Štovani !
Molim vas da mi,promptno,odgovorite treba li se,prije korištenja,formatirati novi disk(koji je,inače,tvornički,u FAT32 datotečnom sustavu) ???
Hvala SVIMA !
Štovani !
Molim vas da mi,promptno,odgovorite treba li se,prije korištenja,formatirati novi disk(koji je,inače,tvornički,u FAT32 datotečnom sustavu) ???
Hvala SVIMA !
inače je poželjno formatirat u nfts
Je li ti disk interni ili eksterni?
E ovako,
prvo preporučujem ti da staviš na NTFS jer češ imat problema poslje.
I usput prebaci sve dokumente, pjesme i ostale važne gluposti na jedan od particija koji nećeš formatirat.
Ja sam svoje formatirao na NTFS formatom jer je pouzdaniji. Duže traje, i do sat vremena. Da, puno duže nego Quick format koji je momentalno gotov! Da li treba, tvorničke tek kupljene ne bih znao...U stvari mislim da treba i da je neophodno da disk radi. Nakon toga u Disk management pod particije itd.
Prvi put ga obavezno full formatiraj
Obavezno ga formatiraj a ako instaliraš XP on će ti ponuditi formatiranje i načine i koji: fat32 ili ntfs, bolje ti je ovo drugo i nemoj ići na Quick, bolje to ako nisi siguran prepusti nekom ko zna
Tvornički formatiran disk?? To još nikad nisam vidio!
Vidio formatirane diskete, al' hardove - nikad! Možda je tvoj novi, "tvornički", već posjetio koji komp ....
A što se tiče formatiranja - ovisi koji ćeš operativni sustav koristiti.
Da da...formatiraj ga u NTFS ito obavezno idi na full format...jer tako ce pronaci bad sectore i "zakljucati" ih ako ih ima, jer ako to ne uradis kasnije moze doci do problema......
dok to nije slučaj sa quick format-om, on nikako ne treži bad sectore, i tu ti je jedina razlika između quick i full formata sa win CD-om...
Znači FULL FORMAT i nemaš brige...
i kao što reče mrgud...nov i "tvornički formatiran".....tu mi je nešto sumnjivo...
Istina i nije direktno napisao da ga je već prije koristio, ali savjeti su...
HE, HE i ja sam to pomislio ali ga nisam htio baciti u bed, nisam čuo da su novi HDD formatirani, jedino ako je on to tražio od prodavaća,,,,
Formatiraj u NTFS i to full načinom.NTFS je puno pouzdanij i brži od FAT32.