Bok svima!
Kupio sam nove komponente i složio komp.
MSI MPG X570 Gaming edge wifi, Ryzen 5 3600, SSD M2 Crucial P1 M2280 SSD 1 TB, 2x8 GB 3200 DDR 4 G.skill, Gigabyte GeForce 1660 GTX 6 GB DDR 6, Thermaltake Smart RGB 600W.
Instalirao Win10 64bitni. I office 365, sve legalno! I još neke pomoćne nebitne programčiće.
Sve radi lijepo i brzo, čak i igre, ali s Excelom veliki problemi. Kad pokušam pokrenuti excel (lokalno) sama se aplikacija diže oko 2 minute.
Rad u noj skoro je nemoguć. Primjetio sam sa se još i Live mail (znam da je arhaični e-mail client, ali eto, naviknut sam na njega) tako diže.
Slijedila je reinstalacija svega, pa nanovo desetka, driveri za hardware i Office opet. Ništa ostalog nije instalirano. I opet ista stvar.
Skinuo sam Crucial Storage Executive i instalirao ga, pokušao pokrenuti i samo stoji na uvodnoj slici. Ne mrda dalje.
Flashao BIOS danas, spustio PCI-e na 3 generaciju i opet isto.
Ima li tko ideja, savjeta, tipova, bilo što kako bih probao nešto promijeniti i da ovo proradi.
E da - u task manageru vidim da je proces Excela malo normalan, malo "suspended", cca svake sekunde se to mijenja. "Nešto" ga suspendira, a to ne mogu naći niti maknuti!
Ako netko ima ideje bio bih zahvalan, a ako se slučajno nekako mogu odužiti nije problem :)
Pozdrav Svima
Robert
Duga Resa