Chrome - treperenje

poruka: 5
|
čitano: 444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Chrome - treperenje

Pozdrav ekipa, nadam se da ste svi dobro i da se pazite :). Jedno pitanje možda malo čudno. Ponekad mi se zna desiti da prilikom surfanja na chromeu bilo to gledanje nekog videa, čitanje foruma i slično - slika treperi, kao da ekran "umire", i onda alt tabam ili odem na desktop odma, nestane instant... znači nema više tog problema. Stvarno nemam pojma zbog čega se ovo dešava, pokušao sam extenzije i dodatne pluginove isključit pa uključit ali i dalje isto. Jedino da pokušam sa novim browserom pa vidit da li se i dalje dešava ista situacija... Jel se možda netko susreo sam ovim? ili ako ima neki tip što napravit.

 

 

Hvala puno, Lp. Mario

Only God Can Judge Me
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Chrome - treperenje

Dobro poznato da je chrome ždrač hardvera,iliti nikad mu nije dosta koliko god da mu staviš ...

 

Probaj s drugim browserom,vidi na istim stvarima,da li će se isto ponašat ...

 

Recimo mozila ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Chrome - treperenje
Zanimljivo je to što na računalu koje je dosta slabije od ovog laptopa nema tih problema... Znaci isto chrome sve isto.. stvarno mi nije jasno zašto se ovo dešava
Only God Can Judge Me
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Chrome - treperenje

vjerojatniji uzrok je vga-gpu i mogući problemi s pregrijavanjem ili odlazi ram-vram.. možda samo počistiti kontakte (razstaviti-sastaviti..). Test, isključi gpu akceleraciju i ako u softmodu nema takvog problema tad je vga (ali će to vjerojatno biti sporo-trzavo jer danas sve koristi gpu kao gaming).

-slabije/jače je relativan pojam tj važna je i generacija upravo za internet-browsanje tj multimediju pa današnji mobači glatko vrte yt jer imaju adekvatan hw-chip ali su procesorski slabiji od računala (staro/novo uz jače/slabije tek tad je usporedivo).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
offline
Re: Chrome - treperenje

Znači na relativno slabijem laptopu koji mi ima cura koji je star preko 5 godina neki hp... nema problema, a na mojem lenovo ideapad 510, cpu i5 7200u, nvidia 940mx 4 gb, 8 gb ram, ssd... odjedanput se počelo ovo dešavat, ne vjerujem da je pregrijavanje pošto koristim hladnjak za laptop i pazim na to.... uvijek novi nvidia driveri su updejtani...  laptop je star 3 godine. Znači gejmanje po par sati, gledanje filmova ista... ma sve odrađuje dobro, samo kada upalim ovaj nesretni Chrome problemi se pojave ponekad sa tim treperenjem... ne vjerujem da je RAM problem.... eventualno provjeriti kroz postavke nešto.. nemam pojma.

Only God Can Judge Me
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice