikalno na ploči. U tvom slučaju NE MOGU se koristiti SATA konektori bijele i narandžaste boje koji su montirani horizontalno na ploči. Oni su rezervisani za RAID polje i ne podržavaju single HDD.

14 godina
neaktivan
HDD problem

bio je na portu 1 (okomitom na MBO) i nije ga čitao u win7 setupu te kad sam installao drivere rekao je da nisu signed a skinuo sam ih sa asustek official stranice za moju MBO..ista se stvar događa kad ga konfiguriram kao AHCI i kao IDE...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
flateR7 kaže...

bio je na portu 1 (okomitom na MBO) i nije ga čitao u win7 setupu te kad sam installao drivere rekao je da nisu signed a skinuo sam ih sa asustek official stranice za moju MBO..ista se stvar događa kad ga konfiguriram kao AHCI i kao IDE...

Provjeri kako su i da li su pravilno postavljeni jumperi na HDD. Idi u device manager i deinstaliraj sve IDE ATA/ATAPI kontrolere  i sata kontroler. Restartuj, uđi u BIOS uključi AHCI, sačuvaj promjene u BIOS-u i restart. Sa intelove stranice skini zadnji INF update i instaliraj pa restartuj.

14 godina
neaktivan
HDD problem

2 problema:

ja nemam win na na tom kompu uopće...

nemam ni jumper na disku (valjda je negdje u kutiji od grafe ili tak nekaj, probati ću nać)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice