Na doticnu maticnu plocu je spojen Scythe Katana 2. U BIOS-u uopce nema mogucnosti regulacije vrtnje ventilatora. On jednostavno stalno pici na 1600 RPM. Stavka CPU Smart Fan Control je upaljena u BIOS-u, ali ventilator ne regulira okretaje sukladno temperaturi, nego je stalno na tih 1600 RPM. Jel zna netko nekakvo rjesenje za ovo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda tribas to malo bolje podesit.....
I provjeri dali ti žica ima kontakt....ono kužiš?
vrati biose na default i onda ce ti on automacki brijem regulirat
Za sve koji imaju slican problem: nasao sam na jednom forumu da je to nemoguce regulirat kroz bios, jer te opcije u novim biosima jednostavno nema. U starijim je postojala opcija ispod CPU Smartfan, ali u novijim biosima nema toga. Mozda je moguce to regulirat kroz Gigabyte-ov SmartFan software, ali samo ako je Cpu fan 4pinski(ali samo mozda, neki to mogu izvest, a neki ne). Ako je 3 pinski, onda nikako. Moj je 3 pinski(Scythe Katana 2) pa se onda ceka Gigabyte da ispravi ovu gresku sa nekim novim biosom....
Za sve koji imaju slican problem: nasao sam na jednom forumu da je to nemoguce regulirat kroz bios, jer te opcije u novim biosima jednostavno nema. U starijim je postojala opcija ispod CPU Smartfan, ali u novijim biosima nema toga. Mozda je moguce to regulirat kroz Gigabyte-ov SmartFan software, ali samo ako je Cpu fan 4pinski(ali samo mozda, neki to mogu izvest, a neki ne). Ako je 3 pinski, onda nikako. Moj je 3 pinski(Scythe Katana 2) pa se onda ceka Gigabyte da ispravi ovu gresku sa nekim novim biosom....