Pa gdje da skinem drivere, nikada nisam imao problema s driverima na kompu....x puta sam instalirao ali za ovaj laptop??????
ovo je polu-offtopic, ali .. ipak:
-krati citate.
-gdje da skineš drivere? Možda na stranici proizvođača hardwarea kojeg posjeduješ? Uobičajena praksa je da uz računalo dobiješ i neki DVD medij, uobičajeno se na njemu nalazi nešto, neki software. Kod kupnje se također znaju specifikacije, kao model računala (koji za HP nije dovoljno) ali zna se koja VGA, dok npr LAN-WLAN piše odozdola ili kod baterije. Sve piše na kutiji-ambalaži..
Prije par dana kupio sam laptop Hp pro book 4740 s (i5, 6 gb ram, 750 gb hard i radeon 7650 m). Instalirao sam windows 7 64 bit i instalirao drivere s HP-ove stranice (odabrao srednji laptop). Windows su se rušili
u bsod. Zatim sam reinstalirao windowse i drivere instalirao preko driver max-a i opet bsod- Testirao sam hard i ram. Što znači ovo u priloženim slikama?
-osim što mi nije jasno 'srednji laptop'? Ako si instalirao pogrešan driver očekivano.
-sedmica i osmica većinu drivera povuku sami. Potrebno je samo imati mrežu (driver za LAN ili WLAN).
-računala s predinstaliranim OSom imaju sve nakon prvog paljenja. Bez OSa bi ipak morao dobiti medij s driverima, pitaj, traži trgovca.
-drivere skineš s te stranice, ali moraš računati da HP ina neke svoje ideje.. pa sam model notebooka nije dovoljan, tj drže drivere za tu seriju, zajedno za sve modele. Skineš samo onaj koji je za tvoj OS, za točno tvoj model, npr Radeon, nVidia, intel VGA... ovisi što imaš. LAN može biti intel, Realtek, Atheros, Broadcom... pazi i pročitaj papire notebooka. Driveri su kao gorivo za automobil, dizel i benzin se ne smiju miješati.
Vrlo praktično je imati liveCD, npr ubuntua. Zbog testa i za skidanje ovakvih stvari.
Problemi koji mogu nastati koje spominjem gore, kao loader će ostati jer nemaju veze s driverom.. (7600-7601).
Nisam dobio nikakav cd s driverima, ove sam skidao s http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/ProductList.jsp?lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5229498ao