Čudan problem sa usb-om

poruka: 38
|
čitano: 7.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

Imam jedan čudan problem na kompu.Naime imam usb uređaj koji ima 4 utora i to je spojeno na komp.Nešto mi je buraz petljao po opcijama i sada mi ili jako sporo prebacuje ili mi piše not respounded...prije je bilo sve dobro i nije ništa niti štekalo niti sporo prebacivalo.

Šta da radim? Molim pomoć.

blacky

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Čudan problem sa usb-om

Jel pod tim "uređaj" misliš na USB Hub možda? Generalno su USB Hubovi plug&play uređaji tako da nebi trebalo biti nekih postavki osim drivera koji ti se automatski instaliraju nakon što ga ukopčaš u PC.

15 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Jel pod tim "uređaj" misliš na USB Hub možda? Generalno su USB Hubovi plug&play uređaji tako da nebi trebalo biti nekih postavki osim drivera koji ti se automatski instaliraju nakon što ga ukopčaš u PC.

Točno..mislim na USB Hub....i kada ukopčam usb jednostavno kada želim ući u njega počne se kao učitavat..i tako jedno min i onda piše not respounded.....a kada ukopčam direktno u kompjuter...ajd malkoc je brže...ali isto slabo..:/

blacky
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 20:51 (blackchoco).
14 godina

Moraš voditi računa o tome da ti nisu svi USB ulazi na računalu isti, oni iza na kučištu mogu biti USB 2.0 a na prednjoj strani USB 1.0 a postoji razlika u brzini. Isto vrijedi i za Hub. Probaj ga uštekati iza. Također, nisi napisao koji uređaj pokušavaš ukopčati u USB Hub kad ti se desi to "not responding"?

15 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Moraš voditi računa o tome da ti nisu svi USB ulazi na računalu isti, oni iza na kučištu mogu biti USB 2.0 a na prednjoj strani USB 1.0 a postoji razlika u brzini. Isto vrijedi i za Hub. Probaj ga uštekati iza. Također, nisi napisao koji uređaj pokušavaš ukopčati u USB Hub kad ti se desi to "not responding"?

Ma ovako je i prije sve bilo spojeno..i nešto mi je buraz petljo po opcijama i sada sve šteka.....tj neradi kako treba...pa želim ukopčati svoj usb u taj USB Hub

blacky
14 godina

Pomoglo bi kada bi znao točno po kojim postavkama ti je buraz petljao...

Dvije mi stvari padaju na pamet:

ili je uklonio neki od drivera koji nije trebao, u kojem slučaju ti preporučam skidanje programa driver easy na http://www.drivereasy.com/ s kojim izvršiš skeniranje naći će ti koji ti driveri nedostaju,

ili ti je nešto od to dvoje neispravno, ili hub ili flash disk.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 21:05 (display name ivo).
17 godina

-problem može biti USB kontroler (hardware ili software) na PCu, kabel, USB HUB i sam uređaj. Kad direktno uključiš (eliminiraš HUB) ponaša se isto/slično (znači nije HUB), sve ostalo može biti pa i (soft) virus ili driver.. ili aktivirana opcija za korištenje USBa kao RAMa itd.

- konkretan USB uređaj, ako možeš provjeri na drugom računalu, ili ako imaš pri ruci (ako nemaš to je poželjno imati, nabavi) neki liveCD (miniPE ili Linux) jer tad eliminiraš soft-probleme, tj ako tad ne radi onda je hard-kvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

Cisto sumnjam da ste ikad u zivotu vidjeli USB 1.0 uredjaj.

Razlika u USB 1.1 i 2.0 je u driverima. Fizicka razlika ne postoji tako da ako bilo gdje na racunalu imas USB prikljucak on moze biti i USB 1.1 i USB 2.0

Pokretac teme trebao bi napisati koju maticnu plocu ima i da li je sta mijenjao ili dodavao na racunalu (kakav hardware?) i sta mu u control panel/device manageru pise pod Universal Serial Bus controllers. ma li kakvih usklicnika ili je sve ok.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

ili je uklonio neki od drivera koji nije trebao, u kojem slučaju ti preporučam skidanje programa driver easy na http://www.drivereasy.com/ s kojim izvršiš skeniranje naći će ti koji ti driveri nedostaju,

Ma petljao je nešto u propertisima od usb-a...

blacky
14 godina

Koje windowse imaš? 7? Da ga nije možda podesio da radi kao readyboost?

14 godina
neaktivan
blackchoco kaže...
display name ivo kaže...

Kazes da vecinom ne radi ali da nekad ipak radi. Meni nekako sve naginje da nemas dovoljno struje na tom utoru u koji ukopcavas HUB. HUB je pasivni ili ima vlastito napajanje?

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Cisto sumnjam da ste ikad u zivotu vidjeli USB 1.0 uredjaj.

Razlika u USB 1.1 i 2.0 je u driverima. Fizicka razlika ne postoji tako da ako bilo gdje na racunalu imas USB prikljucak on moze biti i USB 1.1 i USB 2.0

Pokretac teme trebao bi napisati koju maticnu plocu ima i da li je sta mijenjao ili dodavao na racunalu (kakav hardware?) i sta mu u control panel/device manageru pise pod Universal Serial Bus controllers. ma li kakvih usklicnika ili je sve ok.

Matična je AsRock g32....i da nema nikakvih uskličnika.

blacky
15 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Koje windowse imaš? 7? Da ga nije možda podesio da radi kao readyboost?

Da imam 7....a neznam..kako da pogledam to?

blacky
17 godina
blackchoco kaže...
..

-(re)instaliraj drivere (od MBO-chipset).

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
blackchoco kaže...
display name ivo kaže...

Kazes da vecinom ne radi ali da nekad ipak radi. Meni nekako sve naginje da nemas dovoljno struje na tom utoru u koji ukopcavas HUB. HUB je pasivni ili ima vlastito napajanje?

Ma gle,kada ga ukopčam usb se učitava i tako neko vrijeme i nakon toga samo se zabijeli i piše not renspounded...hh..

blacky
14 godina

My computer/ desni klik na stick i properties i u kratici readyboost vidiš koja ti je opcija uključena (može biti do not use... ili use...)

15 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

My computer/ desni klik na stick i properties i u kratici readyboost vidiš koja ti je opcija uključena (može biti do not use... ili use...)

Piše: This device cannot be used for Ready Boost.The device is plugged into a unsupported USB port.Ready boost requires USB 2.0 or above.

blacky
14 godina
neaktivan
blackchoco kaže...
display name ivo kaže...

Piše: This device cannot be used for Ready Boost.The device is plugged into a unsupported USB port.Ready boost requires USB 2.0 or above.

reinstaliraj drivere od maticne. 

14 godina
blackchoco kaže...
display name ivo kaže...

Ok, to nam govori da ti ili stick ili hub ili port u koji si uštekao u komp nije 2.0 što objašnjava sporost čitanja. Daj si truda malo i probaj s driver easy-om vidjet jesu ti driveri ok, traje ti minutu dvije i full je jednostavno a ne može naškoditi.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
blackchoco kaže...
display name ivo kaže...

reinstaliraj drivere od maticne.

Kako se to radi?..Nisam nikada to radio.

blacky
13 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

može mala pomoć od ekipe na vezi naime grafa mi ja mislim ne radi ili radi sliku imam filmove mogu gledat ali igrice ni makac isprobao sve sa driverima instaliranjem ali u deviceu mi uopće ne piše koja je grafa  matična je m2nsli deluxe amd atlon 2500+2,2 ghz grafa ati x1550 pci

molim za pomoć ili moram kupit novu grafulju ali koja je najbolja za tu moju starudiju

0 0 hvala 0
17 godina
blackchoco kaže...
display name ivo kaže...

-znači driver (ili problem s naponom, automatski se prebaci u 1.1). reinstall drivera. Ako ne rješi stvar, tad treba počistiti sve vezano na USB pa instalirati.

15 godina
neaktivan
display name ivo kaže...
blackchoco kaže...
display name ivo kaže...

Ok, to nam govori da ti ili stick ili hub ili port u koji si uštekao u komp nije 2.0 što objašnjava sporost čitanja. Daj si truda malo i probaj s driver easy-om vidjet jesu ti driveri ok, traje ti minutu dvije i full je jednostavno a ne može naškoditi.

Evo instalirao sam driver easy i našao mi je jedan:

https://img.torrenthr.org/data/U8sUP.jpg

blacky
14 godina

Ne otvara mi taj tvoj link ništa...

15 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Kako?

blacky
13 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

čudan link ni meni ne otvara a baš me zanima šta je sa usb-om

13 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

usb2,0 card reader realtec

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Čudan problem sa usb-om

Isti problem koji su znali prirediti ATA kontroleri. Iz vedra neba prebaci disk iz UDMA načina rada u PIO i zaglavi windowse. Brisanje kontrolera uvijek pomogne.

Najjednostavnije rješenje je obrisati USB kontroler iz popisa u device manageru (desni klik - uninstall). Nakon reseta, Sedmica će instalirati default drivere i sve će raditi ok (najvjerojatnije). Ako i dalje ne bude valjalo, treba drivere od chipseta reinstalirati.

Ili još bolje - ako ima neki Restore checkpoint, vrati ga (prije nego što su počeli problemi).

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pokušaj sa sys restoreom prije prtljanja sa driverima.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice