Excel se jako sporo podiže - suspended u tskmng

poruka: 5
|
čitano: 1.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Excel se jako sporo podiže - suspended u tskmng

Bok svima!

Kupio sam nove komponente i složio komp.

MSI MPG X570 Gaming edge wifi, Ryzen 5 3600, SSD M2 Crucial P1 M2280 SSD 1 TB, 2x8 GB 3200 DDR 4 G.skill, Gigabyte GeForce 1660 GTX 6 GB DDR 6, Thermaltake Smart RGB 600W.

Instalirao Win10 64bitni. I office 365, sve legalno! I još neke pomoćne nebitne programčiće.

Sve radi lijepo i brzo, čak i igre, ali s Excelom veliki problemi. Kad pokušam pokrenuti excel (lokalno) sama se aplikacija diže oko 2 minute.

Rad u noj skoro je nemoguć. Primjetio sam sa se još i Live mail (znam da je arhaični e-mail client, ali eto, naviknut sam na njega) tako diže.

Slijedila je reinstalacija svega, pa nanovo desetka, driveri za hardware i Office opet. Ništa ostalog nije instalirano. I opet ista stvar.

Skinuo sam Crucial Storage Executive i instalirao ga, pokušao pokrenuti i samo stoji na uvodnoj slici. Ne mrda dalje.

Flashao BIOS danas, spustio PCI-e na 3 generaciju i opet isto.

Ima li tko ideja, savjeta, tipova, bilo što kako bih probao nešto promijeniti i da ovo proradi.

E da - u task manageru vidim da je proces Excela malo normalan, malo "suspended", cca svake sekunde se to mijenja. "Nešto" ga suspendira, a to ne mogu naći niti maknuti!

Ako netko ima ideje bio bih zahvalan, a ako se slučajno nekako mogu odužiti nije problem :)

Pozdrav Svima

Robert

Duga Resa

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Excel se jako sporo podiže - suspended u tskmn

Upali task manager i gledaj što se događa sa procesorom, memorijom, storage i network dok se program diže.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
neaktivan

Ništa baš važno, CPU ni jedan posto na procesu excela, 4% CPU-a guta "windows problem reporting"(?), sve je normalno "(ne)opterećeno".

Hvala

15 godina
odjavljen
Dionizz kaže...

Ništa baš važno, CPU ni jedan posto na procesu excela, 4% CPU-a guta "windows problem reporting"(?), sve je normalno "(ne)opterećeno".

Hvala

Znači diskovi i mreža nemaju aktivnost? Možda je onda program s*eban.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
moderator
Dionizz kaže...

Hvala

Proces Windows problem reporting uopće ne bi trebao biti aktivan. On se učita kad dođe do problema u radu neke aplikacije. To je proces koji pokušava dokučiti do kakvog je problema došlo i izvještaj o tome šalje Microsoftu. S obzirom da kažeš da ti je Excel malo normalan, malo suspendiran, vjerojatno se učitao upravo zbog Excela.

U izbornik Start utipkaj View all problem reports - to je aplet iz Control Panela. Tu ćeš dobiti popis svih problema koje je Windows problem reporting uhvatio. Na svaki problem možeš kliknuti desnom tipkom miša pa odabrati View technical details. Možda ti to pomogne u utvrđivanju uzroka problema. Možda i ne.

Uglavnom, to ti se ne bi trebalo događati.

Windowse si ažurirao? Drivere si ažurirao? Probaj ponovno skinuti Office.

Jesi provjerio u kakvom ti je stanju SSD? Kakvu su mu SMART/Health podaci?

Možda bi bilo dobro i da testiraš radnu memoriju programom memtest86.

Problem u tvom slučaju je što naočigled nema opravdanog razloga da ti se to događa pa uzrok može biti "svašta".

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice