BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.279.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: BSOD - što, zašto i kako
GrayWolf81 kaže...

Ekipa molim vas pomagajte u zadnje vrijeme dobivam plave ekrane i mislio sam da ce reinstalacija windowsa pomoci (Win 7 ) ali ništa i dalje se nastavlja najčešće se događa tokom gledanja videa na YT.. Ili dok surfam netom (Google Chrome) 

Evo slike od dump-ova 

Stavi slike od temperatura, testiraj memoriju sa Memtest .

https://www.youtube.com/channel/UC9_5R6BB93gkUqHQcUvbR1A Moj YT kanal :)
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

pozdrav

imam problema otkad sam stavio AMD athlon x2 dual core 4600+ 2.41 Ghz na am2 socket,  prijašnji procesor je bio sempron 2.01 Ghz i sve je bilo ok, osim što je bio sempron preslab pa sam bio prisiljen kupiti neki dual preko njuškala ... naime sad mi se često pojavljuje blue screen kod paljena kompa, i čuju mi se 5, 6 beepova svako malo dok komp radi, to me izluđuje, ali ne oni klasični beepovi, nego kao oni stari digitalni satovi casio takav je zvuk, uglavnom tiho je ... odma sam testirao sa prime 95, i sat vremena testiranja komp se nije restartao ni ništa, niti našao greške .. igrao sam igrice isto ništa, sve normalno radi, baš čudno, kasnije sam napravio update najnovijeg biosa u dosu, provjerio temperature sve je više manje ok .. ali znam da ne valja kad se to čuje svako malo + BSoD nekad kod paljena inače ne, a toga ničeg bilo dok je bio sempron! znači da je problem hardverske prirode :( 

matična je https://www.asus.com/Motherboards/M2NMX_SE/

da nije problem u hladnjaku !? kako je ovo puno jači procesor od prijašnjeg možda trebam staviti bolji hladnjak hmm, ali ako su temperature ok i ne resetira se u primeu95 ni igricama, valjda se onda ne pregrijava ...

neznam što da radim, baš mi je žao, napokon mogu gledati normalno youtube 720 hd, prije mi to ništa nije radilo na preslabom sempronu .. ako budem morao vratiti stari proc poludit ću :D .. a trenutno nemogu kupiti novi komp, bar ne u bliskoj budućnosti xD

zvao sam odma tog lika što mi je prodao, i kaže da ga je on koristio mjesec dana i da nije bilo nikakvih beepova, sve sam bio izvadio i ponovno stavio ista stvar, pasta je normalno stavljena, bio sam vratio semprona i svi ti simptomi su nestali, i onda opet vratim athlona :D

hvala na bilo kakvoj pomoći :) bilo bi dobro kad bi jači hladnjak riješio ovaj problem

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Koji driver koristiš?Provjeri lopatice coolera,možda tu i tamo što zapinje,jel dobro sve sjelo,provjeri sve opet...Ipak provjeri nekim programom temp proca(npr;core temp 1.0 RC6),i malo prati temp.

-stavi dump file bsod-a,kad se opet dogodi,sve mi smrdi na prijašnji overclocking,pa sad...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 22:39 (lukabo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

probaj napraviti bios updata znači sa asus supporta skinuti posljednju bios verziju i fleshovat matičnu evp link https://www.asus.com/Motherboards/M2NMX_SE/HelpDesk_Download/

[url=http://valid.canardpc.com/hwx19k][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/hwx19k.png[/img][/url]
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

pa napisao sam da sam napravio bios update najnoviji, pa sa te stranice i jesam naravno .. i meni se čini da je overklockan hm, vidit ću to za temperature, malo pratiti i bsod dump file

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 23:02 (angel_eyes).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

AMD Athlon 64 X2 4600+ (Windsor)

Frequency: 2410.22Mhz (200.85 x 12.0)

VID: 1.3500 v

Revision: BH-F2

CPUID: 0x40FB2

Processor Temperature Readings

min  max 

Core #0: 51 C     49 C 55 C 

Core #1: 46 C     44 C 52 C

najgore mi je to što se čuje svako malo beep beep beep, baš neki iritantan zvuk, gledao sam već što znače ti beepovi, ami bios codes(ami mi je verzij biosa) iako meni nisu oni klasični, i nije to glasno, pa je teško pobrojat koliko ih je, ali čini se 5 ili 6 ... bios update sam napravio sa stranice proizvođača, napravio bootabilan usb stick, skinuo afu dos i bios najnoviji, i pisalo mi je da je uspilo, i provjerio sam kasnije, imam najnoviju verziju biosa .. ali nije u tome problem, ovaj athlon je overklockan ili jedonstavno nije ispravan u potpunosti, gledao sam pinove, ravni su

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 18:56 (angel_eyes).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav.Poceo i moj komp izbacivat BSOD,dali ima neki programcic sa kojim bi mogao provjeriti do cega se rusi? Konfiguracija je pod MOJ PC hvala..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperiax1 kaže...

dali ima neki programcic sa kojim bi mogao provjeriti do cega se rusi?

- Blue Screen View. {#}

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo dvije slikice pa ako netko moze pomoc bio bi mu zahvalan..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperiax1 kaže...

Evo dvije slikice pa ako netko moze pomoc bio bi mu zahvalan..

- Ako je nešto u zadnje vrijeme rađeno (instalirano) na PCu, vrati to natrag preko System restore.

- Testiraj memoriju s memtest86+, HDD sa HD Tune, provjeri temp. s HW monitor, pokreni CMD

kao administrator i upiši komadnu SFC /SCANNOW.

- Ako si nadograđivao drivere, vrati to natrag.

- Ako ništa ne pomogne, napravi reinstall windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 11:23 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Stavljao sam win prije tj dana jel mi je komp freezo..Od novijih stvari sto sam instalirao je driver za graficku i igrice..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperiax1 kaže...

Stavljao sam win prije tj dana jel mi je komp freezo..Od novijih stvari sto sam instalirao je driver za graficku i igrice..

- Probaj stavit stariji driver za grafu, npr. verzija 314.22.

- Odvrti testove koje sam predložio.

EDIT: Ovo tvoje mi miriše na memoriju, imaš 2X2GB RAMa, isprobaj jedan po jedan modul RAMa.

angel_eyes

- Probaj izvadit bateriju s matične na par min., vrati natrag i probaj, ako ne pomogne, probaj drugo napajanje.

- ps. nadam se da si radio reinstall windowsa kad si stavio novi CPU, ako nisi, napravi ga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 11:35 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Valentin17 Stavio sam ove drivere koje si mi napisao i za sada je sve ok,vidjet cemo kako ce se pc ponasat u ostatku dana..Hvala na pomoci {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Xperiax1 kaže...

- Probaj stavit stariji driver za grafu, npr. verzija 314.22.

- Odvrti testove koje sam predložio.

EDIT: Ovo tvoje mi miriše na memoriju, imaš 2X2GB RAMa, isprobaj jedan po jedan modul RAMa.

angel_eyes

- Probaj izvadit bateriju s matične na par min., vrati natrag i probaj, ako ne pomogne, probaj drugo napajanje.

- ps. nadam se da si radio reinstall windowsa kad si stavio novi CPU, ako nisi, napravi ga.

neznam zašto bi reinstall windowsa pomogao, teško .. prije će pomoći reset cmosa i mogu li to napraviti bez da vadim bateriju,

samo jumper prebacim na druga 2 pina i opet vratim ... ma neću kupovat drugo napajanje, već sam previše ulagao u ovu staru kantu

radije ću sačekati i kupiti novi komp, napajanje je ms industrial 400 w, sa time da je grafička prastara integrirana, nema što trošiti

evo što mi je jedan lik napisao na forumu, a moglo bi biti to, jer ovaj u kojeg sam kupio se kune da je procesor ispravan, a i da nije ne bi 

mi sve normalno radilo, i da nisu to beepovi, zafrkao sam se, jer isključio sam speaker sa matične i sad nema kod paljena onog početnog glasnoj beepa ali i dalje ima impulsa oko procesora svako malo .. a i nemogu isključiti c1 state jer mi nema to u biosu, stvarno nema, možda se pojavi kad napravim reset

c/p sa drugog foruma

Moguce da ti taj "pip" dolazi od maticne, desi se to i kod nekoj graficki, ako se nisu proizvodaci dosta pobrinuli...kvaliteta?

Tako se cuje impulse kad vuce struje...(visokofrekventni zvuk , ... 1khz )

Hcim jace struju vuce s tim se cuje taj pip jace. Ta CPU ti je znaznija i vuce vise struje pa se cuje preko maticne oko CPU-Socket. kriv je proizvodac radi ne kvalitativnog strujnog kruga.

Pomoc: ako imas u Bios negde naci kao C-State C1 C2 ili c3, pa da gasisi ili palis i probas....tako da CPU ne skace vise toliko ili uopce vise ne po Speedstepu/Sleepstate....

Moguce da ako u Windows podesis da je to Desktop Pc ili Laptop da ce pomoci....

Ili neki CPU -Tool sa kojim si u stanju da gasis C1 state ili slicno.

Nije ti CPU u kvaru kad sve radi. 

Moje misljenje: Maticne od Asus i Asrock i cak neke MSI necu ni da mi das dodatno novaca. Obicno treba kilu dodatnih zivaca da se tim zivi. A zasto bi ak postoji i drugih proizvodaca.

To nit Bios Update nemoze pomoci, jer je greska u strujnom krugu/konstrukcija.

Rucno mozes izprobavati i naci ces ako trazis...

Moguce da ti Bios to stvarno nema, moguce i da trebas nesto stisnuti kao 

Strg-F1 da dobis vise mogucnosti za podesiti... Barem kod Gigabyte maticna je tako, neznam kako je sa Asus is slicno...

Jesi uopce CMOS-Resetirao ? Ipak si stavio drugi CPU pa bi to prvo bio napravio.

Moguce da to treba da Bios tocno preradi sa novom CPU.

Ja to uvjek preporucim, meni to ide automatski od ruke, ovi put sam zaboravio sto ste pricali oko windowsa i ventilatora /beepa i svasta...

Procitaj Manual tocno radi Biosa, i CMos/Bios-Reset napravi najbolje preko jumpera ili kontakta.

1 do 2 sekunde absolutno dovoljno.

Ako stvarno ne nades Kontakte za jumper , onda vadi bateriju Cr2032 vani, zacekaj barem 1 , bolje i 5 minuta dok je stavis opet natrag

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Reinstalirao windows i opet ista situacija,probat cu opet one programe odvrtit..Jel moguce da je do biosa? Lega je imao takve probleme i kaze mu lik koji je popravljo da je do biosa bilo,samo sto ja neznam cackat oko toga pa se bojim da nebi nesto s**bo..Hoce pomoc vadjenje baterije da probam?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 18:14 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav svima,

Evo i meni se počeo javljati BSOD prije par dana.

Nakon što sam igrao Battlefield 4 MP PC mi se isključio.

Prvo nisam mogao doći do windowsa jer mi se PC pokretao do Windows simbola/znaka,i onda se ponovo resitirao i tako u krug dok ga nisam isključio iz struje.

Nakon toga sam zvao informatičara koji mi je došao doma i nakon 4 sata srušio i instalirao windowse.

Nekoliko sati nakon što je on otišao,dok sam instalirao programe poput DvDFlicka,DVDFab 8 itd. pojavio mi BSOD i PC mi se resitirao.

Danas sam probao igrati Battlefield 4,i kada sam ga probao pokrenuti pojavio mi se BSOD.

Nakon što mi se PC resitirao,otišao sam surfati internetom i ponovo-BSOD

Zvao sam tog istog informatičara koji mi je reinstalirao win. 7 i on je rekao da je to do igre(nako što sam rekao da je originalna,rekao je da ne zna u čemu je problem.

Mene zanima da li bi mi itko od vas mogao pomoći vezano uz ovaj problem.

Svaka je pomoć dobrodošla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Slikaj HWMONITOR / Speedfan temeprature mozda ti je do pregrijavanja , meni se desavalo..

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Cromar kaže...

Slikaj HWMONITOR / Speedfan temeprature mozda ti je do pregrijavanja , meni se desavalo..

Stavio sam slike.

Nadam se da pomaže

12 godina
odjavljen
Jurassic Park kaže...
Cromar kaže...

Stavio sam slike.

Nadam se da pomaže

Jesi probao testirati memoriju sa Memtest 86 ?

13 godina
Silwncer kaže...
Jurassic Park kaže...
Cromar kaže...

Stavio sam slike.

Nadam se da pomaže

Jesi probao testirati memoriju sa Memtest 86 ?

Jesam,sve je u redu.

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

samo da kažem da sam riješio problem, stvar je bila u termalnoj pasti, kupim u linksa artic cooling, sve maksimalno očistim i stavim,

upalim i nemam nikakvih više impulsa oko procesora(a prije svaki sekund) niti blue screen se nije ni jednom pojavio a komp je upaljen već 2 dana,

nemogu vjerovati da je stvar bila u pasti ..

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, najprije se izvinjavam ako sam pogriješio temu, pa opraštajte ako jesam {#}. Inače imam sljedeći problem: izgleda da mi je sistem (XP SP3) riknuo, repair ne pomaže! Instalirao bih ponovo XP ali imam taj problem da moj disk ima smao jednu particiju (stari računar), a na tom disku mi se nalaze neka vrlo važna data (neke slike, neki radovi, itd). Znam da u slučaju da disk ima 2 i više particija pomoću Hirens Boot CD-a bih s nekim od njegovih programa (npr. tottal comander) mogao prebaciti te podatke na druge diskove, pa me interesuje da li postoji neka opcija u HB CD-u da ove podatke sa ove "usamljene" particije "iščupam" nekako a tek onda nanovo instaliram sistem. Uzgred matična ploča ne podržava USB boot. Eto ako neko zna nek se javi...

samo mali edit: da li možda moguće u HBCD pomoći nekog alata izvršiti podjelu ovog C diska na dvije ili više particija pa tek onda prebaciti ove podatke na te particije/particiju?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 19:46 (srky333).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
srky333 kaže...

Pozdrav, najprije se izvinjavam ako sam pogriješio temu, pa opraštajte ako jesam {#}. Inače imam sljedeći problem: izgleda da mi je sistem (XP SP3) riknuo, repair ne pomaže! Instalirao bih ponovo XP ali imam taj problem da moj disk ima smao jednu particiju (stari računar), a na tom disku mi se nalaze neka vrlo važna data (neke slike, neki radovi, itd). Znam da u slučaju da disk ima 2 i više particija pomoću Hirens Boot CD-a bih s nekim od njegovih programa (npr. tottal comander) mogao prebaciti te podatke na druge diskove, pa me interesuje da li postoji neka opcija u HB CD-u da ove podatke sa ove "usamljene" particije "iščupam" nekako a tek onda nanovo instaliram sistem. Uzgred matična ploča ne podržava USB boot. Eto ako neko zna nek se javi...

samo mali edit: da li možda moguće u HBCD pomoći nekog alata izvršiti podjelu ovog C diska na dvije ili više particija pa tek onda prebaciti ove podatke na te particije/particiju?

To onda ne spada ovdje: napravi temu za to.

Inače ,za PC-je koji ne podržavaju usb boot (kaj takvi još uopće postoje?!) postoji PLOP ,koji se nalazi i na HBCD-u.

Da ,na HBCD-u najbolja opcija je ulaz u PartedMagic

,gdje onda možeš reparticionirati disk ,napraviti mjesto za novu particiju i instalaciju ,i sačuvati staru ,sa svim podacima na njoj.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 20:30 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Da li mi neko može objasniti zbog čega mi se javlja BSOD

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional information about the problem:

BCCode: 3b

BCP1: 00000000C0000005

BCP2: FFFFF960000F4283

BCP3: FFFFF880047C3060

BCP4: 0000000000000000

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\051614-14913-01.dmp

C:\Users\korisnik\AppData\Local\Temp\WER-23961-0.sysdata.xml

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Komo kaže...

Da li mi neko može objasniti zbog čega mi se javlja BSOD

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional information about the problem:

BCCode: 3b

BCP1: 00000000C0000005

BCP2: FFFFF960000F4283

BCP3: FFFFF880047C3060

BCP4: 0000000000000000

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\051614-14913-01.dmp

C:\Users\korisnik\AppData\Local\Temp\WER-23961-0.sysdata.xml

Hvala

Skini BlueScreenView i stavi slike od dumpa i njegova svojstva, tako ću znati lakše šta ga je uzrokovalo.

11 godina
neaktivan

Evo postavit cu sliku pa ak ti nije problem da mi kazes koje dumpove treba ocitati

dmp dmp
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 17:32 (Komo).
12 godina
odjavljen
Komo kaže...

Evo postavit cu sliku pa ak ti nije problem da mi kazes koje dumpove treba ocitati

Očitavaš dump koji ti se desio zadnji put, ako ti se desio danas, taj očitavaš (desni klik properties).

11 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
Komo kaže...

Očitavaš dump koji ti se desio zadnji put, ako ti se desio danas, taj očitavaš (desni klik properties)Valjda je to to

dmp1 dmp1
12 godina
odjavljen
Komo kaže...
Silwncer kaže...
Komo kaže...

Očitavaš dump koji ti se desio zadnji put, ako ti se desio danas, taj očitavaš (desni klik properties)Valjda je to to

To jeste to što treba. Jesi li nedavno instalirao drivere, neki program ? Testiraj memoriju sa MemTest86 i stavi slike od temperatura.

11 godina
neaktivan

Pa kupio sam novi komp prije tjedan dana tak da se ne sjecam koji sam zadnji program instalirao

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice