Artefakti, problem u grafičkoj?

poruka: 10
|
čitano: 2.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

U zadnje vrijeme su mi se sve češće u igrama počeli pojavljivati grafički "šiljci" - kao da igra ne odredi točno granicu određene teksture pa likovi izgledaju kao da ih njih izbijaju jednobojne trake.

Uz to, primjetio sam da se tijekom učitavanja specifično Devil May Cry-a na crnom "loading" ekranu pojavljuju trepereći bijeli pikseli, a na bijelim pozadinama (npr. Explorer) se pojave pojedini pikseli ljubičaste, tirkizne i žute boje. Ako se prozor pomiče ostavljaju tragove u toj boji koji kod refresha nestaju. Bio bih stavio sliku uz ovaj post, ali me nešto zeza kod uploada.

Pretpostavljam da je grafička na izdahu (Leadtek GeForce 7600GT), ali me zanima što točno na njoj uzrokuje  taj problem i mogu li ga kako neutralizirati barem za vrijeme dok ne skupim lovu za novu.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Artefakti, problem u grafičkoj?

Underclockaj ju :)

uglavnom ili je otišla memorija na grafičkoj (nema pomoći)

ili ti se samo pregrijava. Pogledaj jeli puna prašine ako je aktivni hladnjak ili potraži neki program za detektiranje njezine temperature

17 godina
neaktivan

koja je temperatura?

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan

Problem je u memoriji.Ako zelis da grafa jos pozivi dok ne stavis novu,probaj joj spustiti taktove.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije overclockana.

Što se temperature tiče, zadnji put kad sam mjerio je bila oko 70.

Probat ću još malo počistiti hladnjak kad dođem s posla, ali zadnje kompletno čišćenje je bilo prije mjesec dana pa ne bi trebalo biti previše prašine.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel bila 70 dok igras ili bez opterecenja jer ako bez opterecenja onda ti hladnjak ne valja.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ako je 70 u idle, onda skini hladnjak sa graficke ocisti ga i promjeni pastu ili pads za odvod topline za grafe

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmmm...

Budući da nisam baš iskusan sa prčkanjem po hladnjaku grafičke radije ću ju malo usporiti ovih dva tjedna prije nego što nabavim novu. Hardverski ću eksperimentirati tek kad mi stigne zamjena.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema tu nikakve veze iskustvo... skines par sarafa ocistis staru termalnu pastu, stavis novu i zasarafis natrag...

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
odjavljen

dobro je reko r420r... nemas tu sta posebno... izvadis je, skines par sarafica, uobicajeno budu dva, tri ili cetir, rijetko kad vise... obrises staru pastu sa hladnjaka, sa cipova od graficke na kojim se nalazi, nekad bude samo dva, a nekad njih vise, stavis novu pastu na njih ili pad, stavis hladnjak gore, zasarafis i to je to

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice