GT 240 - veliki problem

poruka: 11
|
čitano: 2.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
GT 240 - veliki problem

Ukratko, ventilator mi je škripao i nije se htio vrtiti pa sam ga izvadio van, pošpricao ga sa WD-40 i vratio nazad na grafu i grafu u komp. Ventilator opet radi savršeno, međutim slika je malo mutna. Znači i 2D i 3D. Očistio sam naknadno kompletnu grafu sa komprimiranim zrakom i alkoholom, međutim opet ništa. Reinstalirao sam drivere, 5 različitih, od starijih prema novijima i ništa. Otprilike izgleda kao da gledate u ekran sa malom dioptrijom, recimo -1, međutim nakon nekog vremena bole oči i vrlo je neugodno za gledati. Monitor je u redu. Usporedio sam sliku sa onom na laptopu i razlika je stvarno ogromna kada se jedno pored drugog postave. Ne znam što bih još mogao napraviti. U čemu bi mogao biti problem? Čisto da ne kupujem novu karticu, ako se problem može riješiti.

Na prvi pogled slika izgleda ok, ali razlika je ipak vidljiva i već nakon par minuta umori oči. Vrlo suptilno, ali izuzetno iritantno.

Uglavnom, puno hvala na svakom odgovoru.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: GT 240 - veliki problem

Probaj na drugi monitor, promjeni rezoluciju sa instaliranim najnovijim driverom.

Allen
16 godina
neaktivan
Probao oboje i ništa..
15 godina

Kakav monitor koristite LCD ili CRT? Refresh frkvencija kod LCD monitora je 60Hz a kod CRT 85 Hz (ili više). Provjerite koja je frekvencija kod vas u Control panel/ Appearance an personalization/ Display/ Screen resolution/  Advanced settings/ Monitor

pozdrav!

16 godina
neaktivan
Pa evo. Desni klik - properties kaže 60 Hz. Koristim Philips 190C.
15 godina

Pokušajte kakvom Linux live CD distribucijom (Ubuntu ili Mint). Ako uredno radi pod Linuxom, probajte da podesite driver i nvidia software. Imate li 2 PCIe slota na matičnoj ploči? Napravite uninstall GPU i promjenite slot te ponovo instalirajte GPU.Možda ne bi bilo loše i da uradite reinstalaciju Win-a ako ne bude pomoglo ništa od ovoga? Ali prvo testirajte GPU Linuxom...

Pozdrav!

16 godina
Čupko345 kaže...
Pa evo. Desni klik - properties kaže 60 Hz. Koristim Philips 190C.

Kako je spojen monitor? DVI  ili VGA ?

16 godina
neaktivan
VGA naravno. Stariji je monitor, ali kažem, odlično funkcionira..
16 godina
neaktivan
Backtrack, Ubuntu..sve radi, ali opet mutno. Jedan PCIe slot.

P43DE3

15 godina
Čupko345 kaže...
Backtrack, Ubuntu..sve radi, ali opet mutno. Jedan PCIe slot.

P43DE3

Testirajte GPU u drugom računaru, mada sam skeptičan jer ne radi ni pod Linuxom. Ako bude radila uredno na drugom računaru  onda vam je pokvaren (možda neuštiman) monitor. Pokušajte zatim i reinstalaciju Win.

Pozdrav!

17 godina
GT 240 - veliki problem

- nepotrebne dvije teme..

- provjeri koja je nativna rezolucija, ako je 1280 to je jedina na kojoj će slika biti OK. To je jedna od razlika LCD vs. CRT.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice