Detektiranje kvara?

poruka: 25
|
čitano: 1.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Ovako imam problem. Naime komp mi radi uredu i nakon par dana rada zamrzne se slika. Kad ga restartiram ekran mi ne reagira. Pise na njemu nema signala. I tako zna stat sve dok ga ne otvorim izvadim grafu i vratim je onda ponovo uredno radi par dana bez greške i onda se ponovo to desi itd. E sad do cega je problem. Govore da je graficka pokvarena da nebi nikako radilo. E sad ajmo znalci jel ovo graficka ili mozda kabel od monitora ili sta li je. Razbijte mi ovu enigmu jer mi bas ide na zivce? Unaprijed hvala ;)!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

provjeri temperature sa speccy-em

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Ne razumin se u to. Sta triba  gledat?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

temperaturu graficke,znaci skines ovo i instaliras i pogledas pod gpu ili graficka kartica...http://www.piriform.com/speccy/download/standard

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

piše 56 stupnjeva :S

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

sad je 61

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

normalno....promijeni kabel i onda probaj....moguce da su i konektori na grafi necisti,iako ne vjerujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Znaci velika mogucnost je da je kabel? Nebi moglo bit nista drugo?

0 0 hvala 0
13 godina
Detektiranje kvara?

Opali prime95,  zatim memtest86 za poćetak.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Sta cu opalit kad kuca ne razumin :D

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Detektiranje kvara?
taurus1986 kaže...

Ovako imam problem. Naime komp mi radi uredu i nakon par dana rada zamrzne se slika. Kad ga restartiram ekran mi ne reagira. Pise na njemu nema signala. I tako zna stat sve dok ga ne otvorim izvadim grafu i vratim je onda ponovo uredno radi par dana bez greške i onda se ponovo to desi itd. E sad do cega je problem. Govore da je graficka pokvarena da nebi nikako radilo. E sad ajmo znalci jel ovo graficka ili mozda kabel od monitora ili sta li je. Razbijte mi ovu enigmu jer mi bas ide na zivce? Unaprijed hvala ;)!

Ovdje navedeno ne ukazuje da problem uzrokuje isključivo VGA?, navedi komponente, jesi možda skoro čistio komp?, zadnja komponenta koja bi stvarala sl. problem je VGA (osim u nekim specifičnim situacijama), ali kako nisi naveo problem u loadu pretpostavljam da ti se greška manifestira u idleu, daj nam tražene podatke (komponente, temperature...) kako bi mogli dalje pomoći.

12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Evo 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Temperature u redu, jesi skoro čistio komp od prašine? koja je grafika? ne serija daj točan model?

EDIT: ovako; ukoliko si čistio komp izvadi RAM i kartice iz PCI slotova te "počisti" navedene kontakte, vizualno pregledaj stanje kondenzatora, testiraj ovim redom: RAM, HDD, napajanje, kako si išao na 64-bitni OS adekvatne 64-bitne drivere podrazumjevamo isto kao i najnoviji BIOS.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 0:50 (Hardwhelper!!!).
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Evo grafa. Da cistija san ga. Cistin ga svako malo! raci sta triba ocistit al nevirujen da je do toga.

0 0 hvala 0
13 godina
Detektiranje kvara?

Da nisu driveri mozda? Meni se isto dogadalo i na kraju se ispostavilo da je problem bio u driveru za grafičku (zamijenio sam taj driver sa starijim koji radi perfektno).

...and the world will become my playground...
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 23:51 (RaZeR GaMeR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
taurus1986 kaže...

Evo grafa. Da cistija san ga. Cistin ga svako malo! raci sta triba ocistit al nevirujen da je do toga.

Onda najvjerojatnije kako sam i predvidio; "otpuhao" si prašinu na kontakte, ako ne metodom eliminacije navedenom gore u postu eliminiraj kvar, ukoliko nemaš dovoljno iskustva prepusti posao stručnjaku kako nebi prouzročio štetu na hardveru. SRETNO!

12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Daj reci di bi moga skinit driver za graficku sta valja?

0 0 hvala 0
13 godina

Hmm na sluzbenim stranicama nisam mogao naci driver no pronasam sam staranicu sa arhivom drivera za ATI Radeon HD 4600 seriju. Odaberi jedan od tih drivera za koji znas da je radio prije nego si updatao driver na trenutnu veriziju.

...and the world will become my playground...
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 0:03 (RaZeR GaMeR).
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Ekipa izgleda da je ovi momak ima pravo. Ima 3 dana komp uredno radi bar do sad. Zna je prije i blokavat a sad je ok :)! Al jos se triba vidit :)!

1 0 hvala 0
15 godina
Detektiranje kvara?

taurus1986

- Ako opet bude problema, fino izvadi grafu i RAM van, uzmi školsku gumicu i lagano prebriši kontakte.

- Uzmi kompresor (ili zrak u spreju) i ispuši dobro utore grafe i RAMa, dobro ispuši ostalu prašinu.

- Sve vrati natrag, pazi da do kraja sjedne u utor, pazi da svi napojni kabeli sjede čvrsto i do kraja

u svojim utorima, pazi da video kabel ima čvrsti spoj.

- Sad bi to trebalo biti OK.

Drži se majstore. :DDDD
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 17:37 (Valentin17).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Moze li mi neko pomoci, prije par dana sam otvarao centralnu da usisam prasinu i od tada mi se kompijuter brzo zagrijava i gasi se kada igram nekih igrica, zna li neko mozda sta moze biti problem :/// ?

torlaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Detektiranje kvara?

torlaa

- Skini hladnjak procesora i promjeni termalnu pastu.

Drži se majstore. :DDDD

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ok probacu,evo sad mi se ugasio opet,usao sam u igricu League of Legends i samo se ugasi,pojavilo mi se da idem restart windows na vrijeme kada je bio uredu al opet zeza nesto,vidjecu to sto si ti reko mozda pomogne.

torlaa
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Ako se sam resetira znaci igras igricu i odjednom se restarta ili ugasi znaci da se pregrijava ili ne dobiva dovoljno energije od napajanja ali sumnjam da je to..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Detektiranje kvara?

Evo radi ko sat. Driver krivac.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice