Gigabyte EP35-DS3 i CPU_FAN problem

poruka: 5
|
čitano: 1.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Na doticnu maticnu plocu je spojen Scythe Katana 2. U BIOS-u uopce nema mogucnosti regulacije vrtnje ventilatora. On jednostavno stalno pici na 1600 RPM. Stavka CPU Smart Fan Control je upaljena u BIOS-u, ali ventilator ne regulira okretaje sukladno temperaturi, nego je stalno na tih 1600 RPM. Jel zna netko nekakvo rjesenje za ovo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gigabyte EP35-DS3 i CPU_FAN problem

Mozda tribas to malo bolje podesit.....

I provjeri dali ti žica ima kontakt....ono kužiš?

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
neaktivan

vrati biose na default i onda ce ti on automacki brijem regulirat

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Za sve koji imaju slican problem:  nasao sam na jednom forumu da je to nemoguce regulirat kroz bios, jer te opcije u novim biosima jednostavno nema. U starijim je postojala opcija ispod CPU Smartfan, ali u novijim biosima nema toga. Mozda je moguce to regulirat kroz Gigabyte-ov SmartFan software, ali samo ako je Cpu fan 4pinski(ali samo mozda, neki to mogu izvest, a neki ne). Ako je 3 pinski, onda nikako. Moj je 3 pinski(Scythe Katana 2) pa se onda ceka Gigabyte da ispravi ovu gresku sa nekim novim biosom....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gigabyte EP35-DS3 i CPU_FAN problem
mrgood kaže...

Za sve koji imaju slican problem:  nasao sam na jednom forumu da je to nemoguce regulirat kroz bios, jer te opcije u novim biosima jednostavno nema. U starijim je postojala opcija ispod CPU Smartfan, ali u novijim biosima nema toga. Mozda je moguce to regulirat kroz Gigabyte-ov SmartFan software, ali samo ako je Cpu fan 4pinski(ali samo mozda, neki to mogu izvest, a neki ne). Ako je 3 pinski, onda nikako. Moj je 3 pinski(Scythe Katana 2) pa se onda ceka Gigabyte da ispravi ovu gresku sa nekim novim biosom....

Bas tako
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice