BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.278.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eto ako nije problem i meni, jer neznam koristit Debugging tools, instaliro ga 2 puta i nemogu ga pokrenut jer nema foldera, a oznacio sam u instalaciji da ga instalira..

http://ubuntuone.com/2Rj097pYGXRVOCzaJ6JZv3 
Ima 4 minidumpa

vex
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 21:16 (SBV3X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
Zero Chance kaže...

- Ako imaš instaliran AVG antivirnusni program, obriši ga i snimi si Avast Free 2014.

- Pokreni command prompt kao administrator, upiši komandu "sfc /scannow" (bez navodnika), pričekaj da odradi svoje,

zatim upiši komandu "chkdsk /f C:", gdje C slovo koje označava win particiju (obično je to C, provjeri), trebalo bi tražit

da to odradi kod sljedećeg pokretanja mašine, dopusti to, restartaj da odradi svoje.

SBV3X kaže...

- Ako slučajno imaš više antivirusnih programa, obriši ih sve i samo snimi Avast Free 2014.

- Nvidia driveri ovi noviji su malo problematični, probaj snimit verziju drivera 314.22, LINK.

- Za tebe vrijedi isto ova druga crtica koju sam napisao kolegi.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 11:46 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Imam Avast premier
Za drivere sam čuo

Ugl. zamjenio sam si RAM-e, samo zamjenio slotove, nije mi se ni jednom pojavio BSOD od tada.. :D 

Hvala 

vex
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 17:09 (SBV3X).
14 godina
SBV3X kaže...

Imam Avast premier

- Ako nije orginal i legalan, bolje ga makni i snimi free verziju, dovoljna je.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Nedavno sam dobio BSOD uzrokovan win32k.sys. Nisam instalirao nedavno nikakav program, memoriju sam testirao tako da ne znam u čemu je problem.

Protected by Avast :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Silwncer kaže...

Nedavno sam dobio BSOD uzrokovan win32k.sys. Nisam instalirao nedavno nikakav program, memoriju sam testirao tako da ne znam u čemu je problem.

- Taj fail je dio win jezgre, Pokreni command prompt kao administrator, upiši komandu "sfc /scannow" (bez navodnika), pričekaj da odradi svoje.

17 godina

Hvala na odgovoru,

ali već sam reinstalirao windowse. Samo da naglasim da je uzrok tomu bila neispravna RAM memorija, 1/4 keksa nije radio ispravno, i svaki puta kada bi računalo počelo koristiti dio te memorije bi se pojavio BSOD. Do toga sam došao tako da sam napravio bootabilni usb stick sa programom memtest86+ v5.01 i isprobavao keks po keks...bilo je brdo errora na neispravnom RAMu. Ostali su bili oke.

Zz.

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav..imao sam problema sa Bsod-om prije 3 mjeseca i korisnik softwaremaniac {#} mi je pomogao da to rjesim...,tako sto sam skino Microsoftov hotfix za taj BSOD ''Computer randomly stops responding because of a deadlock situation in Windows Server 2008 R2 or in Windows 7 ''

i sve je stimalo do nekidan kad mi se opet pojavljuje redom:

03.03.2014  IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

07.03.2014  NTFS_FILE_SYSTEM Ntfs.sys

10.032014    BAD_POOL_HEADER

tu sam uploadao dumpove...

http://www.sendspace.com/filegroup/fFCxSYv4CKQQQAP8n0qO1AmNMCgGECgI

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 11:09 (kaw_liga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Free verzija mi je bila, avast 2014, sad sam instalirao AVG i opet mi se pojavio 2 puta BSOD nakon svega što sam probao, a sistem je podignut u 12. mjesecu :(

EDIT - zaboravio sam drivere riješit stare, to ću još probat. 

ShadowStep
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 11:56 (SBV3X).
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ja imam ovaj problem...

Kako ga rijesiti?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sabinna38 kaže...

Ja imam ovaj problem...

Kako ga rijesiti?

Koristiš li AVG?

When all else fails - crowbar the fucker
11 godina
neaktivan
username kaže...
sabinna38 kaže...

Ja imam ovaj problem...

Kako ga rijesiti?

Koristiš li AVG?

....Ma ne koristim nista....Sve sam bacila jer ga je cesce izbacivalo....TJ BLOKIRALO I RUSILO

Sve moguce antiviruse sam isprobala...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 12:56 (sabinna38).
16 godina
neaktivan

Pa jesi li koristila prije AVG? Ako jesi OVDJE skini AVG removal tool. Pazi na verziju windowsa 32bitni/64 bitni i verziju AVG-a (2013/2014).

11 godina
neaktivan
username kaže...

Pa jesi li koristila prije AVG? Ako jesi OVDJE skini AVG removal tool. Pazi na verziju windowsa 32bitni/64 bitni i verziju AVG-a (2013/2014).

Ma jesam, skinula sam neki dan i morala izbrisati....Toliko je stekalo

16 godina
neaktivan
sabinna38 kaže...

Ma jesam, skinula sam neki dan i morala izbrisati....Toliko je stekalo

Želim ti reći da ti ovaj BSOD može uzrokovati driver koji instalira AVG. Nisam siguran da se sve pobriše kada se preko uninstall-a pa se zato koristi i ovaj AVG remover. Pokušaj s tim prvo.

EDIT: Čini mi se da ti je problem u wireless kartici. Izbriši driver od wireless kartice i instaliraj s ove stranice ali verziju 8.0.0.171.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 15:09 (username).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo Dobio sam neke BSOD tokom igranja FC3.

Ako neko zna do cega je bio bih mu zahvalan ako mi pomogne {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
ToXiC aLiEn kaže...

Evo Dobio sam neke BSOD tokom igranja FC3.

Ako neko zna do cega je bio bih mu zahvalan ako mi pomogne {#}

Stavi temperature, testiraj memoriju sa MemTest . Jesi li nedavno instalirao neki hardware ili software ?

14 godina
kaw_liga kaže...

Pozdrav..imao sam problema sa Bsod-om prije 3 mjeseca i korisnik softwaremaniac {#} mi je pomogao da to rjesim...,tako sto sam skino Microsoftov hotfix za taj BSOD ''Computer randomly stops responding because of a deadlock situation in Windows Server 2008 R2 or in Windows 7 ''

i sve je stimalo do nekidan kad mi se opet pojavljuje redom:

03.03.2014  IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

07.03.2014  NTFS_FILE_SYSTEM Ntfs.sys

10.032014    BAD_POOL_HEADER

tu sam uploadao dumpove...

http://www.sendspace.com/filegroup/fFCxSYv4CKQQQAP8n0qO1AmNMCgGECgI

Sve mi se cesce javljaju greske moze li mi neko pomoci...jucer sam instalirao najnoviji drajver za graficku i jutros tesko upali komp..neznam sta da radim neki savjet

17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eto, i meni iskače BSOD na dnevnoj bazi...{#}

Nešto sam guglao po netu i tražio savjete. Ispuhao sam prašinu s kompa, stavio antivirus Avast (platio licencu!).

Pročitao sam i uvodnik na ovoj temi te sam napravio SFC /SCANNOW (našao je jedan sumnjiv fajlić ili što već te je pisalo da će to biti popravljeno tijekom sljedećeg

pokretanja računala), pokrenuo sam CHKDSK na C:\ i sve ok. Već prije sam napravio memtest i koliko se sjećam, nije bilo nikakvih problema.

Najčešće je poruka: Page_fault_in_non_paged_area, IRQL_less_or_not_equal, pa piše da je problem fajl win32k.sys itd.

Također se komp zna sam od sebe restartati (bez da se pojavi BSOD) a zna se također i sam od sebe ugasiti, i to munjevitom brzinom.

OS je Vista, 32-bit, SP1.

Komp je AMD Athlon, 3, 1 GHz, RAM 4 GB.

Što bih još mogao provjeriti/učiniti u svezi glede BSOD-a?
Zahvaljujem!

Screenovi sa Blue Screen Viewera:

https://imageshack.com/i/m9d169j

https://imageshack.com/i/mkbfhmj

https://imageshack.com/i/mvinidj

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 13:23 (real01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
real01 kaže...

Eto, i meni iskače BSOD na dnevnoj bazi...{#}

Nešto sam guglao po netu i tražio savjete. Ispuhao sam prašinu s kompa, stavio antivirus Avast (platio licencu!).

Pročitao sam i uvodnik na ovoj temi te sam napravio SFC /SCANNOW (našao je jedan sumnjiv fajlić ili što već te je pisalo da će to biti popravljeno tijekom sljedećeg

pokretanja računala), pokrenuo sam CHKDSK na C:\ i sve ok. Već prije sam napravio memtest i koliko se sjećam, nije bilo nikakvih problema.

Najčešće je poruka: Page_fault_in_non_paged_area, IRQL_less_or_not_equal, pa piše da je problem fajl win32k.sys itd.

Također se komp zna sam od sebe restartati (bez da se pojavi BSOD) a zna se također i sam od sebe ugasiti, i to munjevitom brzinom.

OS je Vista, 32-bit, SP1.

Komp je AMD Athlon, 3, 1 GHz, RAM 4 GB.

Što bih još mogao provjeriti/učiniti u svezi glede BSOD-a?
Zahvaljujem!

Screenovi sa Blue Screen Viewera:

https://imageshack.com/i/m9d169j

https://imageshack.com/i/mkbfhmj

https://imageshack.com/i/mvinidj

Jesi li skenirao računalo za viruse ?

17 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Skenirao sam ga sad - i našlo je četiri-pet fajlova 'visoke opanosti' koje je onda Avast 'popravio'. Također sam napravio skeniranje

istim programom prilikom pokretanja računala i našlo je jedan problemčić. Neću se veseliti unaprijed - sad ću počekati dan-dva

pa da vidim jel što to pomoglo.

12 godina
odjavljen
real01 kaže...
Silwncer kaže...

Skenirao sam ga sad - i našlo je četiri-pet fajlova 'visoke opanosti' koje je onda Avast 'popravio'. Također sam napravio skeniranje

istim programom prilikom pokretanja računala i našlo je jedan problemčić. Neću se veseliti unaprijed - sad ću počekati dan-dva

pa da vidim jel što to pomoglo.

A jesi probao skenirati sa Malwarebytes i Hitman Pro ?

Bojim se instalirati bilo koji program xD
17 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

A jesi probao skenirati sa Malwarebytes i Hitman Pro ?

OK, napravio sam skeniranje s oba. Dakako, našli su puno više zaraženih stvarčica nego Avast. Sad su to počistili.

Napominjem da sam već jednom prije stavio Malwarebytes, napravio skeniranje, ovaj je našao zaražene datoteke i dalje je bilo isto (BSOD, restartiranje), a nakon isteka trial verzije sam ga obrisao.

Pa eto, sad je iskenirano, pa da vidimo što će biti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 20:03 (real01).
17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Dakle, i nakon provjeravanja s antivirusnim alatima - ista stvar. Komp se ugasio sam od sebe. I kad se gasi, to nije kao kad ideš na Start, Shutdown, pa disk 'šrota' neko vrijeme, nego se

ovdje ugasi u stotinki sekunde, bez pojavljivanja BSOD!

Ako je bitno, provjerio sam i temp. u BIOS-u - system temp=34 Celzijevaca, CPU temp.: 64 °C.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 22:49 (real01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Previsoka temp CPU 64°C još kad kreneš nešto radit onda ona ide do limita gdje se sam proc isključuje da nebi rikno CPU, nešto tu nevalja : možda odklanjanje prašine sa coolera ili zamjena paste

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

I popuni Moj PC da znamo neš o tebi jesil overclockovo CPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

I popuni Moj PC da znamo neš o tebi jesil overclockovo CPU

Popunio. Ne, nikad se nisam bavio overclockanjem.

17 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Previsoka temp CPU 64°C još kad kreneš nešto radit onda ona ide do limita gdje se sam proc isključuje da nebi rikno CPU, nešto tu nevalja : možda odklanjanje prašine sa coolera ili zamjena paste

Nakon još jednog restarta, u BIOS-u je pokazalo temp. CPU-a od 71°C, pa se nakon dvije-tri minute vratilo na 65.
Instalirao sam HWMonitor koji kaže:
Core0

value 57°C

min 56

max 77

Core1

value 57

min 55

max 83

Hm, mogu opet probati skinuti prašinu, pa ćemo vidjeti. Javim sutra.

A nikad dosad nisam odvajao hladnjak  i stavljao nanovo pastu - no, i to je opcija ako ništa drugo ne upali. Samo da nešto ne sje...{#}

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Temp su definitivno (pre)visoke.Obavezno mijenjaj pastu(ako nikad nisi,neka ti netko to odradi tko zna),jer sigurno je nisi več dugo.Možda i da ubaciš malo bolji cooler(ovaj je stock?),jer sad dolaze malo više temp pa...No prvo dobro očisti ovaj i promijeni pastu,pa vidi onda temp.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Neki dan sam kupila novi laptop (Asus X550VB) bez OS-a. Instalirala sam Windows 7 Home Edition (64-bit) te pripadajuće drivere da bi mi se isti taj dan počeo javljati BSOD. Nakon par pokušaja repariranja odlučila sam ih ponovno instalirati i danas se tokom instalacije samih Windowsa pojavio BSOD (2 puta u loop-u) te kasnije tokom instalacije drivera. Samo da napomenem, Windowsi su originalni a driveri su instalirani s dvd-a koji sam dobila uz laptopom.

Poruka koju mi je izbacio je sljedeća:

***STOP: 0x000000B8 (0xFFFFF80002E5BCC0, 0xFFFFFA800911CB60, Ox0000000000000000, 0x0000000000000000)

UPDATE: Windowsi se nakon svakog podizanja ruše (BSOD).

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 20:37 (boomslang).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice