BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: BSOD - što, zašto i kako

U Event Vieweru nikad ne piše tko je kriv za BSOD, piše u dumpu kojeg je dao -.-

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ma sumnjam na hard disk da je mehanicki kvar. jer sam vec dosta puta reinstalo windowse, sa svim mogucim driverima. npr kad igram igru neku moze radit da uopce se ne zamrzne po par dana a moze se i dogodit da se zamrzne nakon sat dva kaj igram. isto tako i kad ne igram igre, nema veze sa grafickom i driverima. ma sjebano :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Testiraj RAM sa memtestom86+, disk sa HDTuneom i provjeri kablove od diska.

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

kod mene isto izgleda kablovi,danas sam gleda molex od jednog diska i fali par onih zlatnih komadica unutra,stavia sam novi sad i trenutno radi... vidit cemo do kraja veceri

NS/ZD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Testiraj RAM sa memtestom86+, disk sa HDTuneom i provjeri kablove od diska.

ma sve je to nakon testova, samo odjednom mi se zamrzne i onda u biosu vise nit nema harda, tek kad ga restartam par puta se upali komp i onda mi kao windows 7 skida drivere za hard pa opet radi i tako u krug. zato mislim da je mehanicki kvar harda. moram posudit od frenda neki pa na njemu nasnimit windowse pa vidjet jel to to. nadam se da je da se napkon rijesim toga.

al hvala na idejama, sad sam pametniji za drugi put :) 

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ok, mislim da je hard definitivno riknul, sad se tu i tamo pojavi u biosu nakon par restartova, kad ocu nasnimit windowse nemam nijedan hard ponuden? a kablovi su ok, sve je spojeno fino i provjereno sa drugim kablovima, postavke su na AHCI. a boot ne mogu stavit na nista drugo osim na dvd drive jer mi hard ne daje kao ponudeno.

Znaci da kupim novi i to je to il da jos nekaj pokusam? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

provjeri u koji sata utor po redu su stavljeni,mislin da tribas pogodit tocno jer ti nece citat,meni se to dogadjalo

NS/ZD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

stavio sam u sve moguce koje imam :D

sutra cu bit 100% siguran pa tu javit za buduce koji ce imat iste/slicne probleme 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ako ga BIOS nevidi, onda je definitivno HDD problem i vrijeme je za novi. Odvrti test sa HD Tunom ako možeš, da budeš 100% siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eto uspio sam nasnimit Ubuntu na taj hard i radilo je (nekih sat vremena bez problema nisam dalje isprobavo). Onda sam poceo opet windowse nasnimit i opet je zabrejko. sad nisam tolko dugo ubuntu drzo i on nema tolko drivera valjda pa je hard izdrzo. 

Mozda da nije maticna, koji bi njezini simptomi bili? CLRMOS sam tak da je sve na defaltu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
delamsve kaže...

..dugo ubuntu drzo i on nema tolko drivera valjda pa je hard izdrzo. 
..

-pogrešan kriterij/mišljenje... driver je driver, uvjek je potreban za rad komponente (kontroler).

Pošto linux radi, tad imaš neki soft problem u windowsima (yogurt se skiselio) ili driverima. Velika šansa da je hardware (i HDD) ispravan, osim npr VGA-3D..

može biti zvog slipstrimanja, postavke BIOSa, loadera.. ili parazita kojeg možda imaš u win-softwareu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 14:51 (ihush).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

problem je kaj i windowsi isto tak rade nekad nekad ne, mislim zabrejka se ekran/zamrzne i to je to.  da sam linux/ubuntu drzo vise vremena vjerojatno bi i on tako (probat cu ga drzat par dana pa vidit). no vidit cu danas i sa frendovim hardom kak to ide. 

edit: bios sam stavio na defalt (Clear mos napravljen).

jos je problem kaj maticna u 90% vremena ne prepozna hard (kablovi utori sve ok) nakon 500 restarta prepozna pa opet ne. muke muke sa kompom, ak ne uspijem sredit idem u servis i dat 150 kn za rad nek strucnjaci to srede i bok :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 12:44 (delamsve).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

-ako je problem s HDDom, nema se što popraviti osim novog HDDa. Ako imaš neki PC gdje bi ga spojio to bi odmah potvrdio.. tako da servis možda nije optimalno rješenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

pa opet i da nije stvar u hdd-u morat cu u servis jer necu znat u cemu mi je problem a dosta mi je guglanja i po forumu pisanja vec 2 tjedna i tu i drugdje, naucio sam o pc-u u ta 2 tjedna kolko nisam u 5 godina :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo ako se netko nade u istim problemima onda vam je to sjebani hard. kupio novi sve radi super brzo fino, a na starom mi radi ubuntu normalno a windowsi nikako. :D

nije ni to lose :D 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Javlja mi gresku stop 0x000000D1, racunar je star 2 tjedna, windows 7 64 bit, detaljnije:

==================================================

Dump File      : 121512-12558-01.dmp

Crash Time     : 15.12.2012. 15:26:29

Bug Check String  : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bug Check Code   : 0x000000d1

Parameter 1     : 00000000`00000038

Parameter 2     : 00000000`00000002

Parameter 3     : 00000000`00000001

Parameter 4     : fffff880`00e277af

Caused By Driver  : Wdf01000.sys

Caused By Address : Wdf01000.sys+c7af

File Description  : 

Product Name    : 

Company       : 

File Version    : 

Processor      : x64

Crash Address    : ntoskrnl.exe+7efc0

Stack Address 1   : 

Stack Address 2   : 

Stack Address 3   : 

Computer Name    : 

Full Path      : C:\Windows\Minidump\121512-12558-01.dmp

Processors Count  : 2

Major Version    : 15

Minor Version    : 7601

Dump File Size   : 270.920

=================================

Ima netko pojma koji driver je uzrok?

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

trebao bih pomoc oko bsoda kojeg izbacuje u igrama samo , kondiguracija je amd athlon ii x4 2.6 ghz . 4 gb ram ddr2 , VTX ati radeon hd 4890 . napajanje je ms industrial pro 550 w 

cika batmen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

kak su napisali prije, provjeri drivere dasu ti update, onda hd tune-om hard. to je kolko sam skuzio najcesci problem. memoriju memtestom. ocisti si antivirusom prije i malware bytesom onda tek ovo prije kaj sam reko. ja sam sebi tim nacinim rijesio probleme 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

naime,imam vec dugo problema sa ovim bsodom,ekran zacrni,zvuk se jos cuje,ali nakon nekog vremena se pojavi bsod zvuk... sumnjam na grafu,ali zelim biti siguran ... dogadja se kad pokrenem igru,video... [img]http://i.imgur.com/TbmVR.png[/img]

hddovi su prosli sve testove,cak sam i kablove zaminija,oni nisu u pitanju... memetest ne pokazuje errore,temperature su u redu... windows je reinstaliran,updejta sam sve drivere...

komp moze 10 dana u idleu radit,cim otvorim igricu nastanu problemi(nekad zna i igrica radit normalno par sati,ali vrlo rijetko)

ako neko moze pomoci hvala najljepsa,ovo je jednostavno nepodnosljivo

NS/ZD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Dobivam BSOD samo kad na vanjski 2.5" disk (apacer steno ac202) sa hitachijevim diskom prebacujem nešto. zanimljivo, prebacim recimo 50gb fajlova i sve super, onda prebacim jedan film, baca bsod, kasnije prebacim taj film bez frke. onda radi neko vrijeme, pa opet bsod i tako

stop code: 0x000000116

nvlddmkm.sys

navodno driver grafičke kartice (nvidia), al nije mi jasno kojeg vraga on ima s time. inače sve bsod-ove rješavam sam (a i nije da ih često imam kuc-kuc u drvo), ali ovo stvarno ne znam. mogu kasnije probati u drugom sata->usb kućištu, ali nemam vremena sad.

inače, radi se o laptopu starom 4 godine,

asus pro50n

amd athlon x2 1,9ghz

4gb rama

nvidia 7000m

win 7 64bit

s laptopom sve u redu, memtest ok, furmark i prime95 vrti bez frke, znači bsod se događa samo sa spojenim hardom, i to kad prebacujem na njega. kad ne prebacujem, nema frke. a i kad prebacujem, u 50% slučajeva nema bsoda...

evo link na dump file

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Skini HD Tune program i pogledaj Health status, te pokreni Scan (ne Quick) da vidiš imali li bad sectora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

sve je u redu sa healthom, nekidan sam napravio full scan, nema niti jednog bad sectora. također, disk ima 20ak radnih sati, dobio sam ga na poklon od osobe kojoj nije trebao, imao je 1 sat rada (i par power off retract cycle-ova :S). znači sa diskom je sve ok. imam home-made usb y kabal jer nisam uz njega dobio njegov kabal, ali moj kabal je definitivno ispravan jer ga koristim na drugim stvarima i diskovima, to garantiram. ostaje elektronika kućišta (sata->usb) ili drajver. iskreno se nadam da je drajver...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Probaj taj HDD s tim USB kablom na drugom kompu, pa ako se desi BSOD, onda znaš da je kućište HDD-a, HDD ili USB kabal problem. Zamjenom jedne po jedne komponente, pronaći ćeš šta je problem.

Bilo bi dobro da staviš najnoviji BIOS i najnovije drivera od tvoje matične ploče ili probaj ovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Windows 8 Pro 64bit , nakon 10tak dana super rada maloprije BSOD (restart) , evo slika šta piše ! Da li je neko imao sličan problem , googlajući samo gubim sate sate... ništa konkretno!

Windowsi i svi driveri su up to date.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 11:28 (joyjoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Dobit cu slom zivaca od ove gluposti !! 
Cijelu turneju sam imao s nesposobnim djelatnicima u Linksu da bi nakon toga svega dobio pokvarene dijelove (valjda)
Ovako, na kompu je nova maticna, procesor, rami, napajanje...............maticna-- LINK, procesor-- LINK, napajanje-- LINK, rami-- LINK 

stari je hard disk i opticki uredaj...... hard disk sam testirao s hdtune-om, sve je proslo ok 
isprva mi je bacao bluescreen, pa iznenadni restarti i te gluposti, testirao sam hdd ali nista... otisao u links i dobio, uz manje nesuglasice, nove rame, sad je link, gore naveden, od novih.... da bi nakon toga dosao kuci, njih ugradio kad opet tupavi isti problem !! screen bi trebao biti ispod ako nije stavit cu ga za koju min, osim ako opet dozivim restart 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo problem koji me pati već dugo. molim ko zna nek pomaže. konfa i dump su dolje u slici.

slika problema slika problema

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

hal.dll... Neki problem sa driverima. Updateaj sve drivere koje možeš.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo obraćam Vam se i ja za pomoć. Ovo sam dobio sinoć, pa ako može netko mi protumačiti o čemu se radi.

Inače primijetio sam da PC "poludi" svaki put kad skinem neku igru i instaliram je, počne se sam isključivati, restartati, inače je ok.

http://www.4shared.com/office/0qRvWicB/1_online.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

link nevalja!!

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

https://hotfile.com/dl/190277361/788c53e/1.txt.html nadam se da će sada funkcionirati

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 9:14 (futzi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice