Grafička problem

poruka: 23
|
čitano: 5.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Grafička problem

Imam ATI VTX3D HD6850 X-EDITION i javlja mi se retardiran problem i zanima me ako netko zna do čega je ili je imao slicna iskustva...

Naime graficka je na standard klokovima 800Mhz i 1050Mhz memory clock i tu pocinje problem sto mi slika titra,blica ili ti ga na engleskom "flickering",kad brzo scrollam u internet exploreru. Događju se one preko cijelog ekrana crte sive nekad zelena boje,znaci da je cijeli ekran popunjen i jedino mogu restartat komp a nekad mi slika na desktopu odjednom ode u tri djela.

Sve sam probao od disable ili enable ati overdrive,driveri novi,stari ali...

rješio sam problem tako da sam smanjio clockove na 650Mhz i 910Mhz memory clock i radi super sve samo to nije ono sto zelim da ju underclockam jel tako? Pa me eto zanima rjesenje,dal da to vodim u servis odmah ili postoji neko drugo rješenje??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grafička problem

Jeli ti sve uredu s monitorom ? Mozda je do njega ? 

Ako ti je  monitor uredu  onda nosi grafu u servis neka ti daju ono sto si platio 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 22:39 (Phnemonen).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Grafička problem

Probao na drugom kompu kod frenda,ista stvar...

14 godina
neaktivan
Onda je definitivno do grafe. Nosi na servis i mjenjaj to. Dao si novce za ispravan proizvod, a ovo ocito nije to.
Ko da me briga za potpis...
15 godina
neaktivan
Grafička problem

Nosi u servis nema druge...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička problem

Pozdrav.

Evo da ne otvaram još jednu temu o grafičkim poteškoćama, nastavit ću ovdje.

Dakle, imam nekakav čudan problem - na prozorima, objektima i nekim istaknutijim stvarima mi se stvara "fading-mirroring" efekt.

Evo i video tako da pobliže pokažem kako to izgleda

Također mi se tako rastegne i search bar na facebooku, koji je uočljiviji na toj plavoj, tamnijoj traci. Zanemarite lošiju kvalitetu, screenshotovi ne bi pomogli.

Znači, grafička je Gainward nVidia GeForce GT440. To mi se počelo pokazivat zadnjih par dana, a još sam mislio da je zbog zagrijavanja. No, danas sam se uvjerio u suprotno - cold start, friško uključim kompjuter i dočeka me taj efekt. Ispuhao sam ga od prašine danas i nije se pokazalo učinkovito. Također skinuo najnovije drivere i nula bodova. Problem nije u monitoru, jer sam ga prištekao na sestrin kompjuter i nema tih anomalija.

Dakle, mislim da je problem u grafičkoj, ali ono što mene interesira je - kakva je to anomalija? Kako do toga dođe, zbog čega mi se to tako prikazuje? Imam garanciju na grafičku i probat ću ju odnest čim prije, ali me sad interesiraju ova postavljena pitanja.

Ali možda ipak i nije problem u grafičkoj. Čekam vaša mišljenja :)

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Grafička problem

Mislim da ti je grafa preslaba pa da je to u pitanju. Ja imam GT430 koja bi trebala biti još slabija i vidim u igrici (Call of Duty - World at War) slične pojave (kada je nekakav dim od eksplozije i slično). {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Mislim da ti je grafa preslaba pa da je to u pitanju. Ja imam GT430 koja bi trebala biti još slabija i vidim u igrici (Call of Duty - World at War) slične pojave (kada je nekakav dim od eksplozije i slično). {#}

ma ne može bit preslaba, kompjuter imam već godinu i 2 mjeseca i nikad nikakvih poteškoća... zadovoljan sam sa karticom i odlično pokreće sve nove naslove bez ikakvih poteškoća.. naravno, uz par tweakanja na med-high postavkama ^^

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
13 godina
neaktivan
Grafička problem

Imam identičan problem.

Kako si ovo rješio?

Pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
arlekin kaže...

Imam identičan problem.

Kako si ovo rješio?

Pozdrav!

Prijatelj je rješio sličan problem flashanjem biosa.

13 godina
neaktivan
HBomb kaže...

Pozdrav.

Evo da ne otvaram još jednu temu o grafičkim poteškoćama, nastavit ću ovdje.

Dakle, imam nekakav čudan problem - na prozorima, objektima i nekim istaknutijim stvarima mi se stvara "fading-mirroring" efekt.

Evo i video tako da pobliže pokažem kako to izgleda

Također mi se tako rastegne i search bar na facebooku, koji je uočljiviji na toj plavoj, tamnijoj traci. Zanemarite lošiju kvalitetu, screenshotovi ne bi pomogli.

Znači, grafička je Gainward nVidia GeForce GT440. To mi se počelo pokazivat zadnjih par dana, a još sam mislio da je zbog zagrijavanja. No, danas sam se uvjerio u suprotno - cold start, friško uključim kompjuter i dočeka me taj efekt. Ispuhao sam ga od prašine danas i nije se pokazalo učinkovito. Također skinuo najnovije drivere i nula bodova. Problem nije u monitoru, jer sam ga prištekao na sestrin kompjuter i nema tih anomalija.

Dakle, mislim da je problem u grafičkoj, ali ono što mene interesira je - kakva je to anomalija? Kako do toga dođe, zbog čega mi se to tako prikazuje? Imam garanciju na grafičku i probat ću ju odnest čim prije, ali me sad interesiraju ova postavljena pitanja.

Ali možda ipak i nije problem u grafičkoj. Čekam vaša mišljenja :)

Vjerojatno power saving uključen.Tu je rješen takav problem http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/screen-fades/86397d02-6127-4934-89e2-20dae5abd1f2.Pogledaj drugi post,a ako ne uspije treći.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 15:12 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan

Sredi garanciju.

17 godina
odjavljen

Jesi stare drivere maknuo?

Kako još niste naučili redosljed sa takve stvari.

1. Digni druge Windowse/live Linux da eliminiraš softverski problem

a. problem i dalje prisutan - goto 2

b. problema nema - sofverski konflikt. Reinstall time

2. Provjeri kablove

a. sve uštekano kako treba ali problem je i dalje prisutan - goto 3

b. provjeriti konektore

3. Posudi napajanje od frenda (jače od tvog, ispravno)

a. grafa radi - tvoje napajanje preslabo/neispravno/premalo struje na određenim railovima

b. grafa ne radi - goto 4 ali ostavi napajanje

4. Seli grafu u drugi PC (ispravan) - naravno, maknuti drivere od grafe koja je bila u tom kompu

a. grafa radi - neispravna MBO/PCI-X slot kod tebe/hardverski konflikt

b. grafa ne radi - neispravna grafa (kandidat za reklamaciju ili pećnicu)

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Dakle danas mi stigla Radeon hd 4850 1Gb gddr5 nova. Nikako ne mogu ući u Windowse osim u safe modu ali onda ne mogu instalirati drivere za grafu. Slika je jako loše rezolucije i puna crta. Kada vratim Radeon 6850 ona radi normalno.Kada pokušavam normalno ući sa 4850 u Windowse dođe do Windows loga i onda se restartuje uz plavi ekran.šta da prvo radim?

Ako je puna crta(artefakata) znači da ne valja solder na njoj i da možeš pokušati s pećnicom.Ali SAMO!!! ako je bez garancije.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Ma grafa je potpuno nova.Stigla danas

Onda reklamiraj i to sutra,ako ti ne budu htjeli prihvatiti opet se javi.Samo nije mi jasno zašto si nabavio tu novu 4850 kad imaš ispravnu 6850.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 21:06 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Ma i 4850 mi je prejaka za što ja koristim komp

Onda prodaj tu 6850 tu na oglasniku i zaradi si za ljetovanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 21:15 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Kada dođem do device mamagera prepozna grafu ali bude upitnik.Ja potražim novi upravljački program,komp ga pronađe i kaže da restartam ja restartam a grafa opet po starom(baca plavi ekran i restartuje se komp).Ima li još tko kakvih ideja šta da radim.BTw: Sa driver sweeperom sam pobrisao sve Ati drivere i CC Clenerom sam očistio registre

Da citiram When a device has a yellow circle with an exclamation mark or found under "Other devices" this is an indication that the device is conflicting with another hardware device or the drivers for the device are not installed properly.

Double-clicking and opening the device with the error will present you with an error code.Tako da klikni te sa upitnikom pa reci error code.Također skini blue screen view da vidiš minidump stavi ga na paste bin i stavi ovdje link.Ovo su error codes u device manageru http://www.computerhope.com/issues/ch001162.htm.Također skini najnovije drivere za matičnu,a osobito chipset http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3907#dl(odaberi driver i svoj os).

Ako želiš opet probati ovo je driver tvoje grafičke http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.36.3.1&lang=us&rev=&ostype=Windows%207%20-%2064-Bit%20Edition nadam se da jesi skinuo 12.4 verziju.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ford eleanor kaže...

Windows ne može pokrenuti ovaj uređaj jer su informacije o njegovoj konfiguraciji (u registru) nepotpune ili oštećene. (kôd 19

Javlja mi ovu poruku.Može li mi netko u koracima objasniti šta da sada radim?

Uninstaliraj drivere od grafe, skini Ccleaner i ocisti registry od zaostalih kljuceva, sto je driver ostavio.I onda opet instaliraj drivere.

clock2much

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Danas mi je stigla druga 4850 koja normalno radi.Prijašnja je imala izgleda problem u proizvodnji(baš je mene zapala{#}).

Moram pohvaliti djelatnike Klikni.hr jer su kada sam im objasnio u čemu je problem odmah reagirali i poslali mi drugu karticu koja nema prijašnjih problema.

Preporuka za navedeni Webshop {#}

Te 4850 su odlične grafičke iako dosta troše i griju se, ali pokreću zahtjevnije igrice bez problema.

Jel mi možeš reći na kojoj je temperaturi? Mom frendu je 65 stupnjeva.

0 0 hvala 0
14 godina
ford eleanor kaže...

Evo temperatura u idlu.U sobi mi je preko 30

zar nije za memoriju 66 stupnjeva malo previše?!

d4rkd3atH
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Za idlle prevelika temp.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...
ford eleanor kaže...

zar nije za memoriju 66 stupnjeva malo previše?!

Da, previše je za idel, ali u radu može i malo više za tu grafičku, provjerio na stranici proizvođača.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 23:09 (Brian).
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Sada naveće 52-62-60 su temperature

Da li je bolje instalirati zadnje drivere sa amd stranice 12.4 ili zadnje sa stranice proizvođača 11.11 za tu grafu.

Da li tko ima takvih iskustava da su mu radili bolje driveri sa stranice proizvođača?

Ja uvijek radim sa najnovijim driverima, sa amd stranice. Trenutno koristim 12.4 drivere. 12.6 beta bolje ne stavljati.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice