BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
ihush kaže...
stručnjak kaže...
..

Pa gdje da skinem drivere, nikada nisam imao problema s driverima na kompu....x puta sam instalirao ali za ovaj laptop??????

ovo je polu-offtopic, ali .. ipak:

-krati citate.

-gdje da skineš drivere? Možda na stranici proizvođača hardwarea kojeg posjeduješ? Uobičajena praksa je da uz računalo dobiješ i neki DVD medij, uobičajeno se na njemu nalazi nešto, neki software. Kod kupnje se također znaju specifikacije, kao model računala (koji za HP nije dovoljno) ali zna se koja VGA, dok npr LAN-WLAN piše odozdola ili kod baterije. Sve piše na kutiji-ambalaži..

stručnjak kaže...

Prije par dana kupio sam laptop Hp pro book 4740 s (i5, 6 gb ram, 750 gb hard i radeon 7650 m). Instalirao sam windows 7 64 bit i instalirao drivere s HP-ove stranice (odabrao srednji laptop). Windows su se rušili

u bsod. Zatim sam reinstalirao windowse i drivere instalirao preko driver max-a i opet bsod- Testirao sam hard i ram. Što znači ovo u priloženim slikama?

-osim što mi nije jasno 'srednji laptop'? Ako si instalirao pogrešan driver očekivano.

-sedmica i osmica većinu drivera povuku sami. Potrebno je samo imati mrežu (driver za LAN ili WLAN).

-računala s predinstaliranim OSom imaju sve nakon prvog paljenja. Bez OSa bi ipak morao dobiti medij s driverima, pitaj, traži trgovca.

-drivere skineš s te stranice, ali moraš računati da HP ina neke svoje ideje.. pa sam model notebooka nije dovoljan, tj drže drivere za tu seriju, zajedno za sve modele. Skineš samo onaj koji je za tvoj OS, za točno tvoj model, npr Radeon, nVidia, intel VGA... ovisi što imaš. LAN može biti intel, Realtek, Atheros, Broadcom... pazi i pročitaj papire notebooka. Driveri su kao gorivo za automobil, dizel i benzin se ne smiju miješati.

Vrlo praktično je imati liveCD, npr ubuntua. Zbog testa i za skidanje ovakvih stvari.

Problemi koji mogu nastati koje spominjem gore, kao loader će ostati jer nemaju veze s driverom.. (7600-7601).

Nisam dobio nikakav cd s driverima, ove sam skidao s http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/ProductList.jsp?lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5229498ao

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 19:46 (stručnjak).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ponovo instal ispravne windowse,sa full format hdd,aktiviraš ih,i skini sav update sa neta i to je to.Sve što ti laptop treba za pravilan rad je u OS-u i u updatima.Sve ostalo instaliraj promišljeno.Bez tih sumnjivih,avira,comodo...{#}.

hp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lukabo kaže...

Ponovo instal ispravne windowse,sa full format hdd,aktiviraš ih,i skini sav update sa neta i to je to.Sve što ti laptop treba za pravilan rad je u OS-u i u updatima.Sve ostalo instaliraj promišljeno.Bez tih sumnjivih,avira,comodo...{#}.

hp

Samo da me ne banaju zbog off topic posta....Evo ovako, za vikend ću ponovo reinstalirati windowse i ponovo stavit sve drivere. Stavit cu win 7 prof 64 bit. Javim kako je prošlo.

Frka85
15 godina
stručnjak kaže...
lukabo kaže...

hp

Samo da me ne banaju zbog off topic posta....Evo ovako, za vikend ću ponovo reinstalirati windowse i ponovo stavit sve drivere. Stavit cu win 7 prof 64 bit. Javim kako je prošlo.

Jedno glupo pitanje. Vidim da na HP stranici ne ma drivera za windows 7 ultimate. Je li to znaci da mi driver nece raditi ako je npr. instaliran driver od professional 64 bit na ultimate 64  bit i obrnuto.

Frka85
15 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Jedno glupo pitanje. Vidim da na HP stranici ne ma drivera za windows 7 ultimate. Je li to znaci da mi driver nece raditi ako je npr. instaliran driver od professional 64 bit na ultimate 64  bit i obrnuto.

Driveri na Sedmici rade isto na svim verzijama - bitno je samo da znaš koju arhitekturu imaš: 32 ili 64 bitnu i po tome ih biraš.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

I evo opet mene sa istim problemom, sad sam uslikao kad mi je izbacilo bsod. Znači 2 3 dana je normalno radilo i odjednom danas bsod. Nisam ništa posebno radio, bio na netu samo. 

http://www.pohrani.com/f/1h/UJ/mfBdkGU/14022013340.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mate213 kaže...

I evo opet mene sa istim problemom, sad sam uslikao kad mi je izbacilo bsod. Znači 2 3 dana je normalno radilo i odjednom danas bsod. Nisam ništa posebno radio, bio na netu samo. 

http://www.pohrani.com/f/1h/UJ/mfBdkGU/14022013340.jpg

Event Viewer log,memtest86+,hdd scan.

-trebao bi imati skinuti sav update za w7,u njima su svi fixevi 

fix

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 19:26 (lukabo).
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Sad skidam za grafu najnovije drivere, za matičnu sam instalirao za internet, usb 3.0 i zvuk, dal je potrebno baš sve instalirati? Jer tu ima nešto za sata raid http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3907#dl a piše ovo Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy. Da ja onda njih instaliram normalno ko ove ili što, kad spominje nešto da treba floppy?

Edit: Testirao sam memtestom, nema erora, hard isto nema bad sectora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 14:20 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako
Komp me počeo zezati. Svaki put kad bi se počeli učitavati windowsi, restarta se. Ako odaberem opciju za popravak, pojavi se bsod 9c. Koliko znam to je hardverska greška. Promijenio sam disk, rame i grafu. Do njih nije. Smrdi mi na ploču ili napajanje. Da čujem i ostala mišljenja. Sve je naravno stock, a komponente su sastrane pod moj pc. U biosu mogu biti dugo koliko želim, ali čim se počinju učitavati windowsi, restart.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 19:22 (Spyware).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spyware kaže...
Komp me počeo zezati. Svaki put kad bi se počeli učitavati windowsi, restarta se. Ako odaberem opciju za popravak, pojavi se bsod 9c. Koliko znam to je hardverska greška. Promijenio sam disk, rame i grafu. Do njih nije. Smrdi mi na ploču ili napajanje. Da čujem i ostala mišljenja. Sve je naravno stock, a komponente su sastrane pod moj pc. U biosu mogu biti dugo koliko želim, ali čim se počinju učitavati windowsi, restart.

Možda če samo obično čiščenje napajanja pomoči,dobro ga ispuši od prašine.Jesi možda clockao kad proc,smanjivao voltažu?Ako jesi,probaj onda sa default postavkama.

-napravi i memtest za svaki slučaj

klik

-ima postova gdje se tvrdi da i programi poput "daemon tools" i "alcohol 120%",mogu prouzrokovati  bsod 9c

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 18:47 (lukabo).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako
Memset se odvrtio kroz noć bez problema...
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Opet problemi, kad sam upalio jutros PC, 2 puta se restartao i pojavio se BSOD drugi put. Uploadao sam mini dump file https://hotfile.com/dl/195258521/f7fd388/022013-16941-01.dmp.html evo i memory.dmp file https://hotfile.com/dl/195263378/bb71c84/MEMORY.DMP.html[/URL]

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 11:38 (futzi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Imam Win 8 na kompu i nekad mi se desava BSOD (maticna je K8NF4G-SATA2 1.5 GB RAM procesor AMD 3000 ) na net se spajam pomocu USB uredaja Huawei E173

Slike iz minidump

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 15:37 (Danny17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Za ono je trebalo neki "driver detective".

Skini sav update sa microsoft stranice. Ili probaj ovo klik ili klik.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 17:27 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Da, driver detective bez kljuca   ista da radim s njim? Nista! a ovo sto si dao je isto tako veliko .....

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 18:00 (Danny17).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

e ovak meni kad igram igru nakon nekog vremene se pojavi taj famozni plavi ekran na kojem piše da je vjerojatno problem u driver-u od grafičke pošto mi piše nv4_disp.dll. e sad jel mi može neko objasniti kako to riješiti.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Kristalna kugla kaže sljedeće - imaš problem sa nvidia grafičkom karticom (nedjelja je, nešto je škrta sa info).

Da daš koji detalj više, možda bi ti i mogli pomoći. Jako općenit opis.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
11 godina
neaktivan

Vrlo rado bi ja napravio korake za rjesavanje BSODA, ali je to malo teze kada mi se ne mogu dignut Windowsi..

Ovako, kupio sam novi komp
AMD FX X4 4100+ 3,6 GHz Quad Core
ATI RADEON XFX HD 7750 1GB GDDR5
1x8GB DDR3 Mushkin memory
1TB Hitachi HDD
1TB EXT SeaGate HDD
Windows 7 Ultimate 64 bit

I dobivao sam BSOD relativno cesto - jednom dnevno, tako nesto.
Prvi error koji je bio tamo je bio
BAD_POOL_HEADER

Nakon toga su dolazili redom:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
SYSTEM_SERVICE_EXPIRATION
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

I na kraju je dosao BUGCODE_USB_DRIVER, nakon kojeg nisam mogao upalit komp.
Pokusao sam iskopcati sve USBove ukopcane u komp (Turtle Beach EarForce P11 headset, SeaGate FreeAgent GoFlex drive, WLAN adapter).
Opet se nece upalit. Dode do Starting Windows, resetira se i da mi izbor:
Launch StartUp Repair
Start Windows Normally

Niti jedno ne radi.

Molim vas za pomoc jer mi je jako bitno... 

P.S. Ispricavam se ako se odgovor nalazi negdje u threadu, ali lijenost je lijenost, a hitnoca je hitnoca :D

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Ako je novo(tko je instal windowse?) nosi u servis.
IRQL-preuzmi i instaliraj ažuriranja i upravljačke programe za svoj comp,scan na viruse,scan hdd na errore
SY_SE_EX-bad(loši driveri),ili zastarjeli driveri
DRIVER IRQL-isto,najvjerojatnije bad driveri grafe
Po meni,reinstal windowsa i dobro paziti kakvi se driveri skidaju kasnije prilikom updatea istih.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Opet počelo učestalije rušenje sustava, ako netko ima ideju, zahvaljujem. Mislim da je memorija problem ali nisam siguran, mogao bih danas ostaviti memtest?

Win 8 64-bit

https://dl.dropbox.com/u/3112711/022713-22479-01.dmp

tnx ;)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo malo više informacija kod moga blue screen-a koje mogu dobit preko bluescreen view. inače kako sam gore već napiso grešku mi radi nv4_disp.dll. pa kaže ovako:

A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: nv4_disp.dll

THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x100000ea (0x88becda0, 0x8a431008, 0xb84e3cbc, 0x00000001)

*** nv4_disp.dll - Address 0xbd0aa5af base at 0xbd012000 DateStamp 0x5116d811

druga stvar kaže:

filename: nv4_disp.dll

address in stack: nv4_disp.dll+985af

from address: 0xbd012000

to address: 0xbd3f5d80

size: 0x003e3d80

time stamp: 0x5116d811

time string: 10.2.2013 0:13:21

product name: NVIDIA Windows XP Display driver, Version 314.07

file description: NVIDIA Windows XP Display driver, Version 314.07

file version: 6.14.13.1407

company: NVIDIA Corporation

full path: C:\WINDOWS\system32\nv4_disp.dll

e sad jel ima tu pomoći ili je sve otišlo u krasan k. pliz ako mi na temelju ovoga što sam napisao može pomoć. hvala

0 0 hvala 0
12 godina
zagrebboy1 kaže...

evo malo više informacija kod moga blue screen-a koje mogu dobit preko bluescreen view. inače kako sam gore već napiso grešku mi radi nv4_disp.dll. pa kaže ovako:

A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: nv4_disp.dll

e sad jel ima tu pomoći ili je sve otišlo u krasan k. pliz ako mi na temelju ovoga što sam napisao može pomoć. hvala

Probaj ove savjete.

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

zagrebboy1-krivo imaš konfigurirane display nvidia drivere,ili ti isti nisu kompletni,stoga se windowsi gase,da se izbjegne veča šteta na compu.Reinstall ili fix-zip.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Dečki evo i kod mene problema, laptop je ovaj: HP 6715b, AMD Turion 64 x2 1.9GHz, 4GB DDR2 667MHz RAM (2X2GB), HDD WD SCORPIO BLACK 250GB 2.5", Ati Radeon x1250 128MB DX9, OS WIN 7 PRO SP1 X64, laptop se "ruši" (ono samo nestane slike i onda se pali BIOS i pokreće se ponovo normalno), slike grašaka i dump file u prilogu.

DUMP FILOVE NE ZNAM KAKO BI OTVORIO PA BUDEM STAVIO DROPBOX LINK ZA NJIH.

https://www.dropbox.com/s/nj5a8hv88x8pk39/Minidump.rar

Ovdje vidim da se kužite bolje od mene pa vas molim za pomoć, laptop je sestrin i treba joj za fakultet, laptop se koristi za office i internet, ništa više, windows 7 kako je snimljen nije diran.

Jedanput se je restartao dok je gledala seriju u BS Playeru, a drugi put na internetu (Mozilla Firefox), u google tražilici, treći puta dok je enran bio poklopljen a laptop normalno radio, laptop je očišen i stavljena je nova termalna pasta (Artic Cooling MX-4) prije oko mjesec i pol dana, temp. se kreću do max. 48*C, vent se jedva čuje. Baš se neki dan AVAST FREE sam nadogradio na novu verziju, ako to nešto znači. Win 7 instalacija je ona sa digitalrivera. Laptop se nikada nije pregrijavao, pazi se na njega kao da je od zlata, ko novi je.

EDIT: Još jedamput velika hvala svima na pomoći.

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
SLIKA 3 SLIKA 3
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 13:51 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Klik.

-check disk(pokreneš cmd kao admin,upišeš "sfc/scannow"-enter),možda sam popravi bug,update biosa(vidi koji imaš),ili

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 16:19 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
lukabo kaže...

Hvala na pomoći, ne znam što da sada napravim, moj scenarij je ovaj pod 1.

EDIT: Mislim da je problem u memoriji, nebi rekao da sada odjednom nakon 5 godina se počinje tako restartat sam od sebe, pokrenuo sam ovu komandu (sfc /scannow) i na kraju kad je došlo do 100% nije pisalo completed nego se je laptop ponovo restartal, kažem windows 7 je instaliran prije više od mjesec dana (ne griješim, zapravo prije otprilike pola godine kad sam ugradio WD BLACK), ništa nije dirano, koriste se najosnovniji programi (avast free, office, adobe acrobat, ccleaner, asulogic disk defrag, malwarebytes, net framework 4.0, K-lite codec pack, WINRAR, Samsung Kies, Mozilla Firefox, Utorrent, unlocker i to je sve).

Nemam običaj ono brisati, instalirati tko zna šta, jednom sam instalirao windows i više ništa nije dirano, nisam ni update skidao (ne bi smio to raditi, ali mi je stvarao probleme u prošlosti), internet se koristi razumno, laptop je tako radio normalno oko pola godine od reinstalla windowsa, windows sam tada reinstalirao zbog novog diska, na starom disku HD tune Health je počeo javljat warning, disk je i dalje radio normalno, ali sam ga preventivno zamjenio

Evo u 5 godina otkako je laptop kupljen ovo je prvi kvar, radio je na XPu 1 godinu, pa onda nakon toga na Win 7 na kojem radi i danas. Vistu je preskočio.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 17:18 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Danas sam dobio novu grafičku karticu(XFX HD 7870) i instalirao sam drivere i sve to. Kad sam rebootao pc, pojavio se BSOD nakon bootanja windowsa, prije logina. Probao sam izbrisati drivere u safe modu i sve je bilo u redu. Malo prije sam instalirao samo display drivere u AMDovom installeru, ali nakon reboota se pojavi novi BSOD na kojem pise: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Tu grafičku karticu sam dobio na reklamaciji stare, nekako bi bilo čudno da reklamiram i ovu xD

Help, anyone?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Rijesio sam se tog atikmdag.sys crasha uz pomoc ovog filea: http://www.sysfiles-download.com/sysindex/atikmdag.sys.html

Ali, sad imam novi BSOD, sad je neki USB, zaboravio sam tocan naziv.... Just, what the hell is happening to my pc?

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Da nije usbhci.sys {#}?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice