Pozdrav svima ,
Nedavno sam poceo dobivat BSODe na mom kompu koji je star 2 i pol godine .
Specs :
GRAFICKA / GPU : AMD Radeon HD 6900 Series
PROCESOR / CPU : AMD Phenom(tm) II X6 1055T Processor (6 CPUs) ~2,8 GHz
8 GB RAM , Windows 7 Ultimate 64-bit
Znaci komp je dobar , igram na njemu BF3 , BF4 i sve to , nikad nisam imao niti kakav problem s njim , nijedan se program nije crashao , sve pet , al' u zadnje vrijeme sam poceo dobivat BSODe , ispocetka su bili nesto kao IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (imam minidumpove samo ja nerazumjem sto mi govore oni) a sad u zadnja dva dana sam dobio BSOD sa PAGE_FAILED_IN_NON_PAGED_AREA (nesto takvo) .
Htio ako tko moze da mi ih pogleda i rece u cemu je problem jer ja neznam sto da radim . Razumjem se poprilicno u kompjutere i tako to , pogledao sam i Event Logger , kad su se dogadali ovi prvi BSODsi sa "IRQL_NOT_LESS_OR..." vidio sam da tu "AODDriver4.2.0" i 4.3(isti taj) imaju ovaj problem -- Slika : https://imageshack.com/i/mvxwfd8j . Međutim , kao sto sam rekao , komp 4/5 puta kad ga upalim radi normalno kako treba . Mogu sve igrat , nista ne stopa u BF4 (sto je zahtijevnja igrica) a grificka normalno sve podnosi .
Uglavnom , ti su BSODsi prestali , tj. nema ih vise . 4 od 5 puta kada pokrenem komp sve je u redu . Taj jedan put mi izbaci BSOD , u zadnja dva dana ovaj sa "PAGE_FAILED...." ( pokrenuo sam CHKDSK i disk je u redu , isto tako nevjerujem da je problem s RAMom ali nisam strucnjak)
Guglo sam malo i pise da je taj "AODDriver4.2.0"(kao i ovaj drugi) dio AMD Catalysta zaduzenog za overdrive system (sto nisam ni taknuo u cataylstu) i da su se ti driveri kako se catalyst update-ao trebali brisati stari a ostavit samo novi . Provjerio sam registar i ja imam AODDriver4.1 , 4.2.0 , te 4.3 . Catalyst je 14.4 , neznam je li vazno .
Voljan sam postat ili attach-at sve minidumpove koje imam , samo ovdje neznam kako da to u radim . (Znam ih nac ali nevidim opciju na forumu)(ako netko moze obj kako da ih priljepim uz topic neka odgovori ukoliko netko zeli ih vidjet ) .
Ovo sam malo rastrkano napisao , vjerojatno sam nesato bitno izostavio ali pitajte sto nepise , ili sto je vazno a nisam spomenuo .
Isto tako zelio bih ovaj problem rjesit bez reinstalliranja Windowsa ako je moguce , no ako nije voljan sam i to ucinit ali to mi je zadnja stvar koju cu ucinit prije nego li sve probam , jer gledo sam po webu , ljudi sa istim problemima koji su reinstall windowse , ostali su sa istim problemom i nakon toga .
Sad , dok ovo tipkam , komp radi normalno , ovo je jedan od onih 4/5 puta kad upalim da je sve ok . Upravo sam igrao BF4 , sve radi glatko , sve ide normalno .
Ali treba ovo popravit , nije bas dobro za komp da se crasha na Blue Screen .
P.S. - Mislio sam reintalirat drivere od graficke kompletno ali posto imam AMD chipset( processor je AMD) nisam nista dirao da ne pobrisem dijelove processora .
Evo , unaprijed se zahvaljujem na citanju i na pomoci .
( Ako sam falio podforum za topic ispricavam se , moderator ako moze neka ga premjesti . )
EDIT : Oblikovanje teksta
S3nse