Pozdrav svima,HD tune mi na health baru iscitava neka upozorenja ,295 ostecenih sektora i kao nisko zdravlje diska ,a na error scanu sve ok??Ev screenshotovi,pa ako neko moze malo da pojasni sta ovo znaci?Jel disk odlazi,ili je neka glupost.btw pc radi bez ikakvih problema.Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Disk ti odlazi - nemoj na njemu držati ništa važnoga odnosno za sve što imaš a da ti je važno napravi backup. Provjeri ovu temu - u njoj ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/post/slaganje-pc-konfiguracija/koji-ssd-do-600-kuna/2985869.aspx
Pozdrav svima,HD tune mi na health baru iscitava neka upozorenja ,295 ostecenih sektora i kao nisko zdravlje diska ,a na error scanu sve ok??Ev screenshotovi,pa ako neko moze malo da pojasni sta ovo znaci?Jel disk odlazi,ili je neka glupost.btw pc radi bez ikakvih problema.Hvala
Napravi screanshot trenutnog stanja, pa ga pohrani na USB Stick u poseban folder i tako redovito radi jednom u tjedan dana.Ako se brojke posteneno povečavaju, ili se konstantno mjenjaju na više pod ovim kaj sam označil to onda nije dobar znak normalno.
Uglavnom ja bi na tvom mjestu preventive radi, najbitnije podatke presnimil na DVD(Verbatim DVD mediji) i onda moš bit miran te dalje nastavi pratit situaciju s diskom i očitanjima.
Trebaš gledati stupac Data.
Tak je...nemora biti da disk odlazi. Samo prati Data podatke. Tako sam i ja imao nekih problema sa SATA kablom na svom disku, i to je ostalo zapisano u S.M.A.R.T.-u...a disk ne odlazi.
Ugl., prati stanje.
Moja preporuka:
1. Promijeni SATA kabel pa onda provjeri. SATA kabeli znaju gubiti kontakt i stvarati takva sr*nja.
2. Provjeri disk programom Hard Disk Sentinel. Sam HD Tune nije mjerodavan, zna ponekad imati čudna/upitna očitanja.
Da ne otvaram novu temu, prije par dana HDD se poceo malo glasnije cuti pa reko da provjerim sa HD Tune. Pa ako netko moze malo bolje pojasnit ovo sa slike bio bi zahvalan.
Koliko vidim na prvoj slici je sve u redu, ali na drugoj pise health status warning.
I kod mene je isto tak ! Malo sam guglao i izgleda da je to nekakvo krivo ocitavanje !
hd tune serucka da to nisu istine, nadje mi bad sectore a od bed sectora ni b, sad koristim speedfan i nikad greske snjime
taj warning ultra dmd crc error count se dogodi ako ti je sata kabel loš, neka greška kod čitanj/transfera kroz kabel.
ne možeš ju poništiti sa novim kabelom, jednom kad se dogodi ostaje uvijek zapisana.
imam i ja taj error na svom disku mada sve radi bez problema.
Evo ja imam bad sectora i to warning očitovanje:
link u drugoj temi pa pogledajte slike i reci te mi je li mi HDD u banani.
Ipak je star 5 godina!
Evo ja imam bad sectora i to warning očitovanje:
link u drugoj temi pa pogledajte slike i reci te mi je li mi HDD u banani.
Ipak je star 5 godina!
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/nece-boota-hdd/178507.aspx?page=0&jumpto=3475219&sort=asc&view=flat
probaj low level format, možda je softverski bad sector