Drugi HDD

poruka: 3
|
čitano: 1.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Drugi HDD

Stvar je ovakva... sestrin kompjuter jednom se upali pa posli nece...tj radi cuje se da vrti i graficka i sve ali nista ne pokazuje na ekranu... probao sam drugi ekran opet nista.... pa onda na jednom upali... i imao ja neko napajanje dellovo u kuci...i stavim njega (250 w) umiejsto onog koje je bilo tu od 300 w...sve super radi...sve odlicno... ali unutra su dva HDD jedan stari desetak godina od 40 gb i jedan noviji ccs 5 godina od 80 gb... ali imao sam i jedan disk također sa strane od 60 gb...i zamijenim taj stari od 40 sa ovim od 60 gb...misleći samo da cu normalno formatirati ga i instalirati windowse nanovo na taj od 60 GB...i sad cim sam stavio taj drugi HDD nakon sto se pokaze ona prva slika neka kao zemaljska kugla i zvijezda...uglavnom odma ona prva slika kad se pocme paliti komp...tu stoji...tipkovnica ne reagira nista...nemogu uci u bios niti ista..... ali kad se tek upali tipkovnica sve svitli....i onda se ugasi i samo stoji...znam da san malo zakomplicirao ali nemogu bolje objasniti a trebam pomoć... Hvala Vam svima...

DesignIsMy Life 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Drugi HDD
Arter kaže...

...znam da san malo zakomplicirao ali nemogu bolje objasniti a trebam pomoć... Hvala Vam svima...

(P)ATA HDDovi imaju jumpere sa stražnje strane... na jednom kabelu može biti jedan master i jedan slave.. (ili cable select)

-podesi. (pogledaj kako je na disku kojeg si isključio. (jumperi su sa stražnje strane do napajanja, shema je obično nacrtana na disku)

-također, ako je disk neispravan, dolazi do blokiranja boota tj POSTa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Re: Drugi HDD

e fala...kako san glup.... odavno nisan radija sa hardwerom pa san zaboravija osnovnu stvar....fala

DesignIsMy Life 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice