Imam jedan PC (dosao jucer), na kojem je XP, na mom PC-u je takodje XP.
Posto bih zelio instalirati 7-micu, zelio bi podatke prebaciti na taj HDD iz tog drugog PC-a.
Sta ce se desiti kada stavim taj HDD iz drugog PC-a u svoj i pokrenem ga?
Posto bih zelio instalirati 7-micu, zelio bi podatke prebaciti na taj HDD iz tog drugog PC-a.
Uglavnom imat češ 2 xp-a , samo moraš staviti da ovaj koji imaš sada u biosu staviš da ti je master glavi hdd i to je to .
Uglavnom imat češ 2 xp-a , samo moraš staviti da ovaj koji imaš sada u biosu staviš da ti je master glavi hdd i to je to .
S podatcima nista?
S podatcima nista?
Ostat če na hdd-u ako ih neobrišeš sam.
Oba HDD su IDE.
Morao sam iskopcati CD/DVD ROM da bih mogao spojiti drugi HDD (WD Caviar 40GB).
Nije htio boot-ati, pa sam otisao u BIOS, kad iznenadjenje.
Ne prizna niti jedan HDD, vec za Primary IDE stavi neku budalastinu s puno "@" (ni jedan HDD nema to u nazivu).
IDE Slave ostavi prazan jer nije nista nasao.
Ne znam zbog cega, ali iskopcam ovaj svoj HDD i ostavim samo Caviar-a i nece da boot-a. Vratim ga u njegov originalni PC, boot-a lako.
Sutra nastavljam.
Oba HDD su IDE.
Morao sam iskopcati CD/DVD ROM da bih mogao spojiti drugi HDD (WD Caviar 40GB).
Nije htio boot-ati, pa sam otisao u BIOS, kad iznenadjenje.
Ne prizna niti jedan HDD, vec za Primary IDE stavi neku budalastinu s puno "@" (ni jedan HDD nema to u nazivu).
IDE Slave ostavi prazan jer nije nista nasao.
Ne znam zbog cega, ali iskopcam ovaj svoj HDD i ostavim samo Caviar-a i nece da boot-a. Vratim ga u njegov originalni PC, boot-a lako.
Sutra nastavljam.
Pogledaj kako ti je podesen jumper na Caviaru. Ako ga stavljas umjesto CD-a postavi jumper na "SLAVE". Isto tako ako ti primarni disk nije postavljen kao "MASTER" nego "CS" (Cable Select), prebaci ga na "MASTER". Cable select bi trebao funkcionirati da je disk na konektoru blizem maticnoj master, da onaj dalje slave, samo to ponekad ne funkcionira (najcesce nije prekinuta jedna zila kabela za slave).