CPU se downclocka sam od sebe ???

poruka: 6
|
čitano: 1.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Prije par dana sam reinstalirao windows 7 zbog problema s hard diskom.Nakon toga mi se kompjuter počeo jako usporavati sam od sebe, i onda opet ubrzati.Programom CPU-Z vidio sam da se clock CPU-a smanjuje na 801.6MHz s voltažom od 1.024 V i multiplierom x4, a stock mi je 3.0GHz na 1.376 V sa multiplierom x15.Molim vas možete li reći zašto imam ovaj problem i kako da ga riješim.Hvala.

Link do screenshota: http://img98.imageshack.us/img98/2097/clockd.png

Koma
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 17:05 (Koma_Zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
To je i meni bilo odi u BIOS i tamo nađi CPUQuiet .. tako neš i to stavi DISABLE

0 1 hvala 1
16 godina

Da li ti je u BIOSu uključena opcija za štednju ("Cool'n'Quiet" ili nešto u tom stilu)? Koliko znam, svi AMD - ovi procesori automatizmom imaju aktiviranu tu opciju, ali mi je čudno da osjetiš usporavanje... kod mene na Athlonu X2 na kojem je aktivirana ta funkcja ne osjećam usporavanja...

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Re: CPU se downclocka sam od sebe ???
Koma_Zd kaže...

Prije par dana sam reinstalirao windows 7 zbog problema s hard diskom.Nakon toga mi se kompjuter počeo jako usporavati sam od sebe, i onda opet ubrzati.Programom CPU-Z vidio sam da se clock CPU-a smanjuje na 801.6MHz s voltažom od 1.024 V i multiplierom x4, a stock mi je 3.0GHz na 1.376 V sa multiplierom x15.Molim vas možete li reći zašto imam ovaj problem i kako da ga riješim.Hvala.

to je normalno, takt se smanjuje pri neopterečenju

16 godina
neaktivan

CnQ ti downclocka i downvolta procesor na 800 i koju već voltažu.

Neznam kako si osjetio usporavanje rada jer se pri loadu frekvencija zajedno sa voltažom podiže na standardnu vrijednost instantno.

Stvar je u tome da je navedena bios opcija tu da smanji potrošnju energije i eventualno razinu buke ako stock hladnjak preko 4 pina adekvatno ubrzavanjem/usporavanjem prati clock.

EDIT:

obavezno isključiti CnQ ako clockaš.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 17:06 (forzzuk).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ljudi hvala vam puno,jako ste mi pomogli.Sad sam cpu overclockirao opet na staro(3.825GHz  {#}).

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice