Dell Inspiron i5 hard disk kvar ?

poruka: 7
|
čitano: 1.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Znači laptop od oca je pao sa 40 cm visine na pod tj. pas ga je srušio . Nakon što je pao , ugasio je se . Poslje smo ga probali ponovno pokrenuti ali nakon što bi učitao dell logo stao bi na crnom ekranu gdje piše media checking [fail] i nakon toga bi pionudio da rebootamo uređaj . Sad me zanima kako da testiram jel hard uredu i jel mogu da je nesto drugo otislo ? laptop nema nikakvih vanjskih oštečenja . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dell Inspiron i5 hard disk kvar ?
Rucipe kaže...

Znači laptop od oca je pao sa 40 cm visine na pod tj. pas ga je srušio . Nakon što je pao , ugasio je se . Poslje smo ga probali ponovno pokrenuti ali nakon što bi učitao dell logo stao bi na crnom ekranu gdje piše media checking [fail] i nakon toga bi pionudio da rebootamo uređaj . Sad me zanima kako da testiram jel hard uredu i jel mogu da je nesto drugo otislo ? laptop nema nikakvih vanjskih oštečenja . 

Možeš bootat neku linux distru sa CD-a (ili USB-a) te pogledat dal uopće možeš pristupit disku te odvrtit neke testove za disk (SMART).

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
13 godina
zerocool12 kaže...
Rucipe kaže...

Možeš bootat neku linux distru sa CD-a (ili USB-a) te pogledat dal uopće možeš pristupit disku te odvrtit neke testove za disk (SMART).

Koju distru npr ? 

17 godina
neaktivan

Ubuntu,

Niže na ovoj stranici imaš linkove za tutoriale kako napravit bootabilni stick/DVD.

http://www.ubuntu.com/download/desktop/

Kako provjeriti dal čita disk? - klikneš na prvu ikonu na panelu na lijevoj strani, upišeš disks i pokreneš program koji se tako zove, tamo će ti biti izlistani svi diskovi priključeni na PC. Da bi napraivo SMART test, odabereš disk i pritisneš ctrl+s (ili kotačić na desnoj strani i odabereš SMART test) .

Možda nebi bilo zgorega prije toga pogledati u BIOS-u dal ti prikazuje disk.

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 22:43 (zerocool12).

0 0 hvala 1
13 godina

Evo istestiro sam hard kako si mi reko i pise da ima 5319 bad sectora . To znači da je hard mrtav ? Bio sam u ubuntu nekih sat vremena i sve je radilo odlično tako da ne mislim da je bilo šta drugo se pokvarilo . Možeš li mi predložit neki što jeftiniji hard da ide na ovaj laptop , kapacittet nije bitan zato što se sve pohranjuje na externim , znači samo za windowse office i još nekoliko programa . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Rucipe kaže...

Evo istestiro sam hard kako si mi reko i pise da ima 5319 bad sectora . To znači da je hard mrtav ? Bio sam u ubuntu nekih sat vremena i sve je radilo odlično tako da ne mislim da je bilo šta drugo se pokvarilo . Možeš li mi predložit neki što jeftiniji hard da ide na ovaj laptop , kapacittet nije bitan zato što se sve pohranjuje na externim , znači samo za windowse office i još nekoliko programa . 

Zaboravi hard. Mrtav je.

http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-1000-0-gb-western-digital-blue-wd10jpvx-sata3-16mb-c-5400-okr-min-za-notebook&option=artikl&id_artikl=016.024.019

http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-500-0-gb-western-digital-scorpio-blue-wd5000lpvx-sata3-8mb-c-5400-okr-min-za-notebook&option=artikl&id_artikl=016.024.010

WD-e predlažem jer oni dolaze sa Dellovima.

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 14:24 (Entry Point).
13 godina

Ovaj je seagate . Imam neki lenovo hard sata ali kada ga stavim čujem nekoliko bipova matične ? Šta bi to značilo  ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice