Geek - Registry

poruka: 5
|
čitano: 914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Geek - Registry

Pozdrav svima,

zanima me kako mogu saznati što moram promjeniti u registriyu ako mi nešto ne radi? Točnije ne postoji li neki način da se popravi kvar u Windowsima preko registria, a da pri tome ne učinimo još veću štetu, većina današnjih geekova koji odgovaraju na relevantna pitanja svoje je znanje zaradila na vlastitom lošem iskustvu, a gotovo i svi govore kako je najbolje ne dirati po registriyu ako pritom ne znamo točno što radimo. Uzmimo za primjer čovjeka prosječnog računalnog znanja kojemu unutar Windowsa ne radi copy i paste, te zamislimo samo koliko bi mu vremena trebalo da shvati koju stavku u registriyu treba promijeniti da bi računalo profunkcioniralo.

Može li netko od Vas odgovoriti na moje pitanje tako da uzme jednostavan primjer pogreške koju treba promjeniti u registriyu, te uz kratko objašnjenje postupka pokazati što je napravio da je stvar proradila, te zašto je promjenio određenu stavku sa određenim  brojkama ili slovima.

Unaprijed zahvaljujem svima koji odgovaraju na ovo pitanje :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Geek - Registry

Registry ima neka svoja pravila...ja sam ih usvojio čisto iskustvom i smatram da ne bih baš mogao ih dobro obijasniti...sry

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
Geek - Registry

Ti 'experti' o kojima pričaš su više stručnajci za guglanje Neodlučan

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
asusdvd kaže...

Ti 'experti' o kojima pričaš su više stručnajci za guglanje Neodlučan

A kako biš drukčije naučio?
Nažalost ovdje ti nemogu pomoći.
"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr
17 godina
protjeran

Svaka čast na pitanju nisu česta ovakva, ali na uistinu treba znati što više o registru PC-a. Nego, odmah da ti kažem rađe pazi što "radiš" sa kompjuterom posebice prilikom nagomilavanja raznoraznih programa, prilikom deinstaliranja istih koristi za primjer Revo Uninstaller ili slično, čak niti poseži za nekim registry editorima kojih ima po internetu da glava boli jer nisu pouzdani niti jedan, a tvrde da jesu jer registry je jako osjetljivo mjesto i srce odnosno softwerska baza računala bez koje ništa, a i jedan mali problemčić može biti fatalan i onda što činiti...Neodlučan

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice